• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

05.06.2017

14:50

I KLADIONICE DAJU KRILA "ORLOVIMA"! Nemanja Matić: Kvote govore da smo favoriti!

Fudbal

I KLADIONICE DAJU KRILA "ORLOVIMA"! Nemanja Matić: Kvote govore da smo favoriti!

Podeli vest

Srpski reprezentativac Nemanja Matić rekao je danas da je predstojeća utakmica sa Velsom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo najvažnija u novijoj istoriji fudbalske Srbije i da njegova ekipa mora da prihvati ulogu favorita

 

- Moramo prihvatiti ulogu favorita, ne možemo reći da nismo favoriti na svom terenu, ali dobro znamo da svi napreduju, svi se trude i mnogo ulažu u fudbal. Očekujem uzbuljivu utakmicu, za nijansu smo kvalitetniji. Nisu bezveze stavili kvotu 1.70 na nas - rekao je Matić na konferenciji za novinare.

Fudbaler Čelsija Matić je rekao da je mnogo velških igrača iz Premijer lige standardno u svojim ekipama, ali da se rezultat postiže samo timskim radom.

- Ešli Vilijams je odigrao celu sezonu u Evertonu, Džo Alen u Stouku, Aron Remzi je u Arsenalu, ne znam koga bih izdvojio da je odigrao najbolju sezonu. Imaju kvalitetne pojedince, ali pojedinac ne može ništa sam da uradi, moraju da igraju kao ekipa, kao i mi ako želimo dobar rezultat - naveo je on. 

Da mi je bratova kosa...

Novinari su pitali Nemanju Matića šta bi voleo da ima od onoga što njegov mladji brat ima, na pitanje je odgovorio Uroš:
- Kosu! Svako ima svoje kvalitete, mislim da smo slični u igri, svi su komentarisali da se isto krećemo, a isto hodamo. Ja sam malo iskusniji - rekao je Nemanja Matić.

Upitan o podršci navijača, Matić je rekao da je ekipa zaslužila podršku dosadašnjim rezultatima.

- Kvalifikacije smo počeli bez podrške kakvu smo očekivali, to je možda zbog ranijih rezultata, ali siguran sam da su dosadašnji rezultati zaslužili da nas dočeka pun stadion, jer je ovo najvažnija utakmica u novijoj istoriji fudbalske Srbije i narod je to prepoznao. Rezervisao sam 100 karata za svoje prijatelje, a na stadionu očekujem 40.000-50.000 ljudi - rekao je Matić.

Mlađi brat Matić, Uroš, koji igra za Kopenhagen, rekao je da većinu saigrača poznaje i da mu nije bilo teško da se adaptira na sistem rada.

- Imao sam i brata pored mene, nije bilo problema. Nije mi otežao, možda malo na početku, ali sve je to deo dobre atmosfere - rekao je on.

Upitan o kvotama za utakmicu, u kojima se Srbiji daje veća šansa za pobedu, Matić je rekao da ne treba da se bavi kvotama, već da ekipa treba da bude koncentrisana da se dobro pripremi za utakmicu i osvoji tri boda.

- Ako bude pun stadion neće biti problema sa motivacijom. Treba da im pokažemo da igramo na svom stadionu od prvog minuta i da uzmemo tri boda - rekao je Uroš Matić.

U kvalifikacijama Srbija je prva u grupi sa 11 bodova, koliko ima i Irska, dok je Vels treći sa sedam bodova.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija