• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.04.2017

20:07

(VIDEO) ENGLEZI VELIČAJU SRBINA: Palas je bio jednom nogom u drugoj ligi, a onda je došao Milivojević!

Fudbal

(VIDEO) ENGLEZI VELIČAJU SRBINA: Palas je bio jednom nogom u drugoj ligi, a onda je došao Milivojević!

Podeli vest

Srpski reprezentativac Luka Milivojević je ključni igrač u preporodu Kristal Palasa, koji je početkom 2017. godine bio skoro siguran putnik u niži rang takmičenja!

U misiji spasavanja posrnulog kluba čelnici su prvo doveli Sema Alerdajsa, a onda je u London došao Srbin. Milivojević je u Kristal Palsa stigao u januaru iz Olimpijakosa za 16 miliona evra.

Milivojević je pred navijačima Kristal Palasa debitovao 25. februara u pobedi nad Midlzbroom (1:0) i od toga momenta Palas je živnu i počeo žestoku borbu za beg sa dna tabele. Od tada ima četiri vezane pobede u Premijer ligi i jedan poraz, 16. je na tabeli sa 31 bodom, tri više od Svonsija koji je prvi ispod crte. 

Za mene će biti ogromno iznenađenje ako Luka u sledeće dve godine ne postane član jednog od četiri najbolja evropska kluba,
Ranko Stojić

Gardijan piše da se južnom Londonu nešto ozbiljno događa -  Luka MIlivojević, koji je preporodio Palas. Englezi navode kako je za Lukin uspon među najzaslužnijima bivši trener Zvezde Robert Prosinečki.

 - Ovaj dečko će biti moj kapetan - govorio je Robert Prosinečki, piše Gardijan. 
 
U dresu Zvezde odigrao je samo jednu sezonu, karijeru je nastavio u Anderlehtu gde se nije najbolje snašao. S Lukom Milivojevićem je u paketu u glavni grad Belgije otišao i Aleksandar Mitrović, danas igrač Njukasla. Ranko Stojić je i u ovom transferu imao svoje prste jer je kao bivši golman  Anderlehta ''povukao  veze'' i posredovao u transferu srpskog dvojca, piše Gardijan.

- Odlična je stvar što su otišli zajedno. Odlični su prijatelji i sigurno je da su jedan drugome puno pomogli. Znao sam da je samo pitanje vremena kad će se Luka probiti među najbolje. Na njegovoj poziciji zadnjeg veznog po meni je među najboljima u Europi. Ima izvrsne fizikalije i neverovatnu sposobnost čitanja igre. Podseća me na Serhija Busketsa . Fantastičan je njegov progres u igri, iz utakmice u utakmicu napreduje i sve je bolji igrač - kazao je Stojić, danas sportski direktor Maribora. 

U Belgiji se Milvojević nije najbolje snašao, ali je dolazak u Olimpijakos bio pun pogodak. 

-  Od prvog dana u Pireju Milivojević je bio srećan. Odmah je dao do znanja da mu je ambicija da zaigra za prvu ekipu,  korak po korak i postao je kapetan Olimpijakosa - rekao je Džoni Jorgopulos,  grčki fudbalski novinar. 

Gardijan podseća kako su navijači Olimpijakosa "Gate 7" i "delije", navijači Zvezde, decenijama povezani, da se nazivaju pavoslavnom braćom i da je Milivojević odmah po dolasku u Pirej bio dočekan raširenih ruku. 

Poverenje trenera i navijača Milivojević je u Olimpijakosu brzo opravdao i za veliki novac otišao u London. Za Jorgopulosa to nije nikakvo iznenađenje.

- Big Sem ga je užasno želio. Znao je da će prelazak u Palas biti odličan potez za Luku. Nakon nekoliko utakmica vidimo da je bio u pravu, ali sam siguran da Luka može još mnogo bolje - zaključio je Grk

Stojić vidi Milivojevića među fudbalskom elitom za koju godinu.  

- Važna je njegova ambicija. On je takođe neverovatan timski igrač. Za mene će biti ogromno iznenađenje ako Luka u sledeće dve godine ne postane član jednog od četiri najbolja evropska kluba - smatra Stojić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija