• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.05.2017

14:50

(VIDEO) RAT JE POČEO NA "MAKSIMIRU"! Prošlo je 27 godina od krvavih nereda u Zagrebu!

Fudbal

(VIDEO) RAT JE POČEO NA "MAKSIMIRU"! Prošlo je 27 godina od krvavih nereda u Zagrebu!

Podeli vest

Na današnji dan prije 27 godina dogodila se nikad odigrana utakmica između Dinama i Crvene zvezde na "Maksimiru"!

Fudbaleri  Dinama i Crvene zvezde trebalo je tog 13. maja 1990. godine da odigraju utakmicu, ali "bubamara" se nije zakotrljala, a akteri nikada neće zaboraviti taj dan. Umesto fudbala na terenu je izbio haos, brutalna tuča "delija" i "bed blu bojsa", koji su najavili početak rata u bivšoj Jugoslaviji.

Znali smo da će biti napeto, a atmosfera je već bila zategnuta, ali verovatno niko nije mogao ni da zamisli da će doći do masovne tuče, žestokog obračuna. Ili možda jeste? U svakom slučaju policija nije bila spremna za pomenuti pakao, s obzirom da su navijači bili naoružani rekvizitima, posebno kamenjem, jer su kamnenice letele na sve strane. 


(VIDEO) "BBB" SU HTELI DA UBIJU PIKSIJA! Policijac koji se tukao sa Bobanom na "Maksimiru" otkrio užasnu tajnu!

U intervjuu za nedeljnik "Ekspres", policajac iz Bosne i Hercegovine Refik Ahmetović, koji je bio tada na dužnosti na "Maksimiru", otkrio je da je postojao plan Dinamovih navijača "Bed blu bojsa" da ubiju igrača crveno-belih Dragana Stojkovića Piksija! U neredima 193 povređena, od kojih 117 policajaca. Podneto je 20 krivičnih i 60 prekršajnih prijava. Podsećanja radi, Zvonimir Boban je štiteći jednog navijača Dinama nasrnuo na pomenutog policajca Refika Ahmetovića, i udarao ga nogama i rukama.

- Nismo se uplašili, nego smo se šlogirali od straha! Priznajem, pomislili smo da nećemo izvući žive glave. Do početka utakmice sve je bilo okej, lepo smo dočekani, izašli smo na teren željni nadigravanja. Iako smo pred utakmicu sa Dinamom danima trenirali više rekreativno nego ozbiljno, verovali smo da ovako osveženi ne možemo da izgubimo. Međutim, kada smo izašli na teren imali smo šta da vidimo - kazao je tada za TV Novosti Dragan Stojković Piksi. 

Utiske iz svlačionice preneo je Draženko Prskalo, igrač Dinama.

- Bilo nas je mnogo u svlačionici, sedeli smo zajedno  mi i igrači Crvene zvezde. I svi smo bili u šoku. Čudne su to bile scene, te igrače znao sam kroz sportske terene 10-ak godina , a sada niko od nas ne zna što se vani događa. Da li ima mrtvih. Kao da se odjednom borimo za život. Tako smo skoro dva sata bili u svlačionici. A s nama i brojni policajci. Prava luda kuća. Svi smo znali da će biti napeta utakmica, ali smo opet i mi, ali i igrači Crvene zvezde ostali zatečeni. Na "Maksimiru" je bio pravi građanski rat . Tome se niko nije nadao - kazao je za Goal.hr Prskalo.


(VIDEO) "BBB" SU HTELI DA UBIJU PIKSIJA! Policijac koji se tukao sa Bobanom na "Maksimiru" otkrio užasnu tajnu!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija