• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sportske.net

06.06.2017

15:30

IMAMO JOŠ MESEC I PO ODMORA! Superliga kreće u drugoj polovini jula!

Fudbal

IMAMO JOŠ MESEC I PO ODMORA! Superliga kreće u drugoj polovini jula!

Podeli vest

Početak nove sezone u Superligi još nije definitivno određen, ali bi "bubamara" trebalo da se zakotrlja srpskim terenima 22. jula

Kako je za portal Sportske.net direktor Super lige Srbije Vladimir Bulatović rekao Zajednica je sastavila dva predloga kalendara, što je u njenoj nadležnosti, ali da je usvajanje tog kalendara u nadležnosti Izvršnog odbora FSS.

- Mi smo FSS-u dali predlog dve verzije takmičenja. Naša obaveza je bila da napravimo predlog kalendara i mi smo to uradili. Radili smo ga dugo, više od mesec dana, i sada je na njima da to usvoje. Prvi predlog je bio da počne 15. jula, a drugi 22. jula. Naša želja je bila da to bude 15. jul, da bi klubovi imali vremena da se pripreme i da bismo završili ranije - rekao je za Sportske.net  Bulatović.

Evropske kvalifikacije za srpske klubove počinju 29. juna. Crvena zvezda kreće sa  pripremama u petak, 9. juna, a Partizan u ponedeljak, 12. juna.

- Ako prvenstvo počne 22. jula to će biti veći problem zbog zgusnutog kalendara. Mi sezonu moramo da završimo ranije zbog Svetskog prvenstva u Rusiji. U septembru ćemo, recimo, imati pet prvenstvenih utakmica i jedan kup. Dakle, neki timovi će igrati po šest utakmica u septembru. Ali, mi na to ne utičemo - rekao je Bulatović. 

Sastanak Izvršnog odbora FSS će se održati 15. juna, pa će se nakon toga sve definitivno znati. 

Takođe, sadašnji sistem takmičenja sa plej-ofom i plej-autom, uz podelu bodova posle osnovog dela šampionata, biće na snazi i tokom sezone 2017/2018. godine. Kako su mnogi klubovi negodovali zbog ovog formata takmičenja, moguće su promene, ali ukoliko ih i bude, stupiće na snagu tek nakon godinu dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija