• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernji list

22.08.2017

13:34

ATENTAT NA ZDRAVKA MAMIĆA! "Gazda" zagrebačkog Dinama upucan u nogu!

Fudbal

ATENTAT NA ZDRAVKA MAMIĆA! "Gazda" zagrebačkog Dinama upucan u nogu!

Podeli vest

Zdravko Mamić, savetnik u fudbalskom klubu Dinamo iz Zagreba, ranjen je danas u mestu Zidine kod Tomislavgrada

 

Napadač je pucao na Mamića i ranio ga u potkolenicu. "Gazdi" zagrebačkog Dinama ukazana je pomoć u bolnici u Tomislavgradu i nije u životnoj opasnosti, pa bi trebalo u toku dana da bude pušten na kućno lečenje.

Atentator je, navodno, bio skriven u grmlju i čekao je Mamića, koji svake godine u ovo doba dolazi u Tomislavgrad, jer je tada godišnjica smrti njegovog oca.

Fudbalski klub Dinamo je objavio saopštenje, u kojem piše:

GNK Dinamo užasnut je oružanim napadom i pokušajem ubistva savetnika kluba Zdravka Mamića, u utorak, 22. avgusta, u Tomislavgradu.

Na gospodina Mamića ispaljeni su hici iz vatrenog oružja te je zadobio teške telesne povrede.

Zdravko Mamić bio je u privatnoj poseti u Tomislavgradu, gde u ovo vreme svake godine odlazi na misu zadušnicu povodom godišnjice smrti oca. Očito je stoga, da je ovaj događaj bio planiran te je nastavak napada na gospodina Zdravka Mamića iz 2014. godine.

Iako je zastrašujuće da se ovakav pokušaj likvidacije događa u modernom demokratskom društvu, u vremenima kada smo se trebali izdići od likvidacije kao rešenja za neslaganja u mišljenjima, takav razvoj događaja nažalost ne čudi, s obzirom na linč koji postoji već mesecima i godinama u našem društvu. Zdravku Mamiću godinama se krše ljudska prava, ne samo učestalim ugrožavanjem njegovog života i fizičkim napadima na njega, nego i medijskim tekstovima koji raspiruju i podstiču na mržnju.

Apsolutno osuđujemo napad koji je sada prerastao svaki oblik netrpeljivosti i mržnje, koji ni pre nismo odobravali, i koji su nadležne institucije davnih dana mogle sprečiti svojim djelovanjem - stoji pored ostalog u saopštenju Dinama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija