• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

13.06.2017

12:54

SRBIJI ZA MUNDIJAL FALI JOŠ 8 BODOVA! "Orlovi" i dalje na dobrom putu!

Fudbal

SRBIJI ZA MUNDIJAL FALI JOŠ 8 BODOVA! "Orlovi" i dalje na dobrom putu!

Podeli vest

"Orlovi" bi pobedama protiv autsajdera Moldavije i Gruzije u Beogradu i remijima na gostovanjima Austriji i Irskoj najverovatnije obezbedili plasman na Svetsko prvenstvo

Srbija je i dalje na odličnom putu ka Mundijalu! Najbolji fudbaleri naše zemlje mogli bi da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Rusiju ako u preostala četiri meča kvalifikacione grupe D osvoje osam od mogućih 12 bodova.

Potrebno je da u tom slučaju "orlovi" tuku Moldaviju i Gruziju na "Marakani", a da protiv Republike Irske i Austrije u gostima ostanu neporaženi. Jedini uslov je da Irska, s kojom Srbija trenutno deli prvu poziciju, ne osvoji više od osam bodova, što je sasvim realno.

BILANS S PREDSTOJEĆIM RIVALIMA

Moldavija    1    1    0    0    3:0
R. Irska    7    3    2    2    9:7
Austrija    20    11    4    5    46:38
Gruzija    1    1    0    0    3:1

Ostrvljani imaju neugodno gostovanje Gruziji, zatim meč sa Moldavijom kod kuće i u poslednjem kolu gostovanje Velsu. Irci i Velšani su veliki fudbalski rivali, pa će Geret Bejl i drugovi sigurno Ircima prepustiti bodove bez borbe.

Bitan svaki gol

Srbiji i te kako ide naruku i podatak da se u slučaju kad dve ekipe imaju isti broj bodova prednost određuje na osnovu gol-razlike.

"Orlovi" trenutno imaju najbolju gol-razliku u grupi D, a na svom terenu igraće sa autsajderima Gruzijom i Moldavijom, što će biti prilika da se popravi golgeterski učinak.

Napadač Aleksandar Mitrović nema dilemu da bi u tim mečevima Srbija morala da dođe do ubedljivih pobeda.

- Naredne utakmice su u septembru, tad ćemo biti svežiji i odmorniji. Da se ne lažemo, dueli sa Gruzijom i Moldavijom na "Marakani" za nas su penali koje ne smemo da promašimo. Sve četiri utakmice biće teške, ali ove dve moramo da dobijemo - kazao je Mitrović, koji je sa pet golova izbio na čelo liste strelaca u grupi D.

KO S KIM DO KRAJA

7. kolo
Gruzija - Irska
Srbija - Moldavija
Vels - Austrija
8. kolo
Austrija - Gruzija
Moldavija - Vels
Irska - Srbija
9. kolo
Gruzija - Vels
Austrija - Srbija
Irska - Moldavija
10. kolo
Moldavija - Austrija
Srbija - Gruzija
Vels - Irska

Najbolji srpski asistent sa sedam dodavanja za gol i strelac četiri pogotka Dušan Tadić ne želi da se upušta u kalkulacije koliko je minimalno bodova dovoljno da se sačuva prva pozicija. Igrač Sautemptona najavljuje da će "orlovi" ići na pobedu u svim mečevima do kraja kvalifikacija.

- Težićemo ka tome da dobijemo sve rivale. Teško mi je da unapred kažem sa koliko bodova bih bio zadovoljan. Pre utakmice s Velsom svi smo govorili da želimo samo tri boda, ali kad vidite kako se odvijala utakmica i kako su se oni branili, onda je i bod dobar. Voleo bih da protiv Gruzije i Moldavije takođe imamo podršku publike, kao u meču s Velšanima. To nisu atraktivne ekipe, ali pobede protiv njih vrede jednako tri boda - ističe Tadić.

Prete Vels i Austrija

Kapiten Srbije Branislav Ivanović ne otpisuje iz trke za Mundijal ni trećeplasirani Vels i četvrtoplasiranu Austriju.

- Sve četiri ekipe ravnopravno se bore za prvo mesto i siguran sam da se ništa neće znati do kraja kvalifikacija. Dugačak je put do Rusije. Sad će svaka utakmica do kraja kvalifikacija biti sve teža, jer će nositi sve veći pritisak. Sledeći je meč s Moldavijom kod kuće i pobeda će biti najbolja priprema za gostovanje Irskoj - naglašava Ivanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
koki

pre 6 godina

Kako pravite clanak bez tabele. Ajde samo to objasnite. Kada se pogleda tabela mi gotovo sigurno ispadamo zahvaljujuci golmanovoj zezanciji. Jedini nacin da odemo dalje su 4 pobede, sto je sigurno nemoguce. U slucaju poraza Velsa ili neresenog rezultata u Austriji, Irci imaju 9 sigurnih bodova i mec protiv nas kod kuce. Mi smo u najlaksoj grupi tako da u barazu protiv Portugala, Francuske, Islanda, Italije, ili neke druge ozbiljne ekipe nemamo nikakve sanse.

vlah alija

pre 6 godina

kakva bre srbija i fudbal ajde da je rec o kosarci pa da se zna ko je gazda al fudbal to vam bas ne ide od noge i dok je bila bivsa juga gubili smo samo zato sto su se morali sljepati igraci iz srbije

nikolalondon

pre 6 godina

Kako da igramo nerjeseno sa Ircima i Austrijom u gostima kada smo to jedva uspjeli u Beogradu sa Welsom. Nema sanse. Dva izgubljena boda protiv Welsa su nenadiknadiva.

zoran popovic

pre 6 godina

pa bre brate ako smo mogli sa velsom u kardifu da igramo nereseno zasto to nebi mogli i u dablinu,pa nije irska nista posebno pa ni austrija koja nam je u beogradu dala gol iz ofsajda,o cemu pricamo i irska je imala srece u beogradu kao i vels jer smo osteceni za cist penal,malo vise vere u nasu reprezentaciju

zucko

pre 6 godina

A sta ce oni na mudijalu,dobro neko rece neki dan,sve u cetvrtu ligu,amaterski fudbal .

Nenad

pre 6 godina

Mislim, a i Aca se 100% slaze da je ovo najbolje, ovaj remi sa Welsom, najbolje, a isplanirace vec on kako i zasto....

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija