• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.05.2017

09:48

ZVEZDU ČEKA PAKAO! U trećem kolu Milan, Zenit, Marsej... VOŠA uz sreću može do 4. kola!

Fudbal

ZVEZDU ČEKA PAKAO! U trećem kolu Milan, Zenit, Marsej... VOŠA uz sreću može do 4. kola!

Podeli vest

Srpski predstavnici u kvalifikacijama za Ligu Evrope imaće pakleno težak zadatak da se domognu grupne faze zbog slabih koeficijenata, a na papiru gledano, veće šanse bi čak mogla da ima Vojvodina nego Zvezda

 

Zvezda i Vojvodina biće nosioci na žrebu u prvom i drugom kolu kvalifikacija, a Novosađani bi, uz srećan splet okolnosti, mogli da budu povlašćeni čak i u trećem krugu, pošto imaju bolji rejting od Beograđana.

"Lale" su evropsku sezonu završile na 171. mestu sa 9.075 bodova, dok su crveno-beli sa "Marakane" na 195. mestu sa 7.325 poena.

Poznato je da UEFA neposredno pred žreb podeli ekipe po samo njoj znanom principu, pa skrati listu mogućih protivnika klubovima, ali na papiru gledano, Vojvodina i Zvezda ne bi trebalo da imaju probleme da prođu prvi krug kvalifikacija.

Njihovi mogući rivali su: irski Šamrok, albanski Partizani, gruzijski Čikura i Torpedo, Linkoln iz Gibraltara, mađarski Vašaš, slovački Ružomberok, islandski Valur, velška Bala Taun, makedonski Pelister, litvanski Atlantas i Suduva... 

Čekajući Mladost

Fudbalski savez Srbije bi trebalo uskoro da potvrdi ko će biti treći naš predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Mladost iz Lučana je to pravo izborila na terenu, ali još čeka da dobije evropsku licencu.

Ukoliko Lučanci ne dobiju dozvolu, u Evropu će Radnički iz Niša. U svakom slučaju, treći srpski predstavnik će imati najmanji koeficijent i neće biti nosilac ni u prvom kolu kvalifikacija.

Ozbiljnija priča čeka srpske timove u drugom kolu kvalifikacija. Tu u kvalifikacije uskaču timovi iz jačih fudbalskih zemalja.

Vojvodina i Zvezda će opet biti nosioci, a potencijalni protivnici su im: škotski Glazgov Rendžers, norveški Haugesund i Bran, mađarski Ferencvaroš, švedski Estersund, slovenački Olimpija i Domžale, kazahstanski Ordabasi, makedonski Rabotnički...

Zvezdu u trećem kolu kvalifikacija čeka pakao! Pošto crveno-beli neće biti nosioci, za rivale će imati timove koji mogu komotono da igraju u Ligi šampiona!

Povlašćene ekipe u žrebu će biti velikani Milan, Marsej, Zenit, PSV Ajndhoven, pa onda Dinamo Zagreb, Makabi Tel Aviv, Sparta Prag, Gent, Krasnodar, Braga, Austrija Beč...

Isti mogući protivnici važe za Vojvodinu ako NE bude nosilac, međutim, Novosađani su na klackalici i zavisno od ishoda prvenstava koja su još u toku i od rezultata iz prva dva kola kvalifikacija, imaju solidne šanse da budu povlašćeni.

U tom slučaju, "lale" bi mogle na albanski Skenderbeu, slovački Slovan, škotski Aberdin i Sent Džonston, rumunski Dinamo, kiparski APOEL, poljska Arka, albanski Skenderbeg...

I Vojvodina i Zvezda ako dođu do poslednjeg kola kvalifikacija neće biti nosioci. U tom slučaju čekao bi nas sigurno spektakl na "Karađorđu" i na "Marakani".

Nosioci u četvrtom kolu kvalifikacija su Arsenal, Lacio, Viljareal, Lokomotiva Moskva, Gent, Atalanta, Gimaraš, Vitese... S tim što taj spisak nije još ni izbliza konačan.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ako

pre 6 godina

Ma koga se Zvezda boji. Oni su nosioci Tojota pehara iz nekog vremena kojeg nemogu tacno da se setim, mada sad kazu da je to bill sveeetskoo prvenstvo.

Lale

pre 6 godina

Da im sudija nije pomogao,onim poništavanjem čistog gola,zvezda bi ispala od onih Maltežana u prvom kolu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija