• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

03.07.2017

07:00

MAŽIĆEVA PROBA ZA FINALE MUNDIJALA! FIFA najozbiljnije računa na srpskog arbitra!

Fudbal

MAŽIĆEVA PROBA ZA FINALE MUNDIJALA! FIFA najozbiljnije računa na srpskog arbitra!

Podeli vest

Fudbalski arbitar Milorad Mažić (44) ima velike šanse da naredne godine sudi finale Svetskog prvenstva, što potvrđuje i činjenica da je delegiran da deli pravdu u finalu Kupa konfederacija

Sudijski stručnjaci Milan Karadžić i Zoran Petrović za Informer kažu da su očekivali da Mažić sudi duel Čilea i Nemačke (0:1) i da ne bi bilo iznenađenje da dogodine bude na centru u meču za titulu na Mundijalu.

Velika čast

Karadžić ističe da je Mažić bio blizu da ove godine sudi i finale Lige šampiona ili Lige Evrope.

Najbolje tek dolazi
Sledeća godina bi trebalo da bude kruna Mažićeve karijere, mogao bi da zablista u Rusiji
Milan Karadžić, bivši sudija

- Velika je čast suditi finale Kupa konfederacija. Slobodno možemo reći da je to kruna Mažićeve dosadašnje karijere. Mada, još otkako je otišao tamo, mi koji smo ga stalno pratili smo i očekivali da sudi finale. Ove godine su mu već izmakla finala Lige Evrope i Lige šampiona, hajde da kažemo da se neke kockice nisu bile složile. Ovo je baš bilo očekivano - ocenio je Karadžić.

On ističe da će naredna godina biti Mažićeva.

- Sledeća godina bi trebalo da bude kruna njegove karijere. Biće Svetsko prvenstvo i mogao bi tu da zablista. Naravno, pre toga su finala Lige Evrope i Lige šampiona i zaista očekujem da deli pravdu u nekoj od tih utakmica. Ako bi se tu dobro pokazao, onda će mu možda biti povereno i finale Svetskog prvenstva - naglasio je Karadžić.

Slično govori i bivši arbitar Zoran Petrović. On takođe nije iznenađen što je Mažiću povereno finale Kupa konfederacija.

Starsportphoto©

mojugao

RAKA ĐUROVIĆ

BIVŠI SUDIJA

Na Kupu konfederacija je manje elitnih sudija nego na SP i u takvoj postavci očekivao sam da Mažić sudi finale. Ovo je potvrda da je odlično radio i morale su kockice da mu se poklope.

- Lepo priznanje, ali očekivano. Što se mene tiče, nema nikakvog iznenađenja. I pre ovog očekivao sam da sudi finale Lige šampiona ili Lige Evrope. Istina, UEFA i FIFA takmičenja nemaju maltene dodirnih tačaka, drugačije se biraju sudije, ali sam verovao da će biti i u vrhu UEFA takmičenja - rekao je Petrović.

Među elitom

Mažićeve šanse za sudi finale Mundijala 2018. godine u Rusiji procenjuje kao jako velike.

- On je tu u najužem krugu elitnih sudija. E sad, kako će se birati sudija za finale Svetskog prvenstva, nisam siguran, ali Mažić ima jednake šanse kao i svi drugi. Takođe, predstoje tri važne UEFA utakmice - Superkup, finale Lige Evrope i finale Lige šampiona. Verujem da će dobiti makar finale Lige Evrope - zaključio je Petrović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17