• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.02.2017

22:59

(VIDEO) LIGA EVROPE: Het-trik Ibre i Džeka, debi Baneta za zaborav, Tošić asistirao

Fudbal

(VIDEO) LIGA EVROPE: Het-trik Ibre i Džeka, debi Baneta za zaborav, Tošić asistirao

Podeli vest

Mančester junajted je na "Old Trafordu" u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope savladao Sent Etjen sa 3:0, sigurna je bila Roma koja je deklasirala Viljareal u Španiji 4:0, a trijumfovali su još Atletik Bilbao, Bešiktaš, Šalke...Anderleht, koji je dobio Zenit 2:0 na debiju Branislava Ivanovića!

Junajted je poveo posle 15 minuta igre pogotkom Zlatana Ibrahimović. Loše je izveo slobodan udarac, ispod živog zida, a lopta je na putu do gola zakačila jednog igrača i završila u mreži. Do kraja poluvremena ispromašivali su se Mata, Ibrahimović koji je loptu poslao tik iznad prečke, a svoje šanse imali su i Francuzi ali se mreže nisu tresle. 

Junajted je početkom dugih 45 minuta mogao da potvrdi trijumf, ali je prvo Ibrahimoviću poništen gol zbog ofsajda, Marsijalu je golman Sent Etjena zaustavio šut, a onda ni Pogba nije imao sreće.

Ipak, u 75. Ibrahimović je povećao prednost na 2:0, a tačku stavio u 90. sa bele tačke za konačnih 3:0.

Branislav Ivanović neće po dobrom pamtiti debi u dresu Zenita koji je poražen od Anderlehta sa 2:0. Srpski defanzivac zaspao je u odbrani kod vodećeg pogotka domaćina, koji je do kraja poluvremena preko istog igrača Ačamponga povećao vođstvo na 2:0. 

Roma je u Španiji sa ubedljivih 4:0 savladala Viljareal. Emerson je otvorio goleadu, a Džeko nastavio da rešeta domaćine u drugom poluvremenu. Reprezentativac Bosne i Hercegovine meč je okončao sa het-trikom i doneo Rimljanima ubeljivu pobedu.

Atletik Bilbao je nakon preokreta dobio APOEL 3:2. Efrem je pogodio za vođstvo gostiju u 36, ali je dva minuta kasnije autogolom vratio u meč Špance, potom u drugom delu igre Aduric je preokrenuo na 2:1, a sve dileme rešio Viliams u 72, iako su do kraja gosti smanjili na 3:2 

Bešiktaš je sa 3:1 dobio Ber Ševu, dok je 90 minuta odigrao za Turke Duško Tošić, inače asistent kod drugog pogotka.

Ubacio je Tošić loptu u šesnaesterac za Tosuna, a ovaj je smestio u mrežu za  2:1, dok je u sudijskoj nadoknadi Hačinson potvrdio trijumf - 3:1.

Legija Miroslava Radovića moraće u revanšu u Holandiji da traži prolazak u sledeću rundu, pošto je u Poljskoj Ajaks odoleo - 0:0. 

Šalke je u gostima pobedio PAOK našeg Vladimira Ivića 3:0 golovima Burgštalera u 27,  Majera u 82. i Huntelara u 90. minutu. Matija Nastasić je u ekipi Šalkea odigrao ceo meč. 

LIGA EVROPE

1/16 FINALA


Anderleht - Zenit   2:0 (2:0)
(Ačampong 5, 31)

Atletik Bilbao - APOEL 3:2 (1:1)
(Efrem 38ag, Aduric 61, Viliams 72 -  Efrem 36, Janotas 89)

Hapoel Ber Ševa - Bešiktaš 1:3 (1:1)
(Barda 44 - Viliam 42ag, Tosun 60,Hačinson 90+4)    

Legija - Ajaks 0:0
  
Mančester junajted - Sent Etjen 3:0 (1:0)
(Ibrahimović 15, 75, 90)

PAOK - Šalke 0:3 (0:1)
(Burgštaler 27, Majer 82, Huntelar 90)

Viljareal - Roma   0:3 (0:1)
(Emerson 32, Džeko 65, 79, 86)


(VIDEO) LIGA EVROPE: Rostov i Lion završili posao, Totenhem pao u Belgiji
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17