• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.08.2017

22:36

TRANSFER VRTEŠKA: Uzalud sve, Jovetić opet precrtan! Haos zbog Mbapea

Fudbal

TRANSFER VRTEŠKA: Uzalud sve, Jovetić opet precrtan! Haos zbog Mbapea

Podeli vest

Do kraja prelaznog roka, pratićemo transfere, glasine, špekulacije o prelascima igrača u vodećim evropskim ligama

MILAN: Mediji u Francuskoj pišu da je Milan poslao ponudu od 30 miliona evra za Radamela Falkaa, ali da su "kneževi" to glatko odbili. Kolmbijac je ovog leta produžio ugovor sa Monakom.

INTER: Šta god da uradi Stevan Jovetić u dresu "nerazura" - ne vredi! Crnogorski reprezentativac je bio jedan od najboljih igrača na pripremama, ali ni to mu nije bilo dovoljno da se izbori za mesto u timu. Na sajtu Intera objavljen je spisak igrača na koje računa trener Lučano Spaleti, a na njemu nema Jovetića. Sada ostaje da se vidi da li će bivši napadač Partizana biti prodat ili će opet na pozajmicu.

MONAKO: Potpuno različite vesti informacije o Kilijanu Mbapeu. Marka je pod oznakom "ekskluzivno" objavila da je Mbape prodat Pariz Sen Žermenu za 160 miliona evra plus bonusi koji mogu da budu i 20 miliona, a posao bi trebalo da bude ozvaničen u ponedeljak. Međutim, Parizijen prenosi stav "kneževa", koji demantuju da je Mbape prodat velikom rivalu.

BORUSIJA DORTMUND: Nova epizoda u sapunici "Osman Dembele"! Borusija je suspendovala napadača zbog toga što se nije pojavio na treningu. "Milioneri" su inače saopštili i da su pregovori sa Barselonom prekinuti jer Katalonci nisu ponudili onoliko koliko u Dortmundu misle da Dembele vredi.

KRISTAL PALAS: Timoti Fosu-Mensa je i zvanično igrač Kristal Palasa. On je u ovaj klub došao na jednogodišnju pozajmicu iz Mančester junajteda.

LIVERPUL: Jirgen Klop je jasno poručio da planira novu ekipu sa Filipeom Kutinjom u sastavu i da nema te ponude zbog koje će promeniti stav. Podsećanja radi, Barselona je nudila navodno i više od 100 miliona evra za Brazilca.
Sa finansijske strane, ne postoji limit koliko neko može da nam ponudi, ali ni cena koju mi tražimo za Filipea. Naša želja je da zadržimo kompletan tim, takav je plan. Nijedan fudbaler na svetu nije nedodorljiv, ali transferi su često pitanje tajminga. Liverpul nije klub koji mora da prodaje igrače. Zato i nije važno koliko oni nude - poručio je Klop.   

reuters
Osman Dembele

BORUSIJA DORTMUND: Trener Borusije Peter Boš je na konferenciji za medije izjavio da se Osman Dembele nije jutros pojavio na treningu.
- Probali smo da ga kontaktiramo, ali nismo uspeli. Nadamo se da je dobro, da je živ - rekao je Boš i dodao da ne zna dokle se stiglo u pregovorima sa Barselonom.
Mediji su preneli da su se Dortmund i Barsa dogovirli oko transfera Dembelea, ali zvanične potvrdine nije bilo. Perspektivni ofanzivac je izgleda na svoju ruku krenuo put "Nou Kampa". 


ZENIT: Ezekijel Garaj, defanzivac Valensije, koga je manadžer ponudio pre nekoliko nedelja Zenitu, ipak ne dolazi u Sant Peterburg, kako prenose ruski mediji. Trener Roberto Manćini poručio je da se Argentinac ne uklapa u njegov koncept. 

BRAJTON: Fudbalski klub Brajton nalazi se na korak od rekordnog transfera, pošto je Kolumbijac Hose Iskjerdo prihvatio uslove ponudjene od novog premijerligaša. Njegov transfer iz Klub Briža biće završen kada se obave lekarski pregledi i kada ovaj 25-godišnji fudbaler bude dobio radnu dozvolu. To će biti treći put ovog leta da je Brajton oborio klupski rekord po visini transfera. Klub, ipak nije saopštio koliko će morati da izdvoji za transfer ovog krilnog igrača. Brajton je ovog leta već doveo golmana Metju Rajana, a potom i Dejvija Propera za 10 miliona funti.

BARSELONA: Borusija Dortmund i Barselona vrlo su blizu dogovora oko transfera Usmana Dembelea na "Nou Kamp". Obeštećenje bi trebalo da iznosi čak 130 miliona evra, a mladog napadača čeka ugovor na pet sezona i godišnja platu od 10 miliona evra. 

FENERBAHČE: Bivši reprezentativac Španije i igrač Viljareala Roberto Soldado pojačao je Fenerbahče, potvrdio je klub iz Istanbula. Iskusni 32-godišnji fudbaler čim prođe medicinske preglede potpisaće ugovor sa Fenerbahčeom u transferu vrednom pet miliona evra.

MANČESTER JUNAJTED: Vezista Čelsija Brazilac Vilijan potvrdio je da se sreo sa Žozeom Murinjom, menadžerom Mančester junajteda, i da su pregovarali oko selidbe na "Old Traford".
- Bilo je nekoliko sastanka sa mojim agentom. Radio sam sa Žozeom i postali smo prijatelji. Mančester junajted mi je prišao, razgovarali smo, ali se ništa nije desilo, jer Čelsi ne želi da pregovara o mojoj prodaji. Ja sam srećan u Čelsiju -  rekao je Brazilac.

ČELSI: Na meti "plavaca" je Aleks Okslejd Čemberlen, a Čelsi je navodno poslao Arsenalu ponudu od 35 miliona funti. Čemberlen odrađuje poslednju godinu ugovora, a ponuđen mu je novi, međutim, još se nije izjasnio o nastavku saradnje. To želi da iskoristi Čelsi, ali i Liverpul koji je sve ozbiljniji u nameri da ga dovede na Enfild.

TOTENHEM: Levi bek Totenhema Deni Rouz želi da napusti klub. Rouz želi da osvaja trofeje, a kao moguće destinacije pominju se Mančester junajted i Čelsi.
- Dostigao sam vrhunac i verovatno mi je preostao još jedan veliki ugovor do kraja karijere. Vreme ističe, a ja želim da osvajam trofeje. Ne želim da igram fudbal 15 godina i da ne osvojim trofej ni medalju - kazao je Rouz.

BARSELONA: Barselona je spremna da zada veliki udarac Real Madridu i za 80 miliona evra aktivira otkupnu klauzulu za mladog fudbalera Marka Asensija, prenose španski mediji. Posle odlaska Nejmara u Pari Sen Žermen za 222 miliona evra, Katalonci žele da investiraju novac u pojačanja, a jedno od njijh mogao bi da bude Asensio. Pregovori sa Liverpulom oko Filipea Kutinja ne idu u željenom smeru za Barselonu, pa će se okrenuti Asensiju i Usmanu Dembeleu iz Borusije Dortmund.

VEST HEM: Vest Hem je spremio ozbiljnu ponudu za Vilijama Karvalja, vezistu lisabonskog Sportinga. Kako navodi Dejli Mejl, "čekićari" su spremili 27,5 miliona evra. Videćemo da li će to biti dovoljno Sportingu  koji je ranije za Karvalja tražio 40 miliona evra. 

ATLETIKO MADRID: Dijego Simeone dovodi mladog napadača iz Argentine. U pitanju je 19-godišnji Lautaro Martinez, napadač Rasinga i važi za jednog od talentovanijih napadača u Južnoj Americi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20