• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

20.03.2017

07:00

ĐURĐEVIĆ NAJAVLJUJE DEBI ZA "ORLOVE": Daću ga i Gruziji!

Fudbal

ĐURĐEVIĆ NAJAVLJUJE DEBI ZA "ORLOVE": Daću ga i Gruziji!

Podeli vest

Nema razloga da i protiv Gruzije ne probam da dam gol makazicama, poručuje za Informer napadač Partizana i novopečeni reprezentativac Srbije Uroš Đurđević

Najbolji napadač prvenstva Srbije u subotu je protiv Voždovca postigao jedan od najlepših golova ove sezone, pošto je u 10. minutu fantastično uhvatio volej u padu i doveo svoj tim u vođstvo.

Crno-beli su taj meč dobili sa 4:0, a Đurđević je do kraja utakmice postigao još jedan gol, iz penala. To mu je bio 15. pogodak u Superligi ove sezone.

Traži ga pola Evrope

Zbog odličnih igara u dresu Partizana Uroš Đurđević se nalazi na meti brojnih evropskih klubova. Iako prema podacima "Transfermarkta" vredi 1,5 miliona evra, Partizan će sigurno tražiti između 3,5 i četiri miliona evra obeštećenja. Za Đurđevića se interesuju moskovski klubovi Lokomotiva i Spartak, engleski Sanderlend, kao i brojni italijanski klubovi.

Mladi Obrenovčanin deli prvo mesto liste strelaca u prvenstvu i trenutno je u najboljoj formi od svih srpskih napadača, pa bi u petak mogao da bude ozbiljan adut reprezentacije Srbije u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Gruzije.

Odluka u sekundi

On za Informer kaže da bi se usudio da gađa makazicama i protiv Gruzije, ali pod uslovom da dobije šansu.

- Ne postoji ni jedan jedini razlog da ne pokušam da uhvatim makazice i u dresu reprezentacije, naravno ako mi se ukaže prilika za to. To je samo jedan od šuteva i ako situacija na terenu tako nešto zahteva, moje je samo da se nađem u poziciji i da budem priseban. Delići sekunde odlučuju na koji način ću da šutnem i kad dođe do toga, odluka je samo moja - poručio je Đurđević.

Bivši napadač Rada, Vitesea i Palerma našao se na spisku selektora Slavoljuba Muslina za meč s Gruzinima i dodaje da će sve uraditi kako bi debitovao za A selekciju. On kaže da je spreman sto odsto ako mu se ukaže šansa.

Starsportphoto

mojugao

SLAVOLJUB MUSLIN 

SELEKTOR SRBIJE

Đurđević je igrač koji nam fali. Svojim golovima i ponašanjem se nametnuo. Takođe, Mijat Gaćinović već drugu sezonu igra standardno u jednom od najboljih prvenstava. To je tip igrača koji nama treba.

- Biti jedini reprezentativac iz naše lige nije mala stvar. Presrećan sam zbog poziva selektora Muslina i daću sve od sebe na treninzima da nateram stručni štab da ozbiljno razmišlja o meni za utakmicu s Gruzijom. Debitant sam i bilo bi neozbiljno da nešto obećavam, jer jedino merilo je teren. Nadu mi niko ne može oduzeti i čast mi je što ću biti uz igrače s takvim karijerama. Verujem da ćemo pobedom nad Gruzijom nastaviti naš put ka Rusiji - rekao je napadač Partizana.

Stalno vežba

Đurđević ističe da udarac makazicama vežba duže vreme i da, kad god može, pokušava da izvede taj atraktivan udarac.

- Fenomenalna je stvar postići onakav gol i na treningu, a kada se to uradi na zvaničnoj utakmici, užitak je još veći. U subotu sam na zagrevanju pre utakmice pogodio gol na sličan način i dobio aplauze publike. Moj individualni trener Branko Rašić iz Obrenovca, s kojim radim završnicu već osam godina, insistira na ovakvim stvarima. Učim i od Andrije Delibašića, a zna se kakav je on bio golgeter - zaključio je Uroš Đurđević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija