• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

04.05.2017

07:00

FINIŠ SUPERLIGE U ZNAKU OZLOGLAŠENOG ARBITRA! Večiti ne gube kad SUDI OBRADOVIĆ!

Fudbal

FINIŠ SUPERLIGE U ZNAKU OZLOGLAŠENOG ARBITRA! Večiti ne gube kad SUDI OBRADOVIĆ!

Podeli vest

Srđan Obradović je 15 puta bio glavni sudija na mečevima Zvezde i Partizana i 14 puta najveći srpski klubovi su pobedili, a jednom je bilo nerešeno

Kad god je na centru Srđan Obradović, Crvena zvezda i Partizan mogu da računaju na sigurne bodove! Ozloglašeni sudija iz Jagodine u karijeri je devet puta sudio Zvezdi i šest puta Partizanu, a beogradski večiti rivali u tim mečevima nijednom nisu poraženi!

Obradović je ove sezone tri puta dospeo u centar pažnje. Na 153. večitom derbiju kao pomoćni sudija prevideo je da je lopta izašla u gol-aut, posle čega je Zvezda povela golom Gelora Kange.

 

Takođe, Obradović je u nedelju bez jasnog objašnjenja prvo isključio kapitena Vojvodine Nikolu Antića, a nešto kasnije dosudio krajnje sumnjiv penal za Zvezdu, posle čega je aktuelni šampion došao do veoma važnog trijumfa. Na meču Partizan - Radnik isključio je dvojicu gostujućih igrača i dosudio penal za Partizan.

Briga ga za suze

Zbog tih odluka Srđana Obradovića Zvezda i Partizan su i dalje izjednačeni na tabeli Superlige sa po 46 bodova. Ako oba tima pobede u preostale četiri utakmice, šampion će biti tim s "Marakane" jer je u plej-of ušao s prve pozicije.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić smatra da je Obradović zapravo rešio prvenstvo Srbije.

- Ovde nije reč o Zvezdi i Vojvodini, oni su se borili za rezultat. Ovde je reč o sudiji, koji je prvo dosudio gol iz auta, a onda prošlog vikenda svirao u najmanju ruku sumnjiv penal i isključio igrača Vojvodine. I nije ga bilo briga što Antić plače kao dete, a ništa nije uradio. Ne mogu sudije da rešavaju pitanje prvaka. Do dana današnjeg imali smo dogovor da ne komentarišemo suđenje, ali ovo je prevršilo svaku meru. I sad u centru pažnje nisu ni Leonardo, Đurđević, Boaći, Donald... U centru pažnje je sudija - poručuje Vučelić.

Iz Zvezde tvrde da je Obradović pomogao i Partizanu kada je u meču 29. kola Superlige isključio dva igrača Radnika.

OBRADOVIĆ OVE SEZONE

* U duelu Partizan - Radnik isključio dvojicu gostujućih igrača i dosudio penal za Partizan
* U večitom derbiju kao linijski sudija nije video očigledan gol-aut pre pogotka Zvezde
* U meču Zvezda - Vojvodina isključio kapitena Novosađana i dosudio penal za Zvezdu

- Rešio je dva derbija, a čujem da se zamera što je isključio dva igrača Radnika u meču s Partizanom. Iz Zvezde misle da je isto rešiti dva derbija i navodno oštetiti Radnik protiv Partizana. Oni misle da je to prihvatljiva mera pravde. Kakva je to logika? - pita se Vučelić.

Zvezda: Čisto

S druge strane, iz Crvene zvezde nisu želeli da dublje analiziraju odluke sudije Obradovića. Sportski direktor Blažo Raosavljević pozvao se na izjavu sekretara Sudijske komisije FSS Igora Radojčića, koji je rekao da je bio i penal i crveni karton.

- Nemam potrebu da komentarišem i da odgovaram na izjave iz Partizana. Videli ste svi da je gospodin Radojčić na Arena sport televiziji rekao da je bio i penal i crveni karton. Penal je bio i nije ništa sporno, a šta je Antić rekao sudiji, u to ne ulazim. Da li je i Radnik oštećen protiv Partizana, ne znam. Bavim se samo Crvenom zvezdom i želim da dobijemo sve utakmice do kraja - rekao je Raosavljević za Informer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija