• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.06.2017

12:35

MIJATOVIĆ TIPUJE NA "KRALJEVE": Juve ne leži Madriđanima, ali Real ima bolji tim!

Fudbal

MIJATOVIĆ TIPUJE NA "KRALJEVE": Juve ne leži Madriđanima, ali Real ima bolji tim!

Podeli vest

Predrag Mijatović je u dresu Reala 1998. godine igrao veliko finale protiv Juventusa, postigao je jedini pogodak, čime su Madriđani došli do sedme titule šampiona Evrope. U reprizi tog amsterdamskog meča posle 19 godina (20.45, RTS 1) legendarni fudbaler očekujem trijumf bivšeg kluba

-  Liga šampiona je veoma značajna za oba kluba. Ova generacija Reala ima šansu da uđe u istoriju po dva osnova - kao prvi tim koji je odbranio trofej u LŠ, odnosno kao prva ekipa Reala posle 57 ili 58 godina koja je odbranila duplu krunu. Sa druge strane u Juventusu, na primer, imate jednog Đanluiđija Bufona koji je jedan od najboljih golmana u istoriji a još nije osvojio ovaj trofej. I naravno, za Juventus kao klub je veoma važno da se konačno domogne titule prvaka Evrope - kazao je za Mozzartsport Predrag Mijatović.

Favorita nema, ali Mijatović nema dilemu ko ima bolji tim:

Gol u Amsterdamu vrhunac karijere

Navijači Mijatoviću nikada neće zaboraviti čuveni amsterdamski gol za pobedu baš protiv Juventusa.
- Prvo što mi padne na pamet kad se setim tog finala je da ne mogu da verujem da je već prošlo 19 godina. Sve ono što se dešavalo na samoj utakmici i posle nje veoma je teško opisati rečima. Taj gol u Amsterdamu je vrhunac moje karijere. I danas u Madridu pričaju da je specifično kako smo proslavili tu titulu. U nekoj vrsti šale kažu da je to titula kojom smo iz crno-bele tehnike prešli u boju. Iskoristili smo istorijsku šansu koja nam se tada ukazala i to je bila neka vrsta prekretnice za ceo klub. 

- Kad su ovakve utakmice u pitanju uglavnom nema favorita, ali čini mi se da Real ima bolji tim od Juventusa i zato mu dajem blagu prednost. Naravno, ovakve finalne utakmice su uvek izuzetno komplikovane i nikad ne znate šta može da se desi i koji detalj može da odluči pobednika. Da se igraju dve utakmice, verovatno bi moja prognoza više išla na stranu Juventusa, ali s obzirom na to da se igra jedan meč i to na neutralnom terenu, kažem Real. 

Jedan od najvećih aduta italijanskog šampiona jeste odbrana.

- Juventus je izuzetno ozbiljna ekipa koja zaslužuje maksimalno poštovanje. Radi se o rivalu koji, istorijski gledano, ne leži Realu. Ni taj stil igre, ni mentalitet. Ove sezone su nekako delovali kao nasigurnija ekipa u Ligi šampiona. Uostalom, koliko su ozbiljni govori i način na koji su u četvrtfinalu eliminisali ekipu Barselone.

Iiuzorno je pričati da je Kristijano Ronaldo glavna karika Madriđana. 

- On je zaista fantastičan, obara sve te rekorde ove sezone. Najbolji je strelac u istoriji Lige šampiona. Te cifre koje on beleži su zaista nemoguće. Ali, on je uspeo. Ipak, ono što je važno u ovakvim finalnim utakmicama je da tim funkcioniše. Ako to nije slučaj, šanse za trijumf su male. A ako tim funkcioniše, uvek iskoče jedan ili dva pojedinca.

Mijatović navodi da bi voleo da Portugalac bude glavna figura meča, ali nema ništa protiv i da to bude neko drugi, naravno, pod uslovom da nosi dres Reala.

- Voleo bih da Ronaldo obeleži finale nekim genijalnim potezom, ali ne bi trebalo zaboraviti da tu ima još dosta asova koji mogu da reše ovakve utakmice. Luka Mordić, Toni Kros, Isko. Tu je i Serhio Ramos za koga svi znamo kako igra važne mečeve.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija