• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.02.2017

15:51

(VIDEO) ĐURĐEVIĆ NASTAVIO TAMO GDE JE JESENAS STAO! Partizan trijumfom na Banjici počeo poteru za Zvezdom - 1:0

Fudbal

(VIDEO) ĐURĐEVIĆ NASTAVIO TAMO GDE JE JESENAS STAO! Partizan trijumfom na Banjici počeo poteru za Zvezdom - 1:0

Podeli vest

Fudbaleri Partizana su prvoj utakmici prolećnog dela Superlige savladali Rad na Banjici rezultatom 1:0

Heroj Partizana bio je Uroš Đurđević koji je pobednički pogodak postigao u 55. minutu, mada se žestoko obrukao kada je u finišu meča promašio prazan gol. Srećom po crno-bele to im se nije osvetilo, sačuvali su minimalac i trijumfom počeli poteru za lider Zvezdom.

Posle prvih 45 minuta nije bilo golova, a nismo videli ni previše šansi, po jednu na obe strane. Posle četiri minuta igre Uroš Đurđević je nakon vrlo dobre šanse poslao loptu preko gola. S druge strane nije se ni Rad samo branio, što je dobro radio tokom prvog dela. Najbolju šansu domaćin je imao u 23. minutu i neverovatno je kako nije poveo. Miletić je pogrešio, Lutovac je izašao sam ispred golmana Partizana Kljajića, koji je sačuvao svoju mrežu. 

Potom domaćini umalo nisu postigli autogol i častili goste iz Humske! Nisu se sporazumeli Maraš i Filipović, ali je golman Rada uspeo vrhovima pristiju da skrene loptu u korner.

Konačno, crno-beli su probili bedem domaćina posle 55 minuta igre. Korner je izveo Jovanovića, a Đurđević je smestio u mrežu za 1:0.

U nastavku meča Drinčić je umalo doneo Radu izjednačenje, ali je pogodio stativu. Samo 60 sekundi kasnije u narednom napadu Đurđević je umakao čuvarima, ali promašio nemoguće. Sa samo nekoliko metara promašio je prazan gol. Na sreću crno-belih to im se nije osvetilo, sačuvali su minimalac i trijumfom otvorili drugi deo meča.

 

RAD - PARTIZAN 0:1 (0:0)

Strelac: Đurđević u 55. minutu za Partizan!

Stadion: "Kralj Petar Prvi". Sudija: Srđan Jovanović

RAD: Filipović, Ljubinković, Maraš, Pajović, Radivojević, Drinčić, Ćulum (od 59. Dimitrijević), Lutovac, Denić, Rodić (od 72. Petković), Đenić (od 59. Milošev).

PARTIZAN: Kljajić, Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić, Janković ( od 60. Mihajlović), Jevtović, Everton, Stevanović (od 85. Ilić), Leonardo (od 89. Tavamba), Đurđević

TOK MEČA:

Drugo poluvreme 

- Došlo je do frke na kraju meč! Everton nije mogao da prećuti uvrede navijačima Rada, došlo je do gužve, Brazilac je i zaplako, ali je incident na sreću okončan bez fizičkog obračuna. 

Kraj!

- 90'. Igraće se još tri minuta!

- 88'. Mihajlović je bio u prilicu ozbiljnije da pripreti domaćinu, ali mu je pobegla lopta, ništa od ove šanse.

- 85'. Umesto Alena Stevanovića na terenu je Saša Ilić.

- 80'. Gužva u šesnaestercu, igrači Rada traže penal, ali sudija odmahuje.

- 75'. NEVEROVATNO! Đurđević je umakao čuvarima, pa preskočio golmana Filipovića, a onda je sa nekoliko metara promašio prazan gol. Pogodio je stativu! 

- 74. Auuu... Bamba Drinčića, ali stativa!

- 69'. Pokušao je Leonardo iz slobodnog udarca, ali brani golman Rada Filipović.

- 65'. Akcija Leonarda i Mihajlovića, koji je pokušao sa oko 20 metara od gola Rada ali neprecizno.

- 55'. GOL! Vodi Partizan pogotkom Đurđevića! Korner je izveo Janković, lopta je došla do Đurđevića  koji je poslao loptu po zemlji za vođstvo crno-belih.

- 49'. Dobra akcija Rada, ali je Denić promašio čitav fudbal i sve upropastio. 

- 48'. Pada sneg na Banjici, a nema izmena sastavu timova.

Starsportphoto

Prvo poluvreme

- 39'. Everton je bio u šansi, ali je njegov šut lako izblokiran. 

- 33'. Umalo autogol Rada! Nisu se fudbaleri domaćih najbolje sporazumeli, ali na sreću Maraša i Filipovića golman "građevinara" je izbacio loptu vrhovima prstiju pored gola.

- 30'. Sporna situacija! Janković ušao u šensaesterac Rada, pao, ali sudija nije pokazao na penal.

-  23'. Epohalna šansa za Rad. Miletić je katasrofalno reagovao na samo nekoliko metara od gola Kljajića šutirao je Lutovac, ali pravo u golmana Partizana.

- 22'. Lutovac je krenuo ka golu Partizana ali je prekomplikovao, usporio napad svoje ekipe i na kraju ostao i bez lopte.

- 18'.Ostojić je dobio prvi žuti karton na meču posle jednog malo agresivnijeg starta.

- 11'. Gužva u kaznenom prostoru Partizana, na kraju je moguću opasnost otklonio Vulićević. Denić je bio u prodoru, pa je Jevtović bio na oprezu. Posle kornera  niko od domaćih igrača nije uputi udarac ka golu crno-belih.

- 7'. Sada je Everton uposlio Leonarda, ali je Brazilac loše odreagovao i poslao loptu pored gola. 

- 4'. Prilika za Partizan. Došla je lopta do Urođa Đurđevića ali je njegov udarac završio preko gola.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija