• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

23.06.2017

22:32

(VIDEO) NESLAVAN KRAJ "ORLIĆA"! Ni rezervnom timu Španije nismo mogli da damo gol!

Fudbal

(VIDEO) NESLAVAN KRAJ "ORLIĆA"! Ni rezervnom timu Španije nismo mogli da damo gol!

Podeli vest

Mladi fudbaleri Srbije poraženi su od Španije u poslednjem meču "orlića" na Evropskom prvenstvu u Poljskoj sa 1:0

Španci su u revijalnom meču igrali bez najvećih zvezda, ali Srbija nije uspela da se časno, pobedom oprosti od šampionata. Puleni Nenada Lalatovića su na šampionatu Evrope pored Španije, poraženi i od Portugala (2:0), dok su igrali 2:2 sa Makedonijom.

"Orlići" su dobro odigrali prvih 25 minuta meča, imali tri fantastične prilike ali kao i u dosadašnjem delu prvenstva u završnici su zakazali pa su na kraju bili kažnjeni.

Prvo je posle četiri minuta igre Veljković promašio zicer za vođstvo, potom je Đurđević bio u solidnoj šansi, a onda je Živković malo zakasnio da pošalje loptu u mrežu. Kada propuštate šanse protiv Španije stigne kazna, Suarez je u 38. pogodio za vođstvo "furiie", a samo minut kasnije na našu sreću promašio je zicer za 2:0. Đurđević je u finišu poluvremena dobio drugi žuti karton, pa je Srbija ostala sa 10 igrača na terenu. 

Imali su naši i tokom drugih 45 minuta, iako sa igračem manje,  nekoliko solidnih prilika, ali je koncentrisan bio golman Španije, kao i Manojlović na golu Srbije, pa je sprečio ubedljiviji poraz "orlića".

Uprkos pobedi nad Makedonijom od 4:2 Portugalci neće u polufinale kao najbolja drugoplasirana ekipa, imaju lošiju gol razliku od Slovačke. 

 

SRBIJA  - ŠPANIJA 0:1 (0:1)

Strelac: Suarez u 38. minutu

. Stadion: Bidgošć. Sudija: Gediminas Mažeika

Crveni karton: Đurđević u 41.

SRBIJA: Manojlović,  Filipović, Jovanović, Veljković, Antonov,  Lukić, Maksimović, Gaćinović,  Živković, Radonjić (od 72. Ristić), Đurđević.

ŠPANIJA: Pau,  Odriozola, Gonzales, Merino, Hoze Gaja, Suarez, Ernandez, Soler, Ojarzabal, Majoral, Vilijams.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

Kraj utakmice!

- 85'. Odličan šut Živkovića,  ali je Pau Lopez  sačuvao gol Španaca.

- 82'.  Manojlović je sjajnom odbranom skinuo jednu šansu Špancima, nakon što je Majoral šutirao sa sedam-osam metara.

- 73. Maksimović je oprobao šut sa distance, ali je golman Španije bio na mestu. 

- 72'. Prva promena u našem timu, Ristić je u igri umesto Radonjića.

- 60'. Soler se stuštio ka golu Srbije, ali je naš čuvar mreže Manojlović na vreme istrčao i sprečio gol.

- 51'. Majoral je krenuo ka našem golu, ali je Jovanović odreagovao spasao naš gol.

- 47'. Manojlovića je pogrešio i častio Špance lepom šansom, ali se potom iskupio, odbranio je udarac. 
 

Starsportphoto

Prvo poluvreme

- 41'. Drugi šuti karton dobio je Uroš Đurđević i završava meč. U duelu je laktom udario Merina, a sudija mu je pokazao put do svlačionice.

- 40'. Još jedna šansa za mlade Špance, zicer je imao Suarez, mogao da reši meč, ali je sa dva metra prebacio loptu preko gola.

- 38'. GOL! Španija vodi golom Suareza! Po desnoj strani  je prošao Odriozola, vratio loptu na peterca, odakle je Suarez poslao u mrežu.

- 25'. Greška Španaca, Đurđević je dodao loptu do Živkovića, koji ne stiže na vreme da uputi šut, i ova šansa "orlića" ostaje ne iskorišćena.

- 21'. Žestok start Đurđevića i dobija žuti karton.

- 15'. Još jedna dobra šansa za naše! Đurđević je bio pred golom Španaca, ali se spetljao pa golman Pau nije imao težak posao. 

- 9'. Opasnost po Srbiju. Vilijams je bio u šansi, ali Antonov na vreme otklanja opasnost.

- 4'. Kakva šansa za Srbiju. Živković je izveo korner, Maksimović prebacio loptu na drugu stativu,  Đurđević je zamalo zakasnio, a Veljković veoma loše šutirao.

- 3'. Dobar napad Srbije, Gaćinović je uposlio Đurđevića, ali su Španci na vreme intervenisali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
u magnovenju

pre 6 godina

Imam samo jedno vrlo jednostavno pitanje. Zašto su išli tamo da se brukaju?

Gogi

pre 6 godina

Djurdjevic zna samo da igra i da se zainati protiv Zvezde i nikog vise.Mi smo sebi uvijek bili najveci neprijatelji.

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija