• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.05.2017

22:36

(VIDEO) RONALDO - ATLETIKO 3:0! Portugalac doveo Real na korak do finala Lige šampiona!

Fudbal

(VIDEO) RONALDO - ATLETIKO 3:0! Portugalac doveo Real na korak do finala Lige šampiona!

Podeli vest

Real Madrid je u prvom polufinalnom meču Lige šampiona pred svojim navijačima deklasirao Atletiko Madrid sa 3:0 i došao nadomak finala elitnog takmičenja!

Briljirao je Kristijano Ronaldo koji je het-trikom pregazio gradskog rivala, pa nakon ovog meča ima na kontu 103 gola u elitnom takmičenu. S druge strane, Atletiko je odigrao verovatno najlošiji meč u Ligi šampiona u poslednjih nekoliko sezona, za 90 minuta imao je samo jedan šut u okvir gola Navasa. 

Real je pomeo Atletiko tokom prvih 45 minuta igre i da nije bilo Oblaka na golu "jorgandžije" bi bile sigurno u minusu više od jednog gola. Real je poveo u 10. minutu utakmice pogotkom Kristijana Ronalda ali posle sudijske greške. Pogotku Portugalca je prethodila ofsajd pozicija, aktivno je učestvovao u napadu, ali sudije nisu reagovale pa je Ronaldo pogodio nakon drugog pokušaja posle asistencije Kazemira. 

Atletiko je bio očajan, imao je samo jedan udarac i taj nije išao u okvir gola. Real je čak 11 puta pucao, od toga je šest lopti išlo u okvir. Prvo je Oblak zaustavio šut Varana sa šest ili sedam metara. Potom je Modrić natrčao na jednu odbijenu loptu, ali je poslao pored gola. Potom je Benzema posle sjajnog centaršuta Ronalda pokušao atraktivno makazicama, ali nije bilo promene rezultata.

Tokom drugih 45 minuta tempo je opao. Real je sigurno čuvao rezultat, dok je s druge strane Atletiko igrao daleko ispod svog nivoa. Delovalo je da promene rezultata neće biti. 

Ali, Ronaldo je prvo razornim pogotkom sa oko 16 metara od gola u 73. minutu definitivno rešio pitanje pobednika, a onda u 86. overio verovatno i finale Lige šampiona. 

REAL - ATLETIKO 3:0 (1:0)

Strelac: Ronaldo u 10, 73, 86.  minutu za Real.

Stadion: Santijago Bernabeu. Sudija: Martin Etkonson.

REAL MADRID: Navas, Karvahal (od 46. Naćo), Varan, Ramos, Marselo, Kazemiro, Modrić, Kros, Isko (od 67. Asensio), Ronaldo, Benzema (od 78. Vaskez).

ATLETIKO MADRID: Oblak, Lukas, Savić, Godin, Filipe Luis, Koke, Gabi, Saul (od 57. Gaitan), Karasko (od 68. Korea), Grizman, Gameiro (od 57. Tores).

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj!

- 86'. GOL! Het-trik Ronalda! Sve je gotovo, Real vodi 3:0.

- 82'. Atletiko i dalje bez udarca u okvir gola, teško će sa ovakvom igrom do finala Lige šampiona.

- 73'. GOOOOL! Real vodi 2:0. Ronaldooooo!  Benzema je odradio dobar deo posla, uposlio Ronalda, Luis nije uspeo da izbije loptu, a  Portugalac je sa oko 16 pocepao mrežu Oblaka!

- 67'. Benzema je pokušao da ubaci loptu u peterac, ali mu je prešla preko noge, pa ništa od šanse da se pripreti Oblaku.

- 65'. Oprezni su i jedni i drugi. Bez većih uzbuđenja u drugom poluvremenu utakmice. Za sada vrlo skromno.

- 57'. Izmena u Atletiku, umesto Gameira ušao je Tores. Izlazi i Saul, Gaitan je u igri. 

- 54'. Atletiko je bolje ušao u nastavak meča, ali je i dalje bez udarca u okvir gola.

- 50'. Nekoliko grubih prekršaja fudbalera Atletika na Realovim fudbalerima na startu drugih 45 minuta.

 47'. Izmena u Realu na početku drugog poluvremena. Karvahal je ostao u svlačionici, a na terenu je Naćo.

Reuters

Prvo poluvreme:

- 40'. Atletiko za sada bezopasan, samo jedan udarac prema gola, nijedan u okvir. Da nije Oblaka na golu, gubile bi "jorgandžije" i ubedljivije.

- 32'. Budi se Atletiko. Grizman je ubacio loptu, ali je Godin u padu pucao preko gola. 

Ronaldo je prvi fudbaler u istoriji koji je postigao 50 golova u nokaut fazi Lige šampiona.

- 29'. Muk na tribinama. Ronaldo je centrirao, a "atraktivno makazicama" pokušao Beznama, ipak ostaje 1:0 za Real. Zamalo je neprecizan bio Francuz.

- 24'. Oblak ponovo na mukama. Izboksovao je jednu loptu posle centaršuta s leve strane, koja se odbila do Luke Modrića, a on je šalje tik pored gola. Umalo 2:0 za Real.

- 17'. Sada Navas na testu. Gameiro je izašao sam pred golmana Reala, ali je čuvar mreže "los blankosa" sjajno brani.

- 16'. Nova velika prilika za Real! Ubacio je Kros iz kornera, Varan odlično skočio, ali na mestu je Oblak.

Ronaldo je u poslednjih 220 minuta Lige šampiona postigao 6 golova! Ovo je bio njegov 101. pogodak u elitnom takmičenju.

- 10'. GOOOOL! Vodi Real, Kristijano Ronaldo. Kazemiro je ubacio loptu, a Ronaldo glavom savladao Oblaka!

- 7'. Prvi opasan napad Reala. Karvahal je pokušao sa desne strane, ali je Olbak pročitao njegovu nameru, a potom na odbijenu loptu naleteo Benzema, ali nije dobro odreagovao i lopta je završila pored gola.

- 4'. Ronaldo je pokušao, ali to je bilo opasnije za navijače nego golmana Oblaka. Prešla mu je malo lopta preko noge pa ovo nije bilo opasno po gol Atletika.

 

AP PHOTO
AP PHOTO
AP PHOTO

Atmosfera u Madridu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu „Kosova“ u SE!

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

28.03.2024

10:03

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija