• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

08.05.2017

16:20

VELJKO PAUNOVIĆ ZA INFORMER: Anom i Švajnijem se ponose Srbi u Čikagu!

Fudbal

VELJKO PAUNOVIĆ ZA INFORMER: Anom i Švajnijem se ponose Srbi u Čikagu!

Podeli vest

Naša bivša teniserka je prava diva, podržava i razume supruga. Bastijan je neverovatno harizmatičan i vrhunski profesionalac, već sad je ikona kluba

Oduševljen sam Bastijanom Švajnštajgerom i Anom Ivanović, svi Srbi u Čikagu ponose se njima, kaže Veljko Paunović (40) u intervjuu za Informer.

Mladi stručnjak dobro je počeo sezonu na klupi američkog Čikago Fajera i ne krije da je fasciniran igračkim i ljudskim kvalitetima bivšeg kapitena nemačke reprezentacije koji je nedavno stigao u Sjedinjene Američke Države.

Upravo je Paunović bio najzaslužniji što su Švajni i Ana rešili da se presele "preko bare". Kakav je Bastijan Švajnštajger u svlačionici i van nje? Šta ga to razlikuje od ostalih igrača?

Partizanova obaveza je da se bori

Pratite li šampionsku trku u našoj Superligi? Može li Partizan da izdrži pritisak u novonastaloj situaciji i da osvoji titulu?
- Pratim sve sa saradnicima iz stručnog štaba - pomoćnikom Markom Mitrovićem, trenerom golmana Aleksandrom Sarićem i analitičarom Nenadom Babićem. Prvenstvo je postalo veoma interesantno. Partizan može i mora uvek da daje sve od sebe da bude prvak. Borimo se do kraja, to nam je u krvi i obaveza prema istoriji i svim živim legendama kluba, kao i onima koji su nas napustili. Moj pokojni otac Blagoje je meni to usadio i to ne sme da se izgubi. Za druge se navija, Partizan se voli. Niko to nije bolje rekao nego Duško Radović.

- On je najbolje što se desilo ovom klubu otkako je osnovan. Profesionalac je, harizmatičan, popularan, iskusan i pre svega sjajan čovek. Kada bi mi neko rekao da napišem koje karakteristike bi trebalo da ima moj najbolji igrač, ja bih opisao Bastija. Razume fudbal, ali i biznis stranu, zna kako to da spoji i pretoči na teren. Uspešan je, a sve vreme uživa u tom procesu sa ogromnim osmehom na licu. Švajnštajger je već sad ikona Čikaga.

Da li ste upoznali Anu Ivanović i kakvo mišljenje imate o njoj?

- Ana je prava diva. Elegantna, dostojanstvena i šarmantna. Moja supruga Hajdana kaže za nju da je srpska princeza i ja se apsolutno slažem. Podržava i razume supruga u njegovoj nameri da ostavi pečat u MLS ligi. Ona kao vrhunski sportista i šampion zna kakvo je žrtvovanje potrebno da bi bio uspešan. Ana i Basti su savršen par, pa kao i cela Srbija, mi se svi u Čikagu ponosimo njima.

 

Printscreen You Tube

Zašto ste izabrali Čikago, kad ste posle osvajanja titule prvaka sveta sa "orlićima" imali pozive iz evropskih klubova?
 

Tanjug

Klupa Srbije je san svakog trenera

Pre dve godine ste omladince doveli to titule prvaka sveta.Imate li ambicija da jednog dana budete i selektor A tima Srbije?
- Voditi nacionalni tim svoje zemlje je san svakog trenera i uvek jedan od ciljeva. Verujem da ću se jednog dana okrenuti i tom projektu, posle sticanja dovoljno iskustva, a nadam se i uspeha u klupskom fudbalu.
Da možete da dovedete u Čikago jednog igrača iz šampionske generacije "orlića", ko bi to bio?
- Doveo bih sve do jednog. Svaki od njih je blago našeg fudbala i neizmerno volim te momke

- Tačno je da sam imao i drugih ponuda u tom periodu, ali sam se opredelio za Čikago jer su mi se svidele ambicije kluba. Radi se o dugoročnom projektu, na čijem je čelu generalni menadžer Nelson Rodrigez, sa kojim imam sjajnu saradnju. Veliki je izazov raditi u ovakvoj zemlji i jakoj ligi, koja je u usponu i teži da uskoro postane jedna od najboljih na svetu.

Tu živi i veliki broj naših iseljenika, da li se družite sa Srbima? Imate li nekih posebnih mesta za izlazak?

- Najviše sam posvećen porodici i poslu. Jedina prilika za mene i ljude sa našeg područja da se okupimo su slave i crkvene akcije za vreme praznika ili vikenda. Prelep je grad, veličine Srbije, ima preko sedam miliona stanovnika, prava metropola.

 

Da li i kada planirate da se vratite u Evropu? Možda u Partizan, gde ste ostavili dubok trag kao igrač?

- Uvek sam fokusiran samo na projekat na kom trenutno radim. Ne trošim vreme na maštanje. Svestan sam da se u mom poslu nikad ne zna šta donosi novi dan i da je uvek sve moguće.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija