• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.06.2017

22:38

(VIDEO) MITROVIĆ SPASAO PUT NA MUNDIJAL! Greške umalo preskupo koštale Srbiju!

Fudbal

(VIDEO) MITROVIĆ SPASAO PUT NA MUNDIJAL! Greške umalo preskupo koštale Srbiju!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno (1:1) protiv Velsa u šestom kolu grupe D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Vels je poveo u 35. minutu golom Arona Remzija iz jedanaesterca, a konačan rezultat postavio je Aleksandar Mitrović u 73. minutu.

Srbija je prva na tabeli sa 12 bodova, koliko ima i Irska, Vels je treći sa osam bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Austrija. Gruzija je peta sa tri boda, a Moldavija na poslednjem mestu ima bod manje. 

Srbija je postepeno preuzimala inicijativu, a do prve prilike stigla je tek u 28. minutu posle dubinske lopte Branislava Ivanovića ka Aleksandru Mitroviću, ali je udarac glavom srpskog napadača završio u spoljnom delu mreže.

Grupa D

Republika Irska - Austrija 1:1 (0:1)
/Volters 85 - Hintereger 31/

Moldavija - Gruzija 2:2 (2:0)
/Ginsari 15, Dedov 36 - Merebašvili 65, Kazaišvili 70/

Srbija - Vels 1:1 (0:1)
/Mitrović 73 - Remzi 35 pen/

Tabela: Srbija 12, Irska 12, Vels 8, Austrija 8, Gruzija 3, Moldavija 2.

Samo dva minuta kasnije Antonio Rukavina je centrirao s desnog boka, a na oko sedam metara od gola Mitrović je bio najviši u skoku, medjutim, pokušaj glavom otišao je preko gola.

Vels je do prednosti stigao u 35. minutu iz jedanaesterca koji je minut ranije skrivio Luka Milivojević povlačeći Sema Voksa u šesnaestercu prilikom prekida s leve strane.

Ekipa Slavoljuba Muslina je do poluvremenu imala inicijativu, ali nije uspela da ugrozi gol Vejna Henesija.

Srbija je ofanzivno ušla u drugo poluvreme, a prvi dobar pokušaj imala je u 57. minutu kada je Dušan Tadić iz slobodnog udarca sa oko 30 metara snažno šutirao, ali je lopta otišla malo preko gola.

Vels je u 60. minutu umalo duplirao prednost, ali udarac Voksa glavom posle kornera sa leve strane završio je preko gola.

Starsportphoto©

Inicijativa Srbije se isplatila u 73. minut, a strelac izjednačujućeg pogotka bio je Mitrović koji je posle sjajnog proigravanja petom debitanta Aleksandra Prijovića ostao sam ispred Henesija i preciznim udarcem ga savladao.

Usledila je inicijativa Srbije, ali su gosti umalo u 80. minutu ponovo stigli do prednosti. Džo Alen je odlično proigrao Arona Remzija koji je iskosa sa desne strane ostao sam ispred Stojkovića, ali je ovaj refleksnom reakcijom uspeo da zaustavi njegov šut.

Srbija je do kraja meča imala inicijativu, ali osim pokušaja Mitrovića u 89. minutu posle centaršuta Rukavine s desnog boka nije ozbiljnije ugrozila gol Henesija.

SRBIJA - VELS 1:1 (0:1)

Strelac: Mitrović u 74. - Remzi u 35. minutu.

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Manuel De Souza (Portugal).

SRBIJA (3-4-3): Stojković - Ivanović, Vuković, Nastasić - Rukavina, Kolarov, Milivojević (od 63. Gudelj), Matić - Kostić (od 67. Prijović), Tadić, Mitrović. 

VELS (5-4-1): Henesi - Ričards, Dejvis, Čester, Vilijams, Ganter - Ledli, Edvards, Alen, Remzi - Vouks.

Starsportphoto©

TOK MEČA

Drugo poluvreme:

- Meč je produžen tri minuta.

- 89'. Mitorvić je propustio priliku da postane heroj nacije! Rukavina je centrirao, Mitrović bio najviši u skoku, ali je poslao loptu pored gola.

- 88'. Kontra Velšana, lopta je došla do Dejvisa koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali preko gola.

- 86'. Udarac Kolarova iz daljine, ali lopta odlazi pored gola.

- 82'. Ponovo je Mitrović pokušao, ovoga puta, "makazice" sa ivice kaznenog prostora, ali traljav udarac.

- 77'. Udarac Mitorvića sa oko 18 metara, ali je izblokiran i lopta je otišla u korner, posle kojeg nije bilo opasnosti po gol Velsa.

- 74'. GOOOOOOL! Aleksandar Mitorvić je strelac! Sjajna akcija Srbije, Prijović je primio loptu u kaznenom prostoru gostiju, petom dodao do Mitrovića, koji je bio surovi realizator.

- 67'. Prvi meč u dresu Srbije upisao je Aleksandar Prijović. Napadač PAOK-a ušao je umesto Filipa Kostića, tako da sada igramo sa dva klasična špica.

- 63'. Prva izmena u reprezentaciji Srbije. Umesto Milivojevića na terenu je Nemanja Gudelj.

- 60'. Opasnost pred golom Srbije, Sem Vouks je tukao glavom, ali je lopta otišla preko gola.

- 57'. Udarac Kolarova iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla malo preko prečke.

- 53'. Lopta je uglavnom kod naših igrača, ali "orlovi" ne uspevaju da probiju bedem ispred protivničkog gola.

- 49'. Traže penal naši reprezentativci. Tadić je centrirao, lopta je pogodila u Ruku Krisa Gantera, ali De Souza je ovoga puta ostao nem.

- Nema izmena u sastavima dva tima.

- Utakmici prisustvuje i Novak Đoković, koji je na "Marakanu" došao u društvu oca Srđana i najmlađeg brata Đorđa.

Starsportphoto©

Prvo poluvreme:

- 45'. Probio je Kolarov u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali su gosti ponovo otklonili opasnost ispred svog gola.

- 40'. Dugo su kombinovali naši igrači, onda se ubacio Ivanović, centrirao u peterac, ali je odbrana Velsa intervenisala.

- 35'. GOL! Aron Remzi je doneo prednost Velsu sa bele tačke. Prethodno je Luka Milivojević oborio Vouksa u kaznenom prostoru, a De Souza je pokazao na "kreč".

- 33'. Stojković je istrčao i napravio faul van kaznenog prostora, ali na sreću nije dobio karton.

- 30'. Nekoliko opasnih napada naše selekcije, ali završnica je ono što nedostaje izabranicima Slavoljuba Muslina. Najpre niko nije natrčao na loptu koju je u peterac poslao Kolarov, potom se spetljao i loše šutirao Kostić, da bi "talas" naših napada završio Mitrović udarcem glavom, ali preko gola.

Starsportphoto©

- 28'. Prva prilika za Srbiju! Ivanović je poslao dugu loptu ka Mitroviću, koji je pobegao Česteru, šutirao glavom, ali pored gola.

- 27'. Prvi koliko toliko opasniji napad Srbije, Rukavina je centrirao, Mitrović nije uspeo da dođe do lopte, ali je odbrana gostiju na kraju izbacila u korner.

- 26'. Prvi udarac Srbije ka golu gostiju, tukao je Bane Ivanović iz daljine, ali je kapiten naše reprezentacije bio veoma neprecizan.

- 21'. Dva vezana kornera naše selekcije, ali "orlovi" i dalje bez prilike da ozbiljnije zaprete Henesiju.

- 12'. Slobodan udarac za goste izveo je Remzi, ali veoma loše. Vezista Arsenala je želeo da centrira, ali je loptu poslao u gol aut.

Starsportphoto©

- Na tribinama stadiona "Rajko Mitić" sigurno ima više od 45.000 navijača.

- 9'. Naši igrači imaju više loptu u nogama u poslednjih nekoliko minuta, ali za sada nije bilo konkretnog napada koji bi ugrozio gol Velsa.

- 3'. Prvi korner na utakmici izveli su gosti, centrirao je Ledli a Vilijams je tukao glavom, ali pored gola. Bez opasnosti po Vladimira Stojkovića.

Više od 35 hiljada navijača 20-ak minuta pre početka utakmice.

Starsportphoto©

Oko ulice Ljutice Bogdana je velika gužva, i sve je više navijača na ulazima.

Starsportphoto©

Na prilazima stadionu "Rajko Mitić" saobraćaj je usporen na pojedinim deonicama, a u širem centru grada su pojačane mere bezbednosti.

Starsportphoto©
Starsportphoto©

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miroslav

pre 6 godina

Negledam više reprezentaciju dok brani onaj konj stojković. \n

NIKOLA1995

pre 6 godina

Trazili ste pun stadion,evo ga rekli ste srce na terenu,a vi igrate kao Partizan u Zelezniku.Sram vas bilo.

Vlah alija

pre 6 godina

Prebaci na kosovo -turska tamo je puno zanimljivija utakmica

Pik

pre 6 godina

Zasto stojkovic brani koliko je on utakmice odigra u svom klubu

Milan

pre 6 godina

Ea sad vidite sta se u Evropi dosudjuje kao penal..a povlacenja Boacija nije..zato tako i prolazimo u Evropi

TARAS

pre 6 godina

Do danas sam se ljutio na garagane kad te nazovu Mustafa,ne da si Mustafa nego Karamustafa.

blandy

pre 6 godina

Sad ce stvar u svoje ruke preuzeti buduca megazvezda Liverpula.Tadija.

Posmatrac

pre 6 godina

Dokle god u ovoj reprezentaciji budu igrali Matic, Kolarov i Ivanovic, budite sigurni napretka NECE biti...

ziki

pre 6 godina

Matic manje vise al Kolarov i Ivanovic moraju bar na klupu ali od toga nema nista igrace oni sve dok igraju fudbal a to je za Srbiju cista katastrofa.

Dado

pre 6 godina

Nit' u dzigerici mesa nit' u ovim nasim fudbalera...

kiza

pre 6 godina

Samo sledeceh puta da bude drugi komentator znaci udavio je komrntarima wels deluje dobro wels deluje sigurno wels kontrolise igru wels .... smarac.\n

RINGISPIL

pre 6 godina

U toj masi od 45000 gledalaca bilo je barem 15 momaka koji bi potukli Velsane do kolena. Da ne kazem da bi u Marinkovoj Bari nasao 20 momaka koji bi za tri koplja preskocili kojekakve Tadice i Kolarove. A Stojkovic da je dobar bio bi u zvezdi ovako neka mu se smeje evropa.

Radomir

pre 6 godina

Svim Srcem za Majku Srbiju i idemo u Majku Rusiju.\n

Jure

pre 6 godina

Ako ste gledali suđenje u Zenici između BiH i Grcke, ovo je licilo na momente. Oni organizuju prvenstvo za sebe. Anam oni. Mi. Mi nismo deo evrope.

dusko

pre 6 godina

bruka i sramota sa ovakom igrom bolje da ne idu u rusiju sve manekeni a u klubovima ginu ona mrljina od matica nula kolarov ispod nule a ivanovic njemu treba zabraniti da vise igra a tek mustafa onaj je za lazu spreman vec osavno

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija