• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.05.2017

13:05

FSS NAJAVIO OZBILJNE REZOVE: Sudije u problemu, Etička komisija radi punom parom!

Fudbal

FSS NAJAVIO OZBILJNE REZOVE: Sudije u problemu, Etička komisija radi punom parom!

Podeli vest

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je danas da je kvalitet suđenja u srpskom fudbalu nezadovoljavajući i najavio da će u narednom periodu biti velikih promena na tom planu

Imali smo problema u završnici takmičenja, i u Superligi, ali i u ostalim ligama po vertikali i tu će biti velikih rezova. Imamo i nezadovoljavajući kvalitet suđenja. Istina je da sudije sude pod velikim pritiskom, da je jako teško suditi našim najvećim klubovima, ali je istina i da nije bilo zadovoljavajućeg kvaliteta sudjenja.  Na tu temu bilo je mnogo razgovora s predsednikom Saveza Slavišom Кokezom i već sada mogu da najavim da će biti jedna ozbiljna reforma i Sudijske komisije i sudijskih lista. U narednom periodu biće velikih promena na tom planu - kazao je za TV Pink Šurbatović.

Neka pobedi bolji!

Za trofej u Kupu Srbije boriće se Partizan i Crvena zvezda. Finale Kupa se igra od 18.00 na stadionu Partizana. Iz tabora crveno-belih je nakon žreba za domaćinstvo bilo optužbi da je žreb namešten.
- Te priče jednostavno ne stoje, a to pokazuje i snimak sa samog izvlačenja kome su prisustvovali predstavnici klubova i koji su proverili i promešali kuglice, a direktor sportskog sektora Goran Bunjevčević je izvukao kuglicu sa imenom domaćina. Sve ostalo zaista nije vredno daljeg komentara. Stadion će biti ispunjen do poslednjeg mesta, u prodaju je pušteno 25.000 ulaznica i gotovo da su sve rasprodate. Sude naše najbolje sudije na čelu sa Miloradom Mažićem. Sve smo, dakle, preduzeli da ovo bude top spektakl. Očekujemo dobru utakmicu i neka pobedi bolji - rekao je Šurbatović. 


Ranije je najavljeno formiranje Etičke komisije. Šurbatović je naveo da je FS Srbije, po uzoru na ono što je uradila FIFA i po instrukcijama koje je dobio od UEFA, formirao nezavisno telo koje će se "isključivo baviti očuvanjem integriteta takmičenja i fudbala u Srbiji i borbom protiv svih vrsta neregularnosti". 

- Etička komisija je sastavljena iz dva dela, jedan deo se bavi istragama, a drugi odlučivanjem. Кomisiju čine apsolutno kompetentni, stručni, nezavisni eksperti i kao takva nezavisna je i od organa FSS. Ona će u kratkom roku rešavati sve ono što se evidentira kao problem. Ja mogu da kažem da već četiri – pet predmeta Komisija obrađuje, da su veoma brzi i efikasni. Ne znam šta će biti epilog i ne mogu da prejudiciram stvari, ali kao generalni sekretar dobijam informacije i mislim da prve rezultate komisije možemo da očekujemo već u narednih desetak dana -  rekao je Šurbatović.

Šurbatović je rekao da je privatizacija klubova ono na čemu će FSS intenzivno raditi. 

- Reč privatizacija je magična reč koja će rešiti brojne probleme. Savez će da ponudi rešenja, bićemo kooperativni, a država neka odluči - rekao je generalni sekretar FSS.

Šurbatović je podsetio da je novo rukovodstvo FSS-a uskladilo Statut te organizacije s pravnim aktima Fife i Uefe i s domaćim zakonodavstvom, da su pokrenuti novi projekti kao što je izgradnja Nacionalnog stadiona i Administrativne kuće na Novom Beogradu i da je oformljen "respektabilan pul sponzora". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija