• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.02.2017

20:08

STALI LUDI KINEZI! Na transfere potrošili rekordnih 388 miliona evra!

Fudbal

STALI LUDI KINEZI! Na transfere potrošili rekordnih 388 miliona evra!

Podeli vest

Završen je prelazni rok u Kini, a tamošnji klubovi su tokom zimskog prelaznog roka potrošili rekordnih 388 miliona evra na transfere igrača, 43 miliona više nego prošle godine

Inače, ovo je druga godina zaredom kako su klubovi iz kineske Superlige u zimskom prelaznom roku potrošili više od Premijer lige, u kojoj su klubovi ove zime potrošili 259 miliona evra.

Rekordni transfer ove zime u Kini bio je dolazak Brazilca Oskara iz Čelsija u Šangaj za 60 miliona evra što je azijski rekord, a verovatno zarađuje čak 24 miliona evra po sezoni.

Karlos Tevez je preselio u Kinu za godišnju platu od čak 38 miliona evra, Argentinac je prešao u Šangaj Šenhuu iz Boke kao slobodan igrač.

Drugu najveću odštetu je platio Čangčun, koji je za nigerijskog napadača Odiona Igalu platio Votfordu 23 miliona evra. Vitsel je prešao u Tijanin koji mu je za četiri godine obećao 18 miliona evra po sezoni, dok su Rusi dobili 20 miliona evra odštete. U istom klubu je završio i  Pato uz odštetu od 18 miliona evra.

Ogromni troškovi transfera izazvali su oštru polemiku u Kini, zbog čega su kineske vlasti najavile kako će ograničiti novčane iznose koje klubovi troše na strane igrače. Najavili su da će utvrditi maksimalan iznos za odštete i plate igrača kako bi kontrolisali neracionalno trošenje, dok će klubovi u slučaju da prekorače limit biti kažnjeni novčano. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija