• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mozzartsport

04.06.2017

22:28

PAKAO NA PUTU DO EVROPE! Grupna faza LŠ ili LE nemoguća misija za srpske klubove!

Fudbal

PAKAO NA PUTU DO EVROPE! Grupna faza LŠ ili LE nemoguća misija za srpske klubove!

Podeli vest

Kraj šampionata u Poljskoj, gde je Legija osvojila titule kompletirao je sve timove na Starom kontinentu koji će se takmičiti u kvalifikacijama za evropske kupove

Završetkom šampionske trke u Poljskoj, stavljena je tačka na klupsku sezonu u Evropi. Popunjena su sva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Legija je poslednji klub u Evropi koji je obezbedio mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će put do grupne faze Lige Evrope tražiti Jagelonija i Leh.

Ovo znači i da su srpski predstavnici saznali sve moguće protivnike u borbama za evrokupove koje ih očekuju narednog leta.

Partizan kao šampion kreće iz drugog kola kvalifikacija. Tamo će biti nosilac i ne može da igra protiv timova kao što su Seltik, Kopenhagen, Ludogorec, Legija, APOEL, Bate Borisov, Rijeka...

Mogući rivali Partizana na startu su: Žilina (Slovačka), Žalgiris (Litvanija), Dandalk (Irska), Vardar (Makedonija), Didelanž (Luksemburg), Kukeši (Albanija), Zrinjski (BiH), Budućnost (Crna Gora), Honved (Mađarska), IFK Mareiham (Finska), Spartaks Jurmala (Letonija), Samtredija (Gruzija), kao i pet pobednika duela u kojima mogu da se sastanu Linfild (Severna Irska), TNS (Vels), Vikingur (Farska Ostrva), Hibernijans (Malta), Alaškert (Jermenija), Infonet (Estonija), Santa Koloma (Andora), La Fjorita (San Marino), Koledž Evropa (Gibraltar) i Trepča 09 (Kosovo).

Starsportphoto©

Čini se da bi Žilina i Honved bili najmanje poželjni rivali iz fudbalskih, odnosno Kukeši i Zrinjski iz nefudbalskih razloga. Najlakša opcija bi bio neko od pobednika pet duela iz prvog kola kvalifikacija ili Didelanž, Spartaks Jurmala, Samtredija...

Ako prođe drugo, Partizan u trećem kolu kvalifikacija neće biti nosilac. Po projekciji žreba, ako ne dođe do iznenađenja u drugom kolu kvalifikacija, Partizanovi mogući rivali su sigurno Olimpijakos (Grčka) i najverovatnije Salcburg (Austrija), Seltik (Škotska), Kopenhagen (Danska), Ludogorec (Bugarska), Bate Borisov (Belorusija), Legija (Poljska), APOEL (Kipar), Maribor (Slovenija) i Karabag (Azerbejdžan). Najbolji od pomenutih timova su i potencijalno najteži protivnici Partizana ako crno-beli dođu do plej-ofa za Ligu šampiona.

Srbiju će u kvalifikacijama za Ligu Evrope predstavljati Crvena zvezda, Vojvodina i Mladost iz Lučana, i sva tri tima kreću iz PRVOG kola kvalifikacija, u kojem će biti 50 nosilaca i 50 nenosilaca. Zahvaljujući klupskim koeficijentima, Vojvodina i Crvena zvezda su nosioci, a Mladost nije.

Starsportphoto©

Beogradski i novosadski crveno-beli tako u prvom kolu mogu da idu na 49 razlitčih rivala, osim Mladosti. Potencijalno najteži protivnici Zvezde i Vojvodine u prvom kolu su: Ružomberok (Slovačka), Vašaš (Mađarska), Škendija (Makedonija), Šamrok (Irska), Partizani (Albanija), Zarija (Moldavija), Čikura (Gruzija)... A najlakši su: Tre Pene i Folgore (San Marino), Sent Džozef i Linkoln (Gibraltar), Fola Eš i Diferdanž (Luksemburg), Santa Koloma i Sant Hulija (Andora)...

Istovremeno, Mladost kao nepovlašćeni tim u žrebu čekaju daleko teži rivali u prvom kolu poput Makabija (Izrael), Midtjilanda (Danska), Leha (Poljska), Videotona (Mađarska), Slovana (Slovačka), Glazgov Rendžersa (Škotska), Osijeka (Hrvatska), Kairata (Kazahstan)... Lakše varijante bi bili: Širak (Jermenija), Krusejders (Saverna Irska), Valeta (Malta), Vaduc (Lihtenštajn), Zira (Azerbejdžan), Mladost Podgorica (Crna Gora)...

Ako naši klubovi prođu u drugo kolo, Zvezda i Vojvodina će opet biti nosioci, Mladost neće. Tu već kreće mnogo teži posao. Pod uslovom da svi favoriti po koeficijentu prođu prvu kolo, crveno-beli iz Beograda i Novog Sada bi mogli da igraju protiv Kairata (Kazahstan), Osijeka (Hrvatska), Norčepinga (Švedska), Jagielonije (Poljska), Olimpije (Slovenija), Glazgov Rendžersa (Škotska)... Lakše varijante su: Zira (Azerbjedžan), Mladost (Crna Gora), Širak (Jermenija), Domžale (Slovenija), Vaduc (Lihtenštajn), Valeta (Malta), Kalju Nome (Estonija), Stjarnan i Rejkjavik (Island)...

Starsportphoto©

Za Mladost bi bilo još gore jer bi pored onih pobrojanih iz prvog kola, sada na spisak potencijalnih rivala dodala i Galatasaraj (Turska), Astru Đurđu (Rumunija), Hajduk (Hrvatska), Apolon (Kipar), Brondbi (Danska), Utreht (Holandija), Šturm (Austrija)... To su ujedno i rivali koje Crvena zvezda i Vojvodina izbegavaju u drugom kolu.

Već u trećem kolu, nijedan srpski klub ne bi bio među nosiocima. To je možda i prelomna tačka za Zvezdu i Vojvodinu sledećeg leta jer se očekuje da prođu prva dva kola, dok bi već u treme imali daleko, daleko manje šanse. Mogući rivali koji startuju od tog trećeg kola su: Zenit (Rusija), Atletik Bilbao (Španija), Milan (Italija), Sparta (Češka), Fenerbahče (Turska), PSV (Holandija), Braga (Portugalija), Gent (Belgija), PAOK (Grčka), Krasnodar (Rusija), Bordo (Francuska), Everton (Engleska), Marselj (Francuska), Dinamo Zagreb (Hrvatska), Frajburg (Nemačka), Austrija Beč (Austrija), Maritimo (Portugalija), Panatinaikos (Grčka), Sion (Švajcarska) i još 10 timova iz drugog kola kvalifikacija koje smo nabrojali kao potencijalno najteže rivale Mladosti.

Starsportphoto©

Ako se gledaju koeficijenti i ako bi prošli svi, tih 10 timova su: Galatasaraj (Turska), Makabi Tel Aviv (Izrael), Astra Đurđu (Rumunija), Midtjiland (Danska), Hajduk (Hrvatska), Dinamo Minsk (Belorusija), Leh (Poljska), Apolon (Kipar), Mlada Boleslav (Češka) i Helsinki (Finska).

Potom ide plej-of. Ako bi neki od naših timova dogurao do plej-ofa onda su svi gore pobrojani opet mogući rivali naših klubova. Dakle, trnovit put do Lige Evrope...  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
GrobarKosmet

pre 6 godina

Cime se vi bavite! Partizan ide u LS, a vi pusite razne gluposti! Poz

GrobarKosmet

pre 6 godina

@vaske da sam jedan od vas verovatno Dusko Vujosevic ili Markocelavitolekokeza

vlada

pre 6 godina

ајде не лупај глупости! нико не пролази од наших квази клубова!n

BBRS

pre 6 godina

Franjevci od sveg srca vam zelim da prodjete prvo i drugi kolo, a u trecem Jos vise vam zelim OLIMPIYAKOS odrace vas kako na terenu tako i na tribini i van nje. Hahhaha

Pera Lozac

pre 6 godina

Sve ove teške i nepremostive timove za naše fudbalske veličine, koji ništa drugo ne rade nego samo svađaju naivni narod, pobedio bi svaki tim iz donje polovine lige bivše SFRJ u sezoni 1990/91.

VLadimir Grobar

pre 6 godina

Zvezdin put u Evropu krece od: ulica protiv ulice, naselje protiv naselja, mjesna zajednica protiv mjesne zajednice, opstina protiv opsteine, pa tek onda neko iz Evrope.

ćela

pre 6 godina

A jsd počinje općina protiv općine , grad protiv grada , županija protiv županije , a onda Europa , kada bi se z....i .

Dragan

pre 6 godina

dolazimo iz seoske lige jedna utakmica i zbogom takav nam je fudbal steta

Bern slavi duplu krunu

pre 6 godina

Ganci, patite li jos? DA (dislajk) DA (...lajk) :D :D :D

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija