• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.06.2017

19:52

(VIDEO) "ORLIĆI" PRED NEMOGUĆOM MISIJOM! Đurđević pogodio za remi protiv Makedonije

Fudbal

(VIDEO) "ORLIĆI" PRED NEMOGUĆOM MISIJOM! Đurđević pogodio za remi protiv Makedonije

Podeli vest

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 2:2 protiv Makedonije u drugom kolu Evropskog prvenstva

"Orlići" su poveli u 24. minutu kada je Mijat Gaćinović dobro snašao i poslao loptu u mrežu. Srbija u prvom poluvremenu imala inicijativu, međutim nije iskoristila nekoliko dobrih prilika, što joj se osvetilo.

U nastavku je Makedonija uspela da preokrene. Prvo je u 64. minutu iz penala pogodio Bardi, da bi 84. Đoršev doneo prednost Makedoniji. 

Ekipa Nenada Lalatovića se nije predavala, uspela je da izjednači u 90. minutu preko Đurđevića. Priliku da preokrene imao je Živković u nadoknadi vremena, ali je pogodio stativu.

Srbija je ovim remijem zadržala minimalnu šansu, izraženu u promilima, da se nađe u polufinalu Evropskog prvenstva. 

SRBIJA - MAKEDONIJA 2:2 (1:0)

Strelac: Gaćinović u 24. i Đurđević u 90. za Srbiju - Bardi u 64. i Đorđev u 84. minutu za Makedoniju

 

 

 

Stadion: "Zdzislav Kžiškovjak"

SRBIJA: Milinković Savić, Gajić (od 46. Filipović), Jovanović, Veljković, Antonov (od 77. Ožegović), Maksimović, Grujić (od 52. Ristić), Živković, Gaćinović, Plavšić, Đurđević.

MAKEDONIJA: Aleksovski, Murati, Zajkov, Velkoski, Demiri, Nikolov, Bardi, Avramovski, Babunski, Markoski, Radeski.

TOK MEČA

Prvo poluvreme:

- 90+2'. Stativa! Živković je mogao da bude heroj, ali nije imao sreće!

- 90'. GOOOL! Đurđević je pogodio za 2:2. Odličan centaršut Živklovića iskoristio je špic Partizana i doneo izjednačenje Srbiji!

- 88'. Velika prilika za Ožegovića, ali neverovatna odbrana Aleksovskog, koji je spasao čist gol.

- 84'. GOL! Makedonija vodi 2:1 golom Đorđeva. Naša odbrana je bila nemi posmatrač i gledala Đorđeva kako se namešta na udarac, a Milinković-Savić je samo pogledom ispratio loptu.

- 77'. Poslednja izmena u Srbiji. Umesto levog beka Antonova ulazi centarfor Ognjen Ožegović.

- 72'. Ne uspevaju "orlići" da se oporave od šoka posle primljenog gola. 

- 64'. GOL! Bardi je bio siguran sa bele tačke i doneo je izjednačenje Makedoncima.

- 63'. Penal za Makedoniju, Andrija Živković je uklizao i u padu lopta ga je udarila u ruku a sudija pokazao na belu tačku.

- 55'. Prvi put je zapretila Srbija u drugom delu igre i to preko Plavšića, ali je krilni napadač tukao pravo u Aleksovskog.

- 52'. Još jedna izmena koju pravi Lalatović. Umesto Grujića na terenu je Mihailo Ristić.

- 49': Ponovo je Bardi oprobao udarac iz "slobodnjaka", lopta je išla pod prečku, ali je odbranio Milinković-Savić.

Izmena u reprezentaciji Srbije, umesto Gajića, koji je dobio nezgodan udarac u finišu prvog dela igre, na terenu je Filipović.

Prvo poluvreme:

- 42'. Prvi udarac u okvir gola Makedonaca. Bardi je izveo slobodan udarac iz velike daljine, šutirao na gol i umalo iznenadio Milinkovića-Savića, koji je ipak stigao da interveniše i izbaci loptu u korner.

- 36'. Obrukao se Grujić. Lopta je posle centarđuta Antonova došla do Grujića, koji je bio sam ispred golmana, ali je šutirao pravo u Aleksovskog.

- 33'. Makedonci su se otvorili posle primljenog gola, ali za sada ne uspevaju ni da priđu našem golu. 

- 24'. GOOOOL! Srbija vodi golom Gaćinovića! Dugo je trajala akcija "orlića", najpre je Grujić pao u kaznenom prostoru rivala, ali sudija je ostao nem, lopta je došla do Đurđevića, koji je centrirao a lopta je pogodila jedog defanzivca Makedonije u ruku, ali ponovo nije bilo penala. Ipak, lopta se odbila do Gaćinovića, koji se odličo snašao i savladao Aleksovskog.

- 23': Marko Grujić je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Nikolovim, i zbog suspenzije neće moći da igra protiv Španije u poslednjem kolu.

- 18'. Lopta je mnogo više u nogama naših igrača, Makedonci gotovo da ne mogu da pređu centar, ali u prethodnih nekoliko minuta nije bilo prilika.

- 11'. Najbolju priliku u dosadašnjem toku meča propustio je Grujić. Odličan centaršut Živkovića, Grujić se ubacio iz drugog plana i bio najbolji u skoku, ali je šutirao pored gola.

- 9'. Plavšić je ukrao loptu i povukao kontru, da bi potom Đurđević dodao gaćinoviću koji je tukao sa nekih 18 metara, ali nije bio precizan.

- 3'. Maksimović je je propustio dobru priliku! gaćinović je centrirao, Aleksovski boksovao, ali je Veljković vratio loptu na peterac, a Maksimović loše zahvatio loptu i šutirao preko gola


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Angel

pre 6 godina

Citiram: "Druga stvar, sve selekcije iz bivše Jugoslavije vrlo oštro igraju protiv Srbije. Ne smemo ih gledati kao prijatelje, već ih moramo napasti" Pa dokle vise sa smesne propagande vasih selektora? A kad igraju druge dve selekcije iz ex-yu igraju laganica ne igraju ostro? Zbog takve izjave idete prvi kuci! Igraj muski ne kukaj!!!

Macedonian Worior

pre 6 godina

Ohhh za malo nismo okubali " Orlici" kliznuli su nam iz ruke ....

kostadin

pre 6 godina

Sirota, gladna i neuhranjena deca igraju fudbal. Sada se na njih ljute robovlasnici koji neće moći da ih prodaju po visokoj ceni . Jadni mladi fudbaleri.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija