• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

24.03.2017

00:08

VELIKI JUBILEJ VELIKOG ĐIĐIJA! Bufon protiv Albanije 1.000 put na golu!

Fudbal

VELIKI JUBILEJ VELIKOG ĐIĐIJA! Bufon protiv Albanije 1.000 put na golu!

Podeli vest

Golman fudbalskog kluba Juventusa Djanluidji Bufon u petak će u meču između Italije i Albanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. odigrati svoju hiljaditu utakmicu u karijeri

Bufon je na golu Parme sakupio 220 nastupa, za Juventus je odigrao 612 utakmica, dok će meč protiv Albanije biti njegova 168. utakmica u dresu nacionalnog tima. On će se tako postati tek 18 fudbaler koji je odigrao 1.000 ili više utakmica.

Na vrhu liste se nalaze trojica golmana - Englez Piter Šilton sa 1.390 nastupa, Brazilac Rožerio Seni sa 1.234 odigrane utakmice i Englez Rej Klemens sa 1.118 utakmica. 

Među velikanima koji su u klubu "1.000" su i Italijan Paolo Maldini, Argentinac Havijer Zaneti, Velšanin Rajan Gigs i Španac Raul.

Bufon je prvu utakmicu u karijeri odigrao 19. novembra 1995. u dresu Parme protiv Milana. Tada je imao 17 godina.

- Kada se Bufon pridružio treninzima prve ekipe nisam verovao šta vidim. Premda je imao svega 17 godina bio je fantastičan. Stalno sam ispitivao svoje sunarodnike vidimo li isto - rekao je tadašnji trener Parme Nevio Skala.

Za reprezentaciju je debitovao dve godine kasnije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 1998. godine protiv Rusije. Ušao je u igru u 31. minutu umesto Djanluke Paljuke koji se povredio. 

Bufon je tada postao najmladji golman na golu reprezentacije Italije od Drugog svetskog rata, a njegov rekord je 2006. oborio golman Milana Djanluidji Donaruma nastupivši za nacionalnu selekciju sa 17 godina i šest meseci.

U Juventus je preselio u leto 2001. za 53 miliona evra zamenivši na golu Holandjanina Edvina van de Sara. 

Nastupio je na čak pet svetskih prvenstava, a ukoliko ga posluži zdravlje putovaće i u Rusiju 2018. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija