• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.05.2017

20:50

(VIDEO) PARTIZAN VIDI TITULU! Crno-beli razbili Radnički u Nišu, Zvezda lako protiv Javora!

Fudbal

(VIDEO) PARTIZAN VIDI TITULU! Crno-beli razbili Radnički u Nišu, Zvezda lako protiv Javora!

Podeli vest

Partizan je nadomak titule! Posle pobede nad Radničkim u Nišu (3:1) dovoljan mu je i bod u poslednjem kolu protiv Mladosti za veliko slavlje! Zvezda je pobedila Javor u Ivanjici (3:0) i ostala joj je još samo nada da može da odbrani tron

U Nišu je bilo napeto 50 minuta! Partizan nikako nije uspevao da se probije do gola Radničkog, ali trenutak inspiracije Marka Jankovića u 54. minutu, koji je maestralno proigrao Leonarda, a ovaj rutinski poslao loptu u mrežu za 1:0 skinuli su okove s crno-belih nogu.

Samo četiri minuta kasnije Uroš Đurđević je prelepim golom doneo Partizanu vođstvo od 2:0 i priča na "Čairu" je bila gotova. Do kraja, Đurđević je uspeo još jednom da se upiše u strelce i povede u trci za "zlatnu kopačku", dok je Živković ublažio poraz Nišlija.

Crno-beli, dakle, mogu da počnu da spremaju šampionsko slavlje. U nedelju u Humsku dolazi Mladost iz Lučana, a Partizanu je dovoljan i remi da bi osvojio titulu.

Crvena zvezda je u Ivanjici lomila Javor do pred kraj prvog poluvremena, a onda je iz penala, preko Kange, došla do vođstva. Tada je domaćin ostao sa igračem manje i bio samo sparing partner šampionu do kraja meča.

Beograđani su u drugom delu preko Donalda došli do nedostižne prednosti, a Boaći je iz još jednog jedanaesterca stavio tačku na utakmicu - 3:0.

Zvezda će u poslednjem kolu dočekati Radnički na "Marakani" i nadati se čudu do poslednjeg trenutka.

RADNIČKI - PARTIZAN 1:3 (0:0)

Strelac: D. Živković u 84. minutu za Radnički, a Leonardo u 54. i Đurđević u 58. i 78. za Partizan.

Stadion: "Čair". Sudija: Zoran Široki (Smederevo).

RADNIČKI: Zogović, Bulatović, M. Živković, Stojanović (od 66. Popara), Travančić (od 72. Mrkić), Arsić, Petrović, Tomić, Jovanović, Stanković, Kojić.

PARTIZAN: Stevanović, Vulićević, Ćirković, Milenković, Miletić, Jevtović, Kosović, Mihajlović (od 76. Đuričković), Janković (od 84. Radin), Leonardo, Đurđević (od 82. Tavamba).

JAVOR - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:1)

Strelac: Kanga u 39, Donald u 77. minutu, Boaći 87. minutu.

Stadion: Gradski. Sudija: Danilo Grujić (Niš). Crveni karton: Kornelijus (Javor) u 39. minutu.

JAVOR: Đogatović, Karišik, Eliomar, Kolaković, Sević  (70. Maričić), Tripković (79. Obradović), Terzić, Kornelijus, Amanović, Mitošević  (59. Tomanović), Milanović.

C. ZVEZDA: Kahriman, Petković, Frimpong, Luković, Anđelković, Le Talek, Donald (84. Vujaklija), Kanga, Milić (od 55. Ristić), Plavšić (od 71. Vučićević), Boaći.

Sve što je prethodilo današnjim utakmicama: priče o atmosferi, porukama podrške, karavanu ka Nišu, izjave aktera, fotografije, možete pogledati na sledećem linku: (BLOG/VIDEO) BORBA ZA KRUNU! Kladionice dižu kvotu na Partizan i spuštaju na Radnički!.

UŽIVO:

KRAJ! Završen je meč u Nišu pobedom Partizana 3:1, dok je Zvezda u Ivanjici savladala Javor 3:0.

87'. IVANJICA: GOL! Zvezda sa drugog penala do 3:0. Boaći je bio strelac! Ponovo zbog igranja rukom u kaznenom prostoru, ovaj put Milanović je bio nespretan.

84'. NIŠ. GOL! Prelep pogodaka Dušana Živkovića kojim je smanjio prednost Partizana na 3:1.

82. NIŠ. Đurđević je napustio meč uz ovacije navijača, na terenu je Tavamba. 

80'. NIŠ. Dobar udarac Leonarda sa distance, pravo u Zogovića.

78'. NIŠ. GOL! Uroš Đurđević svojim drugim golom danas stavlja tačku u Nišu! Partizan vodi sa 3:0! Sjajno je centrirao Jevtović na peterac, a golgeter Đurđević je prosledio loptu u mrežu.

77'. IVANJICA. GOL! Mičel Donald glavom posle kornera koji je izveo Ristić je doveo Crvenu zvezdu u vođstvo od 2:0!

75' IVANJICA: Donald je pucao iz slobodnog udarca, međutim nije bilo ni blizu, poslao je loptu daleko preko gola. 

75'. NIŠ. Preti Radnički! Odličan udarac Mrkića, lopta je završila u korneru, a onda je tukao i Arsić posle kornera, lopta je završila u rukama Stevanovića!

71'. Nova izmena u Zvezdi. Plavšić je izašao, a Vučićević je na terenu. 

69'. IVANJICA: Najbolja šansa za Zvezdu u drugom delu. Đogatović je već bio na kolenima, ali Plavšić pogađa stativu.

Starsportphoto

65'. IVANJICA: Pokušaj Le Taleka, ali samo korner za Zvezdu, koji su brzo izveli crveno-beli, pucao je potom Ristić, ali je njegov šut izblokiran. Glavom je još jednom pokušao Le Talek, ponovo ništa. 

67'. NIŠ. Udarac Travančića sa 25 metara ka golu Partizana, ali je Stevanović dobro postavljen i lako brani.

62'. IVANJICA: Zvezda napada, pokušava da reši meč, ali za sada domaćin odoleva u drugom delu igre.

61'. NIŠ. UMALO 3:0 za Partizan! Razigrali su se crno-beli, Mihajlović je poslao loptu na drugi deo terena, gde je bio Leonardo, koji je iz prve uhvatio volej, a lopta je koji centimetar prošla pored stative.

55'. IVANJICA: Izmena u Zvezdi! Milić ne napustio igru, a na terenu je Ristić. 

53'. IVANJICA: Žuti karton za Eliomara.

58'. NIŠ. GOL! EKSPRESNO! Tamo gde je Leonardo, tamo je i Đurđević! Vodi Partizan sa 2:0, strelac je Đurđević prelepim lobom posle fantastičnog pasa Leonarda!

54' NIŠ. GOL! Leonardo je pogodio mrežu Radničkog! Maestralan pas poslao je Janković, izašao je Leonardo sam na golmana Nišlija, obišao ga i poslao loptu u gol! Partizan vodi 1:0!

53'. NIŠ: Pada Đurđević u šesnaestercu Radničkog, sudija Široki odmahuje rukom.

48'. IVANJICA:  Pokušaj Kange iz slobodnog udarca, ali ništa od ove šanse da se pripreti domaćinu.

49'. NIŠ: Oprobao se Janković udarcem sa 30 metara, lopta je otišla visoko preko gola.

Starsportphoto

Zaključen je prvi deo i u Ivanjici: Javor - Crvena zvezda 0:1.

Gotovo je prvo poluvreme u Nišu: Radnički - Partizan 0:0.

45'. IVANJICA: Igraće se još tri minuta!

44'. NIŠ: VELIKA šansa za Radnički! Tukao je Stojanović direktno iz slobodnog udarca, a Leonardo je loptu koja je išla u gol skrenuo u korner!

39'. IVANJICA: GOL! Zvezda vodi 1:0. Kanga je doveo do vođstva crveno-bele sa penala!

38'. IVANJICA: Penal za Zvezdu! Igrao je rukom jedan igrač Javora! Drugi žuti karton  Za Kornelijusa zbog igranja rukom.

35'. IVANJICA: Šansa za Zvezdu posle greške Đogatovića, lobovao ga je Plavšić, ali Karišik glavom izbacuje loptu sa linije.

35'. NIŠ: Gužva pred golom Partizana! Centaršut sa desne strane, koji je Vulićević u poslednjem trenutku preusmerio u korner.

30'.IVANJICA: Sjajan slalom Petković u šesnaestercu Javora, nanizao je čak četvoricu igrača ali na kraju uspeva Đogatovićda uhvati tu loptu u svoje naručje.

 

32'. NIŠ: Druga velika greška pomoćnog sudije koji je mahao ofsajd Radničkom, iako je Kojić bio dva metra ispred štopera Partizana!

26'. NIŠ. KAKVA ŠANSA! Lazar Ćirković je tukao glavom posle kornera, a sa gol-linije je skinuo loptu štoper Radničkog Bulatović!

24'. NIŠ: Slobodnjak za Radnički sa 30 metara, centaršut u srce šesnaesterca, a Živković je jedva uspeo da skrene loptu, pravo u ruke za Stevanovića.

21'. IVANJICA! Au kakva šansa za Zvezdu! Kanga je ubacio sa desne strane loptu u peterac Javora, ali Boaći nije stigao, malo je zakasnio, pa je samo prozujala pored njega. 

Partizan je, inače, doneo na stadion "Čair" dve kamere koje će tokom meča samo sudije da snimaju!

21'. NIŠ: Udarac Jankovića sa ivice šesnaesterca, ali slabo, lopta se jedva otkotrljala pored gola Radničkog.

18'. NIŠ: Prvi udarac Radničkog ka golu Partizana. Arsić je sa 17-18 metara uhvatio volej, ali je lopta pravo kao sveća pala u ruke golmana Stevanovića.

15'. NIŠ: Moglo je to da bude opasno po gol Radničkog! Marko Janković je nanizao trojicu domaćih igrača u solo prodoru i onda se predugo nameštao na šut sa ivice šesnaesterca, pa su ga Nišlije izblokirale.

 

 

13'. IVANJICA. Sreća za Kahrimana i Zvezdu. Lopta je pogodila spoljni deo mreže posle šuta Eliomara.

9'. NIŠ: Nova gužva pred golom Nišlija! Posle kornera Partizana golman domaćih je odleteo u prazno, lopta se "šetala" po petercu, ali nije bilo šuta ka mreži.

7'. NIŠ: Čarke na terenu, duel Đurđevića i Bulatovića, koji je tražio isključenje špica Partizana zbog navodnog udaranja glavom, ali sudija je smirio strasti.

6'. IVANJICA: Napada Zvezda, ponovo je Kanga pokušao, ali Terzić je izblokirao njegov šut.

2'. IVANJICA: Kanga je iz slobodnjaka pokušao direktno da pripreti domaćinu, ali samo korner za Zvezdu. 

3'. NIŠ: Prvi ozbiljniji napad Partizana, lopta u prazan prostor za Jankovića, ali izleće s gola Zogović i odnosi loptu.

2'. NIŠ: Bulatović se kockao sa povratnom loptom, umalo mu je ukrao vezista Partizana Mihajlović u srcu šesnaesterca.

- Niška policija je objavila saopštenje da je sprečila tokom dana tuču navijača Radničkog i Partizana.

"Zahvaljujući jakim policijskim snagama, došlo je samo do verbalnog sukoba, ne i do fizičkog obračuna dve grupe navijača", potvrdili su za Betu u Polijskoj upravi u Nišu. 

Navijači su se potom razišli, dodali su u policiji

- Trener Partizana Marko Nikolić neće sedeti na klupi crno-belih! Partizan je, iako se protivi, prihvatio suspenziju koju je šefu struke izrekao Fudbalski savez Srbije, pa Nikolić sam stoji na tribinama "Čaira"!

Starsportphoto

- Šef struke Crvene zvezde Boško Đurovski nije menjao formaciju crveno-belih, jedino je na teren vratio kapitena Lukovića, dok će u napadu biti Milić.

- Trener Partizana Marko Nikolić je odlučio da ostavi Tavambu na klupi, a da u špic pored Đurđevića gurne Leonarda, dok će po levom boku igrati Mihajlović. Umesto suspendovanog Ostojića (kartoni) na teren će, posle duge pauze, Ćirkovič.

- Iz Niša javljaju da je ogromna gužva na ulasku u grad i na prilazu stadionu "Čair". Prava okupacija grada... 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ZELJKO

pre 6 godina

RADNICKI JE ZREO ZA POBEDU ,SAMO TREBA VISE DA ZAPNE.IMA KVALITET ZA EVROPU.STA JE NASOJ DRZAVI DA RADNICKI NIS NEGURA U EVROPSKA TAKMICENJA,PA NISU NIKADA IGRALI OD RASPADA SFRJ, A DRUGI GRAD PO VELICINI.AKO DANAS NE POBEDE VOLEO BIH DA IM ZVEZDA U NEDELJU DA TJ.IZGUBI

Ilija

pre 6 godina

E ostalo je da se nada da je zvezda pusti ili makar da sudije realno sude i imaju prolaz. Srecno protiv zvezde,svim srcem sam za Radnicki.

ivanjica

pre 6 godina

Igrač manje i dva penala ! E to je već pošteno.

BANE

pre 6 godina

JADNA je zemlja Srbija, kada klubu osnovanom u zagrebu, ciji je predsjednik bio tudjman namjestaju titulu...Zivjela ZVEZDA, Zivjela REPUBLIKA SRPSKA..Pozdrav iz Zvornika...objavite komentar

Ilija

pre 6 godina

Slaba ti je to uteha cigo,ali slazem se s'tobom bar u necemu"zivela Republika Srpska"! I naravno zivela Srbija nasa mati!

tosa

pre 6 godina

To nije komentar ! To je potpuna neistina ! Partizan je osnovan u Topčideru po ideji Koče Popovića i predstavljao je vojni klub. Tuđman nikad nije bio presednik, niti pak član uprave Partizana. Zvezda je osnovana na inicijativu visokih oficira policije (OZNE) Krcuna i Rankovića, i samim tim prestavljala tu društvenu strukturu. Knjige u ruke pa se malo informiši.

Dragan

pre 6 godina

Hahahaha,ovo je neverovatno koliko su vam isprali mozak pantići,vučelići i ostali gebelsovci.Pa čovek je pre par godina na rts-u objasnio kako je partizan osnovan od 32.zagorske divizije i ne treba da se stidite svog porekla.Informišite se malo dećki.Bog

Ilija

pre 6 godina

32. zagorska divizija,jer si to procitao u nekom stripu,zagore?!?!

tosa

pre 6 godina

Nastavi da gledaš RTS, po njima ste još uvek prvi na tabeli.

ivan

pre 6 godina

Jel vidis skojim se predznanjem ide na utakmiu :) . Svaka cast za komentar :)

Aca

pre 6 godina

A gde si ti nasao te podatke.Bilo bi lepo da nam to obrazlozis.

gago m

pre 6 godina

BANE - Један пас лаје због нечега;осталих стотињак лаје што су чули лајање ... Тако је и са (не)људима;Љубоморни (не)човек измисли лаж,глупсон поверује а ретард је шири по порталима ...Препознај се "Бане" који си од њих стотињак или од друге тројице ха,ха,ха

SIMA KOSMOS

pre 6 godina

Pozdrav za sve "četnike" koji su osnovali goli otok. ПЕТ ЗВЕЗДИНИХ ЗВЕЗДА 1. Слободан Пенезић Крцун (злогласни шеф УДБЕ, један од оснивача ЦЗ, по многим сведочењима убица Драже Михаиловића) 2. Јово Капичић Капа (генерал УДБЕ задужен за Голи оток) 3. Никола Бугарчић (управник Голог отока, један од оснивача ЦЗ) 4. Радмило Богдановић (министар унутрашњих послова Слободана Милошевића, члан СПС и Управе ЦЗ) 5. Жељко Ражнатовић Аркан (десна рука Доланца, касније Радмила Богдановића, један од оснивача ДЕЛИЈА и њихов први вођа, политичар, командант ТИГРОВА, по струци посластичар) Иако је утицај ПЕТ ФУДБАЛСКИХ ЗВЕЗДИНИХ ЗВЕЗДА (Рајко, Шеки, Џаја, Пижон и Пикси) на очување монархистичких осећања нашег народа неоспоран (посебно раздељак чика Рајка), сматрамо да је петорка са почетка много више задужила Србију!

aca

pre 6 godina

bane@ mali i uplakani neobavesteni decace ..slusas lazi o Crno belima .Neka se stidi svaki navijac fk cz ko to jos samo jednom spomene ,tu ogavnu laz koji su izmislili ljudi iz rupe koji veceras kukaju i tuguju .

kussta

pre 6 godina

Alo Požega....alo Požega....čuješ li....alo Požega.... javi se ! Pregazili smo Nišavu....Partizan je prvi....Partizan je šampion ! Alo Požega.....zvekica tone....Alo Požega...javi se..... /ako smeš / !

GROBARI JUNACI

pre 6 godina

TITULA TITULA SLAVICE SE TITULA PARTIZAN JE SAMPION PEVA CELA SRBIJA!RASTI zvezdo JOS SI MALA!

Izbori 2024

Vesti

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)
Politika

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)

Danas je u sklopu doceka kineske državne delegacije na beogradskom aerodromu koju čine ministri i predstavnici kineskih institucija, ministar trgovine Tomislav Momirovic docekao i ministra trgovine NR Kine Vang Ventaoa, sa kojim je u proteklih godinu dana održao niz sastanaka tokom procesa pregovaranja koje je dovelo do potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Kine i Srbije.

07.05.2024

16:17

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija