• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. S.

17.03.2017

09:00

PARTIZANOV DŽELAT PONOVO SUDI! Žutić: Ko radi - taj i greši! Pratićemo šta radi Obradović!

Fudbal

PARTIZANOV DŽELAT PONOVO SUDI! Žutić: Ko radi - taj i greši! Pratićemo šta radi Obradović!

Podeli vest

Sudija Srđan Obradović, koji u 153. večitom derbiju nije video da je lopta pre pogotka Zvezde debelo izašla van terena, biće glavni arbitar u meču Spartak - Borac

Fudbalski sudija Srđan Obradović, koji je u 153. večitom derbiju poklonio gol Zvezdi i tako odredio rezultat utakmice (1:1), vraća se na teren, i to kao glavni sudija! Obradović će u subotu od 14.00 časova, nakon samo dva kola pauze, deliti pravdu u meču Spartaka i Borca!

Sudija iz Jagodine je u duelu Zvezde i Partizana stajao iza gola crno-belih i nije video da je lopta pre pogotka Zvezde debelo izašla van terena.

Neće da ga otpišu
Pogrešio je na derbiju, ali čoveku mora da bude pružena nova šansa

Dobio minus

Živin uz aut-liniju

I pomoćni sudija Svetozar Živin, koji je bio pomoćni sudija i na 153. večitom derbiju i koji je takođe trebalo da vidi spornu loptu u gol-autu, na teren će i za vikend. On će biti pomoćnik na meču Javora i Metalca (subota, 17.00), a glavni sudija na toj utakmici biće Majo Vujović. Reč je o glavnom sudiji sa derbija, koji je prošao nekažnjeno.

Predsednik Sudijske komisije Đorđe Žutić objasnio je za Informer da nema ništa neobično u tome da arbitar iz Jagodine bude delegiran, uprkos tome što je napravio katastrofalan previd u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala.

- Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije potpisnik je konvencije UEFA i mora da se ponaša u skladu sa pravilima. Po pravilniku, ukoliko neki sudija napravi grešku, sve što možete jeste da ga ne delegirate jedno ili dva kola, ali onda ga vraćate. Obradović nije sudio dva kola i on sad mora da bude raspoređen - istakao je Žutić.

U narednom periodu, Sudijska komisija će da prati Obradovićev rad, a onda će na osnovu učinka biti rešen njegov dalji status.

- On će sad da sudi, ali ako mu se greške budu ponavljale, reagovaćemo. Kad neko ne radi na očekivanom nivou, najpre bude premešten, recimo, na niži rang takmičenja, pa onda odlučujemo šta i kako dalje. Naravno, ukoliko se ispostavi da mu je ovo bila jedna od retkih grešaka, ne možemo ga skloniti. Ko radi - taj i greši. Ipak, kad se na kraju sezone budu svodili računi, peh sa derbija Obradoviću će biti uračunat kao minus. Od toga koliko neko kvalitetno sudi zavisi u koju grupu će biti raspoređen za sledeću sezonu - istakao je Žutić.

Nova šansa

Sudijska komisija u sastavu Đorđe Žutić, Mirko Simić i Milan Karadžić procenila je da je Obradović glavni krivac za greške na derbiju, ali predsednik komisije naglašava da niko ne može tako olako da se odrekne nekog arbitra.

- Zamislite da je neki fudbaler u lošoj formi i trener ga jednostavno skloni iz tima za tu sezonu. To se ne radi tako, može da bude sklonjen utakmicu ili dve, ali onda mu se daje nova šansa. Isti slučaj je i u Evropi. Pa i tamo sudije greše, pa opet budu raspoređene. Tačno je da se ova greška desila u meču koji kod nas ima možda i najveću težinu, pa zbog toga privlači više pažnje. Ipak, čoveku mora da bude pružena nova šansa - zaključio je Žutić.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nenad

pre 7 godina

Taj Zutic je poznat od ranije po svom moralu, toliko o srpskom sportu i postenju....

Amater

pre 7 godina

DZELAT ZBOG GRESKE, PA STA TREBAJU DA KAZU FUDBALERI PSZ-a.ZA SUDIJU U LIGI SAMPIONA.NEZNAM U CEMU JE PARTIZAN BIO MNOGO BOLJI, A DA SASEKAO IH JE SUDIJA PA ZATO NISU POBEDILI.

Dragan

pre 7 godina

Ti si jedan posten zvezdas verovatno bi to napisao da je zvezdu tako ostetio jel da ahahahahahahahahahahaha

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija