• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

22.03.2017

16:20

VLADIMIR STOJKOVIĆ NAJAVIO POVLAČENJE: Da odem u Rusiju, pa mogu u penziju!

Fudbal

VLADIMIR STOJKOVIĆ NAJAVIO POVLAČENJE: Da odem u Rusiju, pa mogu u penziju!

Podeli vest

San mi je da odemo na Svetsko prvenstvo, pa da se u Rusiji oprostim od reprezentacije, kaže golman "orlova" Vladimir Stojković (33)

 

Čuvar mreže engleskog drugoligaša Notingem foresta bio je učesnik Evropskog prvenstva za mlade u Portugalu 2006, kao i seniorskog Svetskog prvenstva u Južnoj Africi četiri godine kasnije.

Da bi s "orlovima" otišao na Mundijal u Rusiju 2018. biće potrebno, između ostalog, da Srbija u petak u Tbilisiju savlada Gruziju (18.00, RTS 1) i tako sačuva realne šanse da osvoji prvo mesto u kvalifikacionoj grupi D.

- Imam veliku želju da odem na Mundijal i da mi to bude poslednje Svetsko prvenstvo u karijeri. Nikad se ne zna, ali trebalo bi da to bude sve od mene što se tiče Mundijala. Verovatno bih se ujedno oprostio i od reprezentacije, ali samo ako bi mi Fudbalski savez Srbije i selektor dali zeleno svetlo. Dakle, ako bi bila procena da sam i dalje potreban nacionalnom timu, da sam potreban Srbiji, onda bih, naravno, ostao. Ipak, zasad razmišljam da će to biti to od mene - kaže Stojković za Informer. 

Marinakis me doveo

Stojković je u 2017. godini branio samo jednom, i to u porazu od Fulama (3:2), a još šest puta bio je na klupi.
- Nisam zabrinut, nema razloga. Branio sam pre 20 dana poslednji put. Mene je u Notingem, još pre osam meseci, doveo Evangelos Marinakis, vlasnik grčkog Olimpijakosa. On je hteo da kupi Notingem i to je maltene bila gotova stvar, pa je prošlog leta doveo nas sedmoricu igrača. Na kraju se nije dogovorio u vezi s kupovinom kluba i onda je došlo do problema - obećava Stojković.

Najslađi trijumf

Golman koji je nakupio 71 nastup za nacionalni tim obećava mirnu mrežu Srbije na "Boris Pajčadze areni" i priželjkuje pobedu od 1:0.

- Takve su mi pobede najslađe. Ako ne primimo gol, a nećemo, onda će nam jedan pogodak biti dovoljan da slavimo. Siguran sam da možemo barem jednom da pogodimo gol Gruzije. Želja mi je da bude 1:0 za nas - kaže Stojković.

Za 11 godina karijere u reprezentaciji Stojković je pregrmeo sve i svašta. Od odbranjenog penala Nemcima za pobedu na Svetskom prvenstvu 2010, preko Đenove, do šokantnih poraza od Estonije i Slovenije, remija sa Jermenijom...

Zato ga raduje što saigrači iz nacionalnog tima pred gostovanje Gruziji nemaju pristup "lako ćemo", već se pomalo pribojavaju unapred prežaljenog protivnika.

- Gruzija važi za ekipu koja je jača od ostalih autsajdera, kao što su recimo Azerbejdžan ili Kazahstan, a s kojima smo mi u prošlosti imali mnogo problema. Bićemo oprezni, a ako odigramo kao protiv Velsa u Kardifu, onda pobeda neće izostati. Nema više reprezentacija koje možeš da pobediš 3:0 ili 4:0. Čak i fudbalske velesile poput Portugala, Španije ili Italije dobijaju autsajdere sa 1:0, 2:1 i sve to budu teške utakmice. Kvalitet fudbala raste u svim zemljama. Uostalom, Gruzija je osvojila bod u Velsu, zato moramo da budemo spremni na sve - ističe Stojković.

Samo tri boda

Uprkos pozivu na oprez i činjenici da Gruzini nisu fudbalske neznalice, golman "orlova" unapred ne bi prihvatio nijedan drugi ishod osim pobede.

- Spremamo se da osvojimo tri boda i ničim manjim od toga nećemo biti zadovoljni. S nestrpljenjem čekamo da utakmica počne - kaže Stojković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ziva

pre 7 godina

nemoj molim te da ispunis san dosta nam jer tebe pusti mladju generaciju jer ti nikada nisi ni bijo dobar golma napusti ti reprezentaciju pre nego sto zaseres stvar ajde zdravi

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija