• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.06.2017

17:27

MODRIĆ NAGRABUSIO ZBOG MAMIĆA! As Reala pod istragom zbog lažnog iskaza na suđenju!

Fudbal

MODRIĆ NAGRABUSIO ZBOG MAMIĆA! As Reala pod istragom zbog lažnog iskaza na suđenju!

Podeli vest

Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku saopštilo je da je pokrenulo istragu protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza tokom prošlonedeljnog svedočenja na sudjenju bivšem čelniku Dinama Zdraku Mamiću zbog izvlačenja novca iz zagrebačkog kluba

U saopštenju se navodi da tužilaštvo sumnja da je Modrić lažno svedočio da je potpisao aneks ugovorasa Dinamom po kom mu pripada 50 odsto od transfera, iako je upozoren da je kao svedok dužan da govori istinu.

Modrićev i Lovrenov transfer u strane klubove su predmet optužnice, a tužilaštvo smatra da dvojica igrača nisu imala pravo na 50 odsto transfernog obeštećenja, već da je na taj način Mamić izvlačio novac iz Dinama.

Tužilaštvo smatra da je Modrić promenio iskaz u korist Mamića, odnosno da nije govorio istinu o datumu kada je potpisan aneks ugovora oko podele odštete. Ont tvrdi da je Modrić, pošto mu je predočen njegov raniji iskaz u Uskoku o dogovoru s Mamićem o podeli novca od transfera, na sudu lagao rekavši da je na prvom ispitivanju mislio "samo na regulisanje gradjanskopravnog odnosa" izmedju njih dvojice, "kao i da nikada pred Uskokom nije rekao da je aneks ugovora potpisan naknadno, nakon što je počeo da igra za strani klub".

Fudbalski reprezentativac Hrvatske i igrač Real Madrida Luka Modrić svedočio  je prošle nedelje na suđenju Mamiću i drugima o detaljima svog transfera u Totenhem 2008. godine. Dan kasnije trebalo je da svedoči igrač Liverpula Dejan Lovren, ali je ročište prekinuto zbog svadje Zdravka Mamića s advokatima.

Modrićev i Lovrenov transfer u strane klubove su predmet optužnice, a tužilaštvo smatra da dvojica igrača nisu imala pravo na 50 odsto transfernog obeštećenja, već da je na taj način Mamić izvlačio novac iz Dinama.Posle Modrićevog svedočenja, Mamić je novinarima rekao da je njegov iskaz "nešto najdivnije i najpoštenije što je ikada čuo" i da su mu u istrazi "uvalili rečenicu koju nije nikada rekao".
 
Bivšim funkcionerima fudbalskog kluba Dinamo, braći Zdravku i Zoranu Mamiću, sudi se zbog sumnje da su izvlačeći novac od transfera igrača, utajom poreza i drugim nezakonitostima oštetili zagrebački klub za oko 116 miliona kuna (15, 5 miliona evra), a državni budžet za 1,6 miliona evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NENAD STAROVLAH

pre 6 godina

Takva covika treba branit pa ako treba gospe mi i slagat.Mamic bi proda mrtva konja za velike solde pa tako i Modrica kad ga niko nije htia,pa i tog sporanera Lovrena,balvana bez ideje.Sta je tu problim gospe ti ?\nAko vam nivalja dajte ga nama Srbima.Hoci ga.Zvizda a i Partizan\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17