• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

07.03.2017

09:24

BRAĆA SU SRBI I RUSI, A HRVATI I - UKRAJINCI! Huligani dve zemlje sklopili pakt o nenapadanju

Fudbal

BRAĆA SU SRBI I RUSI, A HRVATI I - UKRAJINCI! Huligani dve zemlje sklopili pakt o nenapadanju

Podeli vest

Hrvatski navijači našli su novu "braću" i to na - istoku Evrope. Uoči utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Ukrajine, huligani iz našeg komšiluka pozvali su sve zemljake da ne napadaju goste

 

S druge strane, Ukrajinci su takođe pozvali sve svoje navijače koji budu išli u Hrvatsku, da se tamo ponašaju pristojno i normalno.

Kako stoji u objašnjenju proglasa koje su potpisali navijači Dinama iz Kijeva, Šahtjora, Metalista i ostalih klubova iz Ukrajine, u njihovoj zemlji se veliki broj dobrovoljaca iz Hrvatske bori protiv proruskih snaga u Donjeckoj republici i to mora da se poštuje.

- Rat na Balkanu 90-ih godina i događaji poslednjih godina u Ukrajini jako su slični. Mi i Hrvati imamo mnogo toga zajedničkog. Treba pomenuti i dobrovoljce iz Hrvatske koji se sada bore na istoku Ukrajine. Apelujemo na sve naše navijače da se u Zagrebu s poštovanjem odnose prema građanima i navijačima na stadionu i izvan njega. Nemojte da stvarate sukobe i izbegavajte provokativne situacije. Možemo da obećamo da ćemo tokom revanš utakmice u Ukrajini dati sve od sebe da hrvatski fanovi kao naši gosti osete pozitivnu atmosferu i da sve prođe bez izgreda - poručili su Ukrajinci.

Vredi podsetiti i da su nedavno tokom gostovanja reprezentacije Srbije u Harkovu navijači Ukrajine zapalili našu zastavu. Tako da, zaista, ogromne su sličnosti između njih i Hrvata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
goxy

pre 7 godina

i hrvati i ukrajinci imaju slican problem da neznaju sta su,hteli bi da budu zapad,a poreklom su sa istoka,pa zato mrze istok\n

nikola

pre 7 godina

Genetika je to. Sa Hitlerom su bili Hrvati i Ukrajinci. Fašisti. Protiv Hitlera, Srbi i Rusi. Antifašisti.

Dragan KNN

pre 7 godina

Geneza , kako su hrvati postali "antifašisti". Počelo je sa : hrvatske ustaše , pa ante pavelića ustaše , zatim ante pavelića fašisti , te antini fašisti i na kraju antifašisti. Zato su hr i ukr fotokopije ... Ne znaju šta je sramota !!!

Sargarepac

pre 7 godina

Ma gde nacionalisti i nacisti mogu bez sukoba...\n

HRVAT

pre 7 godina

ako već spominjete fašizam i antifašizam.... bar spomenite istaknutog antifasistu Milana Nedića koji je javio Hitleru da je Beograd juden freii prvi grad u Evropi\n

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

U celoj Srbiji je do početka II svetskog rata živelo svega 16 hiljada Jevreja, a mnogo više od toga ih je stradalo samo u prvoj godini rata na prostoru jasenovačkog NDH logora, Nedić je, poput KVISLINGA ili cele francuske izdajničke VIŠIJEVSKE VLADE, bio samo marioneta kojom je upravljao GESTAPO, za razliku od Ante Pavelica, njegove vlade i cele tadašnje hrvatske to jest NDH i hrvata koji su sami vladali celim tim prostorom, i po svom nahođenju radili su šta su hteli, to jest imali su odrešene ruke da ubijaju koliko god hoće i koga god hoće, onako kako su samo oni to hteli, bez da za to pitaju Hitlera, Musolinija ili bilo kog drugog fašistu ili nacistu, pa su tako u punom obimu pokazali svoj genocidni i zločinački kapacitet koji po brurtalnosti i efikasnosti u toj meri i srazmeri nije zabelezen nigde u svetu, za celu istoriju od kad se računa vreme i od kad se za ljude zna!

Denver

pre 7 godina

Hrvati imaju najruznije dresove. Kao sa su Cirkusanti. Sta se tice Ukraine zasto bih imali protiv nji nesta? Kao prvo mozemo mi Srbi biti zahvalni da nisu priznali Kosovo ka Drzavu. I da su Srbe uvek podrzavali oko statusa srpske pokrajine. HVALA IM NA TOME !\n

nik olekin

pre 7 godina

Našla rupa zakrpu. Samo neka se od nas više otkače. Daleko im lepa kuća ...

Dule

pre 7 godina

Tacno brate hrvari i ukrajinci su braca ,a zne se i u drugom svetskom ratu za banderase i NDH-ovce. Isto seme ista gov.a.

Pravislavac

pre 7 godina

Eto sta vatikan napravi od coveka. Pakt sa vatikanom pakt sa djavolom....

ATOMSKA SPARTA

pre 7 godina

Kako li se ujkani samo snalaze sa svom tom ćirilicom i pravoslavljem u Ukrajini?!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija