• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.03.2017

12:13

ČETVRTFINALE LŠ: Bajern protiv Reala, Barsa na Juventus!

Fudbal

ČETVRTFINALE LŠ: Bajern protiv Reala, Barsa na Juventus!

Podeli vest

Dva velika derbija u četvrtfinalu Lige šampiona: aktuelni prvak Real Madrid igraće protiv Bajerna, dok će Barselona odmeriti snage sa Juventusom u reprizi finala od pre dve sezone

Žrebom u Nionu izvučeni su parovi četvrtfinala: Atletiko Madrid - Lester, Borusija Dortmund- Monako, Bajern - Real Madrid i Juventus - Barselona.

Prve utakmice četvrtfinala igraće se 11/12. aprila, a revanši nedelju dana kasnije.

Trener Bajerna Karlo Anćeloti je priželjkivao pre žreba da zaobiđe Madrid, pošto je trenirao Real pre četiri godine, ali mu se želja nije ispunila.

Štaviše, te sezone kada je Italijan bio na klupi "kraljevskog kluba" Real je izbacio Bajerna u polufinalu Lige šampiona sa 1:0 i 4:0 u Minhenu, a onda je osvojio i trofej pobedom nad Atletikom u finalu.

S druge strane, želja se ispunila napadaču Juventusa Paulu Dibali! On se nadao da će "Stara dama" dobiti za rivala Barselonu i tako se i dogodilo.

Italijanski i španski prvak sudariće se u reprizi finala od pre dve sezone, kada je Barselona slavila sa 3:1.

Zanimljivost je da se Borusija Dortmund i Monako nikada nisu sreli u evropskim kupovima.

Atletiko Madrid i Lester jesu dva puta: najpre u Kupu kupova u sezoni 1961/62, kada su Španci slavili ukupnim rezultatom 3:1 (2:0, 1:1), a drugi put u Kupu UEFA 1997/98 i ponovo su bolje bile "jorgandžije", dobile su oba meča sa 2:1.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija