• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.09.2017

23:09

(VIDEO) KVALIFIKACIJE ZA SP: Nemci gaze redom, Crna Gora blizu baraža!

Fudbal

(VIDEO) KVALIFIKACIJE ZA SP: Nemci gaze redom, Crna Gora blizu baraža!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Danske ubedljivo je u Kopenhagenu pobedila Poljsku sa 4:0 u sedmom kolu grupe E kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, dok je Nemačka u Pragu u završnici susreta savladala Češku sa 2:1 u grupi C

Danska je ovom pobedom ostala u trci za prvo mesto u grupi E i Poljskoj nanela prvi poraz u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

Golove za trijumf Danske postigli su Tomas Delini u 16, Andreas Kornelijus u 42, Nikolai Jorgensen u 59. i Kristijan Eriksen u 80. minutu iz jedanaesterca.

U drugom meču grupe E Rumunija je sa 1:0 pobedila Jermeniju, dok je ranije večeras Crna Gora na gostovanju sa 3:0 pobedila Kazahstan.

Poljska je prva sa 16 bodova, Crna Gora je druga sa 13, koliko ima i Danska, ali uz lošiju gol razliku. Rumunija je četvrta sa devet bodova, tri manje ima Jermenija, dok je Kazahstan poslednji, šesti sa dva.

Nemačka je došla na korak od direktnog plasmana na Mundijal, posle večerašnje pobede od 2:1 nad Češkom.

"Panceri" su poveli golom Tima Vernera u četvrtom minutu, da bi Češka pred svojim navijačima do izjednačenja stigla pogotkom Vladimira Daride u 79. minutu.

Pobedu Nemačkoj doeno je Mats Humels u 88. minutu na asistenciju Tonija Krosa.

U drugim mečevima grupe C, Severna Irska se namučila protiv San Marina, ali je na kraju ipak došla do trijumfa od 3:0, dok je Norveška sa 2:0 savladala Azerbejdžan.

Nemačka je lider grupe C sa 21 bodom, pet manje ima Severna Irska, dok je Češka treća sa devet, a slede Norveška, Azerbejdžan i San Marino.

U grupi F Engleska je na Malti slavila sa 4:0, a strelci su bili Hari Kejn u 53. i 92. minutu, Rajan Bertrand u 86. i Danijel Velbek u 91. Slovačka je Nemeca u 81. minutu savladala Sloveniju, dok je Škotska sa 3:0 bila bolja od Litvanije.

Engleska je lider grupe F sa 17 bodova, druga je Slovačka sa 15, dok Škotska i Slovenija imaju po 11. Na dnu tabele su Litvanija sa pet i Malta bez bodova.

KVALIFIKACIJE ZA SP

7. kolo

GRUPA C

Češka - Nemačka 1:2 (0:1)
/Darida 78 - Verner 4, Humels 88/

Norveška - Azerbejdžan 2:0 (1:0)
/King 32, Sadigov 59. autogol/

San Marino - Severna Irska 0:3 (0:0)
/Magenis 70, 75, Dejvis 78. penal/

printscreen

Grupa E

Kazahstan - Crna Gora 0:3 (0:1)
/Vešović 31, Bećiraj 53, Simić 63/

Danska - Poljska 4:0 (2:0)
/Dilejni 16, Kornelijus 42, Jorgensen 59, Eriksen 80/ 

Rumunija - Jermenija 1:0 (0:0)
/Maksim 90+1/

printscreen

GRUPA F

Litvanija - Škotska 0:3 (0:2)
/Armstrong 25, Robertson 30, Mekartur 72/

Malta - Engleska 0:4 (0:0)
/Kejn 53, 90+3, Bertrand 86, Velbek 90+1/ 

Slovačka - Slovenija 1:0 (0:0)
/Nemec 81/

printscreen

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija