• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.02.2017

15:00

MUSLIN ZADOVOLJAN IGRAČIMA IZ SL: Pokazali su zalaganje, disciplinu, nedostaje iskustvo!

Fudbal

MUSLIN ZADOVOLJAN IGRAČIMA IZ SL: Pokazali su zalaganje, disciplinu, nedostaje iskustvo!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je da su se dobro pokazali igrači iz domaće lige koji su nastupali za državni tim protiv SAD (0:0) i da je potrebno još takvih okupljanja kako bi napredovali i kako bi se videlo ko može biti potencijalni igrač za A tim

- Igrači iz naše lige su se pokazali dobro, ne samo zbog rezultata, koji je mogao da bude i drugačiji. Važno je da su ti igrači videli visoki nivo, za njih imam samo reči hvale. Najvažnije je da steknu iskustvo kako bi došli do A tima, a ja im čestitam na ponašanju, disciplini i zalaganju - rekao je Muslin na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz domaće Super lige, odigrala je u nedelju uveče bez golova protiv selekcije SAD u San Dijegu.

Selektor je rekao da još ne može da kaže koji od tih igrača će konkurisati za A tim.

Bunjevčević: Biće još utakmica

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević rekao je da od turneje u SAD ima mnogo koristi i da se planiraju slične utakmice. Kako je rekao, pregovara se sa Česima i Katarom i nije nemoguće da se neka od tih utakmica igra na domaćem terenu, ali da FSS mora da gleda i to koliko bi novca zaradio na gostovanju.

On je dodao da se sa čelnicima američkog saveza razgovaralo pre svega o edukaciji i stvarima vezanim za struku i da će se uglavnom na tome bazirati saradnja.

Naveo je da FSS planira strategiju centra za edukaciju, koji bi predvodio profesor Aleksandar Janković i da će biti održani razni kursevi za trenere i menadežere.
- Biće kurseva jer su naši treneri godinama unazad i decenijama bili maknuti u stranu, treneri su bili pomoćno osoblje u klubovima i to je jedan od razloga zbog kojeg nemamo rezultate - dodao je on.

- Igrač može da napreduje samo dobrim treningom i kvalitetnim utakmicama koje igra svake nedelje. Naša liga nije jaka i ne igraju se kvalitetne utakmice svake nedelje. Ali, mi nemamo drugog izbora od ovih igrača iz Superlige, oni su perspektiva. Takođe tu je i činjenica da klubovi ne igraju u evropskim takmičenjima, to nije ništa novo. Svi sadašnji A reprezentativci su to postali kada su otišli u inostranstvo. Jedini način da domaći igrači napreduju su ovakve utakmice - naveo je Muslin.

Dodao je da je u timu u nedelju bilo igrača koji su prebacili očekivanja, ali nije želeo da govori o imenima. 

- Trebaju nam ovakva okupljanja, svim klubovima ćemo poslati plan rada, kako smo radili i potrebna nam je saradnja. Želimo i sa trenerima da razmenimo iskustva, a pokušaćemo uz odobrenja klubova na proleće da se okupimo još jednom ili dva puta. U San Dijegu se video napredak, a radili smo zajedno samo pet dana - rekao je on.

Upitan o transferima srpskih reprezentativaca u januarskom prelaznom roku, Muslin je rekao da je najvažnije da oni igraju u svojim klubovima.

- Branislav Ivanović me je dva dana pre potpisa obavestio da prelazi u Zenit. Ako će igrati to je dobro za njega i za reprezentaciju. Luka Milivojević je iz Olimpijakosa prešao u Englesku (Kristal Palas) i to je jača liga, a Lazar Marković je odigrao dve utakmice za Hal - rekao je on.

Na pitanje šta misli o predlozima da se osnuje prvenstvo B klubova, Muslin je rekao da ne bi imao ništa protiv, ali da mora da se nađe najbolji sistem između finansija i sporta, pošto klubovi moraju da misle na finansije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zorkin

pre 6 godina

Musline , koje ti je kvalitetne utakmice igrao Stojkovic . Nemas uvid u kvalitet Popovica iz Vozdovca i golmana Vojvodine . Kako radimo tako cemo i da prodjemo .

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17