• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.04.2017

22:38

(VIDEO) MESI "UBIO" REAL NA "BERNABEU"! Barsa u 92. minutu srušio "kralja", titula na talonu!

Fudbal

(VIDEO) MESI "UBIO" REAL NA "BERNABEU"! Barsa u 92. minutu srušio "kralja", titula na talonu!

Podeli vest

Fudbaleri Barselone pobedili su ekipe Real Madrida sa 3:2 na "Santjago Bernabeu" u 33. kolu Primere

Neverovatna utakmica u Madridu! Titula za prvaka Španije je sda potpuno otvorena!

Barselona je ovom pobedom preuzela prvom mesto na tabeli. Oba tima imaju po 75 bodova, ali Katalonci imaju daleko bolju gol razliku. Ipak, Real ima utakmicu manje, i to je adut ekipe Zinedina Zidana.

Real je bolje počeo meč i poveo preko Kazemira u 28. minutu, ali slavlje domaćeg tima nije dugo trajalo jer je Mesi samo pet minuta kasnijedoneo izjednačenje Barseloni.

Potom su briljirala dvojica golmana - Ter Štegen na jednoj i Navas na drugoj strani. Branili su i nemoguće, sve do 73. minuta, kada je Ivan Rakitić sjajnim udarcem sa oko 20 metara doneo vođstvo Barseloni.

Pet minuta kasnije Serhio Ramos je dobio crveni karton zbog faula nad Mesijem, ali to nije omelo domaćina, koji je sa igračem manje izjednačio u 86. minutu.

Ipak, poebdu, možda vrednu i titule doneo je Mesi u nadoknadi vremena, kada je fenomenalnim udarcem završio munjevitu kontru Barse i utišao navijače Reala. 

REAL - BARSELONA 2:3 (1:1)

Strelac: Kazemiro u 28. i Rodrigez u 86. - Mesi u 33. i 90+2. i Rakitić u 73. minutu

 

Stadion: "Santjago Bernabeu". Sudija: Ernandez.

REAL: Navas - Karvahal, Načo, Ramos, Marselo - Modrić, Kazemiro (od 70. Kovačić), Kros - Bejl (od 39. Ausensio), Benzema, Ronaldo.

BARSELONA: Ter Štegen, Serđi Roberto, Pike, Umtiti, Alba - Rakitić, Buskets, Inijesta - Mesi, Suarez, Pako Alkaser (od 70. Gomeš).

Reuters

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

- 90+2'. GOOOOL! Mesiiiii! 3:2 za Barselonu! Munjevita kontra Katalonaca, povukao je Roberto, prosledio do Albe koji je pronašao Mesija, a ovaj milimetarski preciznim udarcem "probušio" Navasa za veliku pobedu Barse!

- 86'. GOL! Real je izjednačio, strelac je Rodrigez! Madriđani su kaznili što su se Katalonci povukli nakon postignutog gola. Marselo je probio po levom boku, a Rodrigez je odlično "uleteo" u prostor i savladao Ter Štegena.

- 80'. Mogla je Barselona odmah da materijalizuje igrača više, Pike se našao u prilici, ali je sa nekoliko metara šutirao u Navasa.

- 78'. Crveni karton za Ramosa! Kapiten Reala je sa obe noge startovao na Mesija, na sreću Argentinca nije ga zakačio, ali je sudija zbog namere odlučio da isključi Ramosa.

- 73'. GOL! Barselona vodi golom Rakitića, Kejlor Navas je bio nemoćan. Odličan potez hrvatskog reprezentativca, koji je prevario Krosa, a onda "odapeo" i pogodio mrežu Reala.

- 70'. Prva izmena u Barseloni, umesto Paka Alkasera ušao je Andre Gomeš, dok je u Realu Kazemira zamenio Kovačić.

- 68'. Odmah je odgovorila Barselona. Suarez je bio u prilici, ali je Navas još jednom bio odličan.

- 67'. Velika prilika za Real! Asensio se stuštio ka golu Barse, mogao i sam da završi akciju, ali je odlučio da doda Ronaldu, koji je sa nekoliko metara šutirao preko gola.

- 59'. Golmani briljiraju! Sjajan udarac Pikea glavom posle centaršuta iz kornera, ali fantastična odbrana Kostarikanca na golu Reala.

- 56'. Velika prilika za Barselonu, Alkaser se našao u šansi, ali je šutirao pravo u Navasa.

- 53'. Šta je skinuo Ter Štegen! Benzema je tukao glavom iz peterca, ali je Nemac sjajno odbranio.

- 48'. Ponovo Real opasniji, baš kao i na početku prvog dela igre. Kros je probao udarac, ali Ter Štegen odličan u dosadašnjem toku utakmice. Prethodno je Pike sprečio Karvahala da asistira Benzemi.

Prvo poluvreme:

- 45+2'. Malo je nedostajalo da Barselona u poslednjim trenucima poluvremena postigne pogodak. Kejlor Navas nije baš sjajno reagovao posle kornera, a Mesi je propustio priliku da donese preokret.

- 41'. Nova prilika za Barselonu, i ponovo je Mesi mogao da postigne gol. Lopta se odbila do napadača Barselone, koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Argentinac bio zamalo neprecizan.

- 39'. Bejl zbog povrede ne može da nastavi utakmicu, a umesto njega na terenu je Marko Ausensio.

- 36'. Udarac Modrića sa 25 metara, odlična intervencija golmana Barse.

- 33'. GOL! 1:1, Barsa je izjednačila preko Mesija! Odlična akcija Katalonaca, lopta je došla do Mesija, koji je prevario nekoliko protivničkih igrača i savladao Navasa.

- 28'. GOL! Real je poveo golom Kazemira! Centrirao je Marselo, Ramos pogodio stativu, a Kazemiro je bio na pravom mestu i nije mu bilo teško da zatrese mrežu Katalonaca.

- 20'. Nova prilika za Real, ponovo je šutirao Ronaldo, ali opet Ter Štegen na mestu.

- 18'. Rasplamsala se borba, iga se brzo, i jedni i drugi žele da postignu gol.

- 11'. Probudila se Barsa i konačno su zapretili i gosti. Posle akcije koja je dugo trajala, lopta je došla do Suareza, koji je šutirao sa nešto više od 20 metara, ali pored gola.

- 6'. Kontra Reala, tukao je Ronaldo sa oko 20 metara, ali pravo u Ter Štegena.

- 4'. Real mnogo opasniji na početku utakmice, Karvahal se ubacio po desnom boku, centrirao, ali je Rakitić intervenisao.

- 2'. Prvo uzbuđenje pred golom Barselone! Ronaldo je pao posle duela sa Umtitijem, Madriđani su tražili penal, ali Ernandez je ostao nem. Real je možda oštećen.

- Utakmica je počela, početni udarac su izveli domaći igrači.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlada

pre 6 godina

Ovo je svetsko klubsko finale! Maestralna utakmica i da nije bilo golova u ubedljivo najjačem nacionalnom šampionatu!

NOLAN BILAN BOBADILJA KUSTA

pre 6 godina

MOZDA I NAJBOLJI MEC SVIH VREMENA. LEO MESI NAJVECI FUDBALER SVIH VREMENA. RONALDO KANTA.\n

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija