• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.06.2017

19:39

(VIDEO) "ORLIĆI" NEMOĆNI PROTIV VICEŠAMPIONA! Mladi fudbaleri Srbije poraženi od Portugala na startu EP!

Fudbal

(VIDEO) "ORLIĆI" NEMOĆNI PROTIV VICEŠAMPIONA! Mladi fudbaleri Srbije poraženi od Portugala na startu EP!

Podeli vest

Mladi fudbaleri Srbije poraženi su od Portugala sa 2:0 na startu Evropskog prvenstva u Poljskoj

Nisu uspeli puleni trenera Nenada Lalatovića da savladaju Portugal, inače vicešampiona sa prethodnog Evropskog prvenstva, koji je neporažen već dve godine. "Orlići" su primili gol u prvom delu taman kada su se oslobodili pritiska rivala, a Guedeš je savladao Milinković- Savića. Jurili su naši u nastavku gol minusa, napadali, stvarali šanse, pretili, bili bolji od Portugalaca, koji su u 88. kaznili promašaje, a Fernandeš je stavio tačku nakon sjajne asistencije Sančeza - 2:0.

Portuglaci su krenuli ošto već u četvrtom minutu mogli do vođstva, ali na našu sreću Neveš je sa nekoliko metara pogodio stativu. Posle 15-ak minuta igre "orlići" su se oslobodili pritiska i sve češće pretili vicešampionima Evrope. Prvo je izblokiran sjajan šut Grujiću, a onda u nekoliko navrata Đurđević opasno pripretio golmanu Portugala Vareli a posebno ostaje žal za šansom u 27. minutu.  

EVROPSKO PRVENSTVO

1. KOLO

B grupa
Srbija - Portugal 0:2 (0:1)
(Guedeš 37, Fernandeš 88)

Španija - Makedonija 5:0 (3:0)
(Niguez 10, Asensio 16, 54, 72, Deulofeu 35)

Tabela: Španija 3, Portugal 3, Srbija 0, Makedonija 0.

Taman kada se Srbija bila opasniji rival na terenu Portugalci su poveli. Nakon jednog centrašuta Milinković-Savić je nespretno reagovao, nabacio loptu posle intervencije Guedešu na glavu, a ovaj je samo smestio u mrežu za vođstvo od 1:0.

Grujić je početkom drugog poluvremena zagrejao Varelu udarcem sa distance, samo nekoliko minuta kasnije je posle kornera promašio egal, gađao je pored gola.

"Orlići" su nastavili da opsedaju gol Portugalaca, Lalatović je u nastavku uveo Ožegovića i Radonjića umesto Đurđevića i Grujića. Radonjić je u nekoliko navrata pripretio Portugalcima koji su se dobro i na vreme zatvarali i branili. U finišu, dva minuta pre kraja usledila je kazna za promašaje. Sančez je pokazao zašto je bio najbolji mladi igrač seniorskog Evropskog prvenstva u Francuskoj. Sjajnom asistencijom je proigrao Fernandeša koji je stavio tačku na utakmicu - 2:0. 

Narednu utakmicu ''orlići'' igraju 20. juna protiv Makedonije, a tri dana kasnije rival će nam biti Španija.

SRBIJA - PORTUGAL 0:2 (0:1)

Strelci: Guedeš u 37, Fernandeš u 88. minutu

Stadion: "Bitgošć". Sudija: Benoa Bastijan.

SRBIJA: Milinković-Savić, Gajić, Jovanović, Veljković, Antonov, Grujić (od 68. Radonjić), Maksimović, Gaćinović, Živković, Čavrić (od 46. Plavšić), Đurđević (od 74. Ožegović) .

PORTUGAL: Varela, Kanselo, Ije, Ruben Semedo, Rodrigez, Karvaljo (od 59. Sančez), Neves, Fernandeš, Žota (od 46. Bruno), Podense (od 68. Medeiros), Guedeš.

UŽIVO:

Drugo poluvreme:

Kraj, poraz Srbije 2:0!

- 88'. GOL! Gotovo je , Portugal vodi 2:0. Fernandeš je pogodio i rešio pitanje pobednika. Sančez je sjajnom asistencijom proigrao Bruna Fernandeša, koji je samo ćušnuo loptu pored Vanje Milinković-Savića.

- 86'. Umalo 2:0 za Portugal. Madeiroš je prošao Antonova, ali na sreću nije pogodio.

- 75'. Radonjić je opalio po lopti posle kornera koji je izveo Živković, ali lopta ide preko gola. Hvata se za glavu. 

- 74'. Lalatović je napravio poslednju izmenu. Ožegović je u igru umesto Đurđevića.

- 71'. Radonjić se oprobao samo što je ušao u igru, ali šutira preko gola

- 68'. Nova izmena u našem timu ušao je Radonjić, a izašao Grujić. 

- 62'. Šut Gaćinovića ali lako ovo brani Varela.

- 58'. Šteta, šteta! Živković je ubacio loptu pred gol Portugala, Grujić je pucao glavom, ali pored gola.

- 57'. Prvo korner za Srbiju. Živković je ubacio na prvu stativu, a Neveš bio na mestu i intervenisao.

- 55'. Za samo četiri minuta dva žuta kartona za "orliće", prvo za "požuteo" Gaćinović pa Antonov.

- 53'. Solidan pokušaj Marka Grujića sa oko 20 metara, ali je Varela bio dobro postavljen.

- 52'. Sreća naša pa je Karvaljo sada malo kasnio posle ubačene lopte Fernandeša. Da je bilo drugačije, verovatno bismo bili u minusu dva gola.

- 50'. Gaćinović je dobio žuti karton pošto je nepropisno zaustavio Neveša.

- 46'. Gol sa Srbiju ali je poništen zbog ofajda Đurđevića.

- 46'. Izmena u ekipi Srbije na startu drugog dela igre. Plavšić je na terenu umesto Čavrića.

Starsportphoto

Prvo poluvreme:

- 37'. GOL! Vode Portugalci 1:0. Guedeš je bio spretniji od Veljkovića i glavom je smestio loptu u gol, nakon ne baš najbolje intervencije našeg golmana Milinković-Savića posle centaršuta pošto je smestio Guedešu loptu taman na glavu.

- 34'. Lopta za Gajića na nekoliko metara od gola Portugala, ali je to bilo prejako, ništa od šanse da se pripreti rivalima.

- 30'. Sada pritisak Portugalaca, ali Gajić na vreme otklanja opasnost.

- 27'. Šteta! Dobio je Đurđević sjajnu loptu od Živkovića u prostor ispred gola Varele, ali loša završnica napadača Partizana, šalje loptu pored gola.

- 25'. Vodi se velika borba na terenu, "orlići" pokušavaju po desnoj strani da priprete Portugalcima, koji za sada odolevaju.

- 19'. Živković je izveo slobodan udarac, ali loše, pogodio je nekoga u živom zidu.

- 18'. Semedo je sada dolijao, dobio je žuti karton posle starta nad Čavrićem.  Slobodnjak za Srbiju.

- 17'. Semedo je sada dobro prošao, sudija mu je progledao kroz prste posle faula na Đurđeviću.

- 11'. Lepa akcija Srbije, šteta što nije bio gol! Gajić je lepo prošao po desnoj strani, ubacio loptu u sredinu, ali Grujić nije uspeo da smesti loptu u mrežu. U poslednjem momentu je  odreagovao Kanselo i otklonio opasnost. 

- 5'. Sad samo preživeli. Malo je nedostajalo da Portugalci povedu, ali Fortuna je bila na našoj strani. Pogodili su stativu! Neveš je inače ostao  sam, ali pogodio stativu sa svega nekoliko metara.

- 4'. Grujić dobija žuti karton zbog preoštrog starta.

- 3'. Đurđević je brzo pripretio Portugalcima, ali nije to bilo opasno za rivale.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
u magnovenju

pre 6 godina

Nisu trebali ni ići u Poljsku. Samo se se blamirali.

kostadin

pre 6 godina

Sirota, neuhranjena i gladna deca. Upravo postaju robovi i roba za trgovinu. Naravno da neće dostici cenu generacije 2015 , koja je igrom slučaja postigla višu cenu.

Ava

pre 6 godina

Volimo vas-Delije Trpinja!!Aleeee aleeeee Srbija do Tokijaaaa

Izbori 2024

Vesti

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!
Politika

Tači se pitao za sve! Svedok u Hagu Ramiz Ćerići potvrdio lanac komande u tzv. OVK!

Svedok Ramiz Ćerići, koji je bio zapovednik bataljona u 121. brigadi tzv. OVK u operatinoj zoni Paštrik, potvrdio je danas na suđenju bivšim liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, Jakupu Krasnićiju, Redžepu Seljimiju i Kadriju Veseljiju pred Specijalizovanim sudom u Hagu da je "OVK imala imala jedinstven lanac komande na čelu sa Glavnim štabom".

23.04.2024

18:29

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija