• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

09.06.2017

10:45

ARABIJI SADA, KAO, MNOGO ŽAO! Ignorisali minut ćutanja, pa se pokajali

Fudbal

ARABIJI SADA, KAO, MNOGO ŽAO! Ignorisali minut ćutanja, pa se pokajali

Podeli vest

Fudbalski savez Saudijske Arabije izvinio se danas zbog uvrede koju su naneli njegovi reprezentativci, koji su uoči utakmice sa Australijom odbili da učestvuju u minutu ćutanja i odaju počast žrtvama terorističkog napada u Londonu

Pre jučerašnje utakmice u Adelaidi, spiker na stadionu pozvao je prisutne da minutom ćutanja odaju počast žrtvama u terorističkom napadu koji se dogodio u subotu u Londonu, u kome je poginulo osam osoba, od kojih dvoje Australijanaca. Reprezentativci Australije su se okupili na sredini terena i stali jedan uz drugog zagrljeni, dok su se fudbaleri Saudijske Arabije razdvojeno šetali po svom delu terena.

Fudbalski savez Saudijske Arabije saopštio je da "duboko žali i da se bezrezervno izvinjava za uvredu".

- Igrači nisu imali nameru da pokažu nepoštovanje sećanju na žrtve, ni da uznemire njihove porodice, prijatelje niti bilo kog pojedinca na koga je uticao napad. Fudbalski savez Saudijske Arabije osuđuje svaki čin terorizma i ekstremizma i izražava najiskrenije saučešće porodicama svih žrtava - navodi se u saopštenju.

Fudbalski savez Australije (FFA) saopštio je da je menadžment reprezentacije Saudijske Arabije pre utakmice znao za plan da se održi minut ćutanja, ali da je nagovešteno da njihovi igrači neće učestvovati.

- Azijska fudbalska konfederacija i ekipa Saudijske Arabije složili su se da minut ćutanja može da bude održan. Zvaničnici saudijske reprezentacije takodje su obavestili FFA da ta tradicija nije deo saudijske kulture, da će njihovi igrači zauzeti pozicije na svojoj strani terena, a poštovati naš običaj - navodi se u saopštenju australijskog saveza.

Predstavnici Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) po pravilu se sastaju sa zvaničnicima oba tima i sudijom dan pred utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, kako bi razmotrili sva pitanja u vezi s protokolom, uključujući i planove za minut ćutanja.

Premijer Australije Malkolm Ternbul rekao je da nije video snimak, ali da bi ceo svet trebalo da bude ujedinjen u osudi terorizma. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Па могли су, бар да "саосећају" тај један минут , са двојицом "својих"... - ликвидираних...!!

mile

pre 6 godina

Ova vest sve govori, i o njima i o SAD, i o EU.\n

potomak streljanog u kragujevc

pre 6 godina

juce je iz evrovske zajednice neki gospodin izjavijo da su dali 35 milijona evra velikodusno dali za most koi su bombardoval\nKoliko se ja secam nikad nisu odali minut cutanja zrtvama bombardovanja\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17