• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.03.2017

22:36

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Lesterovo čudo protiv Sevilje! "Lisice" i Juventus u četvrtfinalu!

Fudbal

(VIDEO) LIGA ŠAMPIONA: Lesterovo čudo protiv Sevilje! "Lisice" i Juventus u četvrtfinalu!

Podeli vest

Fudbaleri Lestera pobedili su Sevilju sa 2:0 i tako prošli u četvrtfinale, dok je Juventus samo podtvrdio prolaz pobedom od 1:0 protiv Porta

Uzbudljiv meč na "King Pauer" stadionu! Sevilja je bila favorit protiv "lisica", i to ne samo zbog pobede u prvom meču (2:1).

Međutim, otkako je Lester otpustio Klaudija Ranijerija, ovoj ekipi je svanulo. Odlične igre iz Premijer lige preneli su i u Ligu šampiona, i potpuno zasluženo prošli među osam najboljih.

Ves Morgan je u 27. minutu doneo prednost domaćem timu, i tada je postalo jasno da Lester nema nameru da se preda.

LIGA ŠAMPIONA

Osmina finala

Utorak
Lester - Sevilja  2:0 /prvi meč 1:2/
Juventus - Porto  1:0 /2:0/
Sreda
Atletiko M. - Bajer L.  20.45 /4:2/
Monako - Mančester siti 20.45 /3:5/

7. mart
Napoli - Real Madrid 1:3 (1:0) /1:3/
Arsenal - Bajern M.  1:5 (1:0) /1:5/
8. mart
Barselona - PSŽ 6:1 (2:0) /0:4/
Borusija D. - Benfika 4:0 (1:0) /0:1/

Kada je Mark Olbrajton pogodio za 2:0, tribine su eksplodirale. Posle crvenog kartona Samira Nasrija, verovatno su svi pomislili da je gotovo, ali Sevilja je ipak imala priliku da izbori produžetak.

Kasper Šmajhel je napravio penal, a odgovornost je preuzeo Stiven Nzonzi. Međutim Šmajhel je, baš kao i u prvom susretu, odbranio udarac sa 11 metara i stavio tačku na ovu utakmicu.

Znatno manje drame bilo je u Torinu. Juventus je praktično već u prvom meču rešio pitanje plasmana u četvrtfinale, jer je iz Portugalije doneo prednost od 2:0.

Svaku dilemu otklonio je Paulo Dibala, koji je u 42. minutu bio siguran sa bele tačke, a prethodno je Maksi Pereira dobio crveni karton jer je rukama sprečio pogodak Gonzala Iguaina.

U drugom poluvremenu su oba tima imala prilike za gol, ali mreže dvojice legendarnih golmana Đanluiđija Bufona i Ikera Kasiljasa su mirovale u drugih 45 minuta.

Inače, Kasiljas je na ovoj utakmici upisao 175. meč u evropskim takmičenja i tako postao apsolutni rekorder. Na drugom mestu je ostao Paolo Maldini sa 174 utakmice.

U sredu se igraju poslednje dve utakmice osmine finala Lige šampiona. Sastaju se Monako - Mančester siti (prvi meč 3:5), i Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (prvi meč 4:2).

U četvrtfinalu su se osim Juventusa i Lestera plasirali Real Madrid, Bajern, Barselona i Borusija Dortmund.

Reuters

TOK MEČEVA

Drugo poluvreme:

- 88'. Nastavlja sa brukanjem Vardi. Marez je odlično uposlio saigrača koji je ostao sam pred golmanom Sevilje, ali je šutirao preko gola.

- 86'. Nova velika prilika za Vardija, ali napadač Lestera se ponovo nije proslavio.

- 83'. Trener Sevilje Horhe Sampaoli dobio je crveni karton!

- 78'. Penal za Sevilju! Kasper Šmajhel je oborio Vitola, a sudija je procenio da je to bilo za najstrožu kaznu. međutim, Šmajhel je odbranio udarac Stivena Nzonzija, koji je očajno tukao.

- 74'. Crveni karton dobio je Nasri! Vardi je isprovocirao Francuza, koji mu se uneo u facu, a napadač Lestera je to iskoristio i teatralno odglumio da je dobio udarac. Nasri je zbog toga dobio drugi žuti karton, dok je Vardi "požuteo".

- 67'. Veliku priliku propustio je Vardi. Mogao je napadač Lestera možda i da reši pitanje četvrtfinaliste, ali je loše zahvatio loptu sa desetak metara.

- 55'. GOL! 2:0 za Lester. Olbrajton je pogodio za "lisice", koje ovim rezultatom idu među osam najboljih.

- 53'. Prečka! Bomba Eskudera, ali je vezista Sevilje pogodio okvir gola. Lopta se odbila do Ben Jedera, koji je mogao da izjednači, ali je užasno šutirao.

- 49'. Kasiljas je sprečio autogol, a potom Soareš imao veliku priliku za Porto, ali nije uspeo da smesti loptu iza leđa Bufona.

Prvo poluvreme:

- 42'. GOL! Juventus je poveo protiv Porta golom Dibale sa bele tačke. Prethodno je Maksi Pereira skrivio jedanaesterac jer je rukom odbranio udarac Iguaina zbog čega je dobio crveni karton. Ovim golom Juve je praktično obezbedio prolaz u četvrtfinale.

- 27'. GOL! Lester vodi 1:0, strelac je kapiten Ves Morgan! Stameni defanzivac se najbolje snašao posle centaršuta i "ćušnuo" loptu u gol Sevilje. Ovaj rezultat vodi "lisice" u četvrtfinale!

- 22'. Šansa za Juve! Centrirao je Kvadrado sa desne strane, Mandžukić je na sedam metara od gola nadvisio čuvara i šutirao, ali je Kasiljas intevenisao.

- 17'. Prvi žuti karton na duelu u Engleskoj dobio je Samir Nasri zbog oštrijeg starta. 

-12'. "Požuteo" je Huan Kvadrado iz ekipe Juventusa. Izveli su gosti prekršaj, ali je Mandžukić intervenisao.

- 7'. U Torinu bolji početak Juventusa. "Stara dama" je imala dve prilike, obe preko Paula Dibale, ali mreža Ikera Kasiljasa i dalje miruje. Dibala je najpre iz "mrtvog" ugla šutirao preko gola, a potom sa oko 16 metara pored stative.

- 3'. Prvu veliku priliku u Lesteru propustio je Samir Nasri. Francuz je šutirao sa desetak metara, ali pravo u Šmajhela.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija