• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

25.03.2017

12:04

KOKEZA NIJE BRINUO: Posle gola Gruzije, mislio sam da će biti 5:1 za nas!

Fudbal

KOKEZA NIJE BRINUO: Posle gola Gruzije, mislio sam da će biti 5:1 za nas!

Podeli vest

Uopšte nisam bio zabrinut posle ranog gola Gruzije, već sam pomislio biće 5:1 za nas, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza posle veoma važne pobede „orlova" u Tbilisiju (3:1)

Najbolji srpski fudbaleri ostvarili su treću pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji i posle pet kola su lideri grupe D sa istim brojem bodova kao Republika Irska, ali boljom gol razlikom.

Prvi čovek srpskog fudbala, međutim, uopšte ne dozvoljava bilo kakvu euforiju, iako „orlovi" godinama nisu tako dobro stajali u kvalifikacijama za veliko takmičenje i držali sudbinu u svojim rukama.

Koliko je Srbija posle ove pobede bliža Rusiji?

- Ostvarili smo veoma važnu pobedu, možda i najvažniju do sad u kvalifikacijama. Sad se lakše diše, ali ima još mnogo posla da se uradi da bismo otišli na prvenstvo u Rusiju. Na pola puta smo, realno kad sagledate stvari nismo ništa bliži Mundijalu nego na početku kvalifikacija. Još pet velikih i teških utkmica je pred nama, sve je i dalje otvoreno, ali jaš jedini cilj, želja i ambicija je da budemo u Rusiji 2018. 

Šta ste pomislili u šestom minutu posle gola Gruzije i da li ste verovali u preokret?

- Apslutno! S tim što sam mislio biće 5:1 za nas, a ne 3:1. S obzirom na to kako se reprezentativci i stručni štab ponašaju, kako su se ponašali pre meča i za vreme boravka u Tbilisiju, nijednog momenta nisam sumnjao da će izostati dobar rezultat. Čitav ambijent u timu i zalaganje na treninzima je nešto što utiče na rezultat utakmice. Zato nijednog trenutka nisam sumnjao da ćemo pobediti.

Manje stranaca, više reprezentativaca

Srbija u Urošu Đurđeviću opet ima reprezentativca iz Superlige. Očekujete li da smanjenje broja stranaca poveća broj superligaških igrača u nacionalnom timu?
- Odluka o promeni kvote za strance jeste jedan od načina da iz prvenstva dobijemo više reprezentativaca. Mediji nisu dobro izveštavali o kvoti za strance. Dakle, nisam ja povećao, pa smanjio broj stranaca. Kad sam postao prednsednik FSS, u domaćoj ligi mogla su da igraju dvojica igrača iz bivše Jugoslavije i četiri stranca iz ostatka Evrope i sveta. Ali, šta je igrač iz Hrvatske u Srbiji, nego stranac? Šta je igrač iz Makedonije, iz Slovenije? Pa, isto ono što su i srpski igrači u tim zemljama - stranci. To "četiri plus dva" je bila formulacija koja je nekome lepše zvučala, ali je to značilo šest stranaca. Ja sam to nazvao pravim imenom i rešio da sa svojim saradnicima promenim. Razmišljali smo da smanjimo kvotu na tri ili četiri, bilo je više predloga na Odboru za hitna pitanja, ali na kraju smo se opredelili za četiri. 

Koliko gledalaca očekujete na „Marakani" protiv Velsa u narednom meču?

- Ne bih da prognoziram, ali nadam se punom stadionu. Mislim da ova reprezentacije to zaslužuje, i igrači i stručni štab. Pogledajte samo koliko i kako se oni bore za tim. Zato pozivam sve ljude u Srbiji da dođu u što većem broju, da napunimo stadion, pobedimo Vels i približimo se Rusiji.

Da li su ovo utakmice na kojima se „lome" kvalifikacije?

- Jesu, saglasan sam s tim. Pobede nad Moldavijm i Gruzijom izuzetno su važne i značajne i te dve pobede će možda biti presudne kad se na kraju bude povlačila crta.

Rekli ste prilikom odlaska u Tbilisi da se više pribojavate meča s Gruzijom, nego susreta s Velsom. Mislite li da su igrači, ipak, potcenili Gruziju i previše opušteno ušli u utakmicu?

- Nismo ih potencili, apsolutno ne. Upravo je to bio segment na koji je selektor ukazivao pažnju. I igrači su to shvatili. Desio se peh sa nesrećnim prvim golom, ali kasnije, kako je meč odmicao, sve je došlo na svoje mesto. I zasluženo smo doneli bodove u Beograd. 

(VIDEO) "ORLOVI" LETE KA RUSIJI! Srbija "slomila" Gruziju, Gaćinović debitovao golom!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marko

pre 7 godina

Kakav genije, sto nije rekao ranije da opeljesimo kladžu...

dejo

pre 7 godina

Presednice FSS neka Simens bude taj sponzor po kojem ce da se zove Super liga Srbije sto se tice klubova u Srbiji smanjite Super ligu Simens Srbije na 12 klubova i recite drzavi Srbiji da pomogne u Privatizaciji svih klubova ,nemojte samo da ostane na tome da se to pominje onako radi reda ,sto se tice stranaca ovo je u redu presednice FSS sto ste uradili al pokusajte da na neki nacin ne dozvolite da igraci u Srbiji odlaze mnogo rano neka se zna barem dokle mogu da ostanu u Srpskom fudbalu

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17