• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

30.08.2017

10:03

NAPADAČI SRBIJE NAOŠTRENI PRED MOLDAVIJU I IRSKU! Mitrović i Prijović: Izrešetaćemo rivale!

Fudbal

NAPADAČI SRBIJE NAOŠTRENI PRED MOLDAVIJU I IRSKU! Mitrović i Prijović: Izrešetaćemo rivale!

Podeli vest

Verujem da ću nastaviti golgeterski niz u nacionalnom timu i protiv Moldavije i Irske, kaže Aleksandar Mitrović * Jedva čekam da postignem prvi gol za Srbiju, poručuje Aleksandar Prijović

Biće golova u mreži rivala, poručuju napadači srpske fudbalske reprezentacije Aleksandar Mitrović i Aleksandar Prijović pred mečeve sa Moldavijom (subota, 18.00, stadion Partizana) i Republikom Irskom (utorak, 20.45, Dablin)!

Bez potcenjivanja
Svi misle da ćemo lako pobediti Moldaviju, ali zaboravljaju da smo se mučili protiv takvih ekipa

Aleksandar Mitrović, fudbaler Srbije

Napadač Njukasla želi da nastavi seriju pogodaka za nacionalni tim pošto je na poslednje četiri kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo u Rusiji postigao pet golova. Golgeter PAOK-a, s druge strane, ima ambiciju da upiše debitantski gol u srpskom dresu, koji je prvi put obukao protiv Velsa u prethodnom kolu.

Strah od Moldavije

Mitrović je povratio samopouzdanje s dva pogotka za Njukasl u prethodne dve takmičarske utakmice, iako i u novoj sezoni slabo dobija šansu da igra kod Rafaela Beniteza.

- Posao mi je da dajem golove. Nekad ja to radim dobro, a nekad ne. Nadam se da ću nastaviti niz golova u reprezentaciji i protiv Moldavije i protiv Irske. Zbog čega u Njukaslu retko igram, to ćete morati da pitate menadžera Rafu Beniteza. U ovom momentu ne želim time da se opterećujem. Razmišljam samo o tome kako da Srbija pobedi u predstojećim utakmicama - kaže Mitrović.

Napadač koji ima 27 nastupa za A tim više se pribojava meča s Moldavcima nego derbija protiv Irske u gostima.

Sa Stanojevićem je bilo uživanje

Prijović kaže da nikome od igrača PAOK-a ni danas nije jasno zašto je trener Aleksandar Stanojević dobio otkaz i pre nego što je prvenstvo počelo.
- Uživao sam u saradnji sa Stanojevićem. Ne znam šta se desilo. Igrači su bili u šoku. Ujutro smo trenirali sa Stanojevićem, a po podne je došao novi trener. Ne znam zbog čega se to desilo. Smatram da smo se dobro pripremali, nismo bili na maksimumu jer su pripreme bile teške, ali trebalo je da budemo sve bolji i bolji iz nedelje u nedelju. Međutim, kad si fudbaler moraš da se privikavaš na svaku situaciju. Ubrzo je posle toga došla i eliminacija iz Lige Evrope - priča Prijović.

- Obe utakmice biće teške, ali hajde da prvo osvojimo tri boda protiv Moldavije. Svi misle da ćemo njih lako pobediti, a mnogi zaboravljaju da su nas u prošlosti upravo te male utakmice koštale odlazaka na velika takmičenja. Manje problema imali smo protiv zvučnih rivala, a više protiv slabijih timova - objašnjava Mitrović.

Špic solunskog PAOK-a Aleksandar Prijović ističe da bi najviše voleo da Srbija osvoji svih šest bodova u naredna dva meča, ali i da svojim golom doprinese tom rezultatu.

- Lično, uvek želim da pobedim, u svemu, pa i u fudbalu, ko god da je protivnik. Zato se nadam da ćemo osvojiti svih šest bodova sada, ali najvažnije je da posle 9. oktobra uveče nakon poslednje utakmice u grupi sa Gruzijom budemo na prvom mestu - objašnjava Prijović.

Zlatna asistencija

Starsportphoto©
 



Na debiju protiv Velsa na "Marakani" Prijović je odigrao veoma dobro i dodao Mitroviću za izjednačenje (1:1).

- Spreman sam za utakmice, imao sam odlične pripreme. Nadam se da će mi selektor dati šansu da igram, a ja bih voleo da mu se odužim golom. Meni su bitni i golovi i asistencije. Možda se ispostavi da je asistencija Mitroviću za gol protiv Velsa bila zlata vredna zbog boda koji smo osvojili. Ipak, poseban je osećaj kad se da gol, a ja jedva čekam da postignem pogodak u dresu Srbije - kaže Prijović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Pucaju u Srbe, prebijaju našu decu... Petković: Kriminalizacijom severa KiM, Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom
Politika

Pucaju u Srbe, prebijaju našu decu... Petković: Kriminalizacijom severa KiM, Kurti opravdava nasilje nad srpskim narodom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti uporno pokušava da, kriminalizujući sever KiM, nađe opravdanje za fizičko i pravno nasilje koje sprovodi nad srpskim narodom, previđajući namerno da je i po zvaničnim statistikama koje je vodila policija u Prištini sever KiM bio najbezbedniji deo pokrajine.

07.05.2024

10:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija