• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.09.2017

13:00

POZNATO JE PET UČESNIKA MUNDIJALA! Znate li ko se već plasirao na SP?

Fudbal

POZNATO JE PET UČESNIKA MUNDIJALA! Znate li ko se već plasirao na SP?

Podeli vest

Malo manje od godinu dana pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji poznato je pet reprezentacija koje će igrati, od ukupno 32

 

 

Domaćin Rusija je, naravno, automatski stekla pravo da bude učesnik Mundijala, a prva selekcija koja je na terenu izborila učešće je Iran.

Posle njega, plasman na Svetsko prvenstvo izborili su Japan, Brazil i Meksiko, koji je pre nekoliko dana prošao kroz cilj i postao peta reprezentacija sa viziranim pasošem za Mundijal.

U Evropi su kvalifikacije u toku i nijedna još selekcija nije uspela da stekne dovoljno bodova u grupi da bi se plasirala na šampionat. A, ostala su još tri kola do kraja.

Južna Amerika će osim Brazila dati još tri direktna putnika na SP, dok će jedan u baraž. Situacija je potpuno zamršena, jer je između drugoplasirane Kolumbije i osmoplasiranog Ekvadora pet bodova razmaka, tri kola pre kraja. 

Šanse za prolaz imaju Kolumbija, Urugvaj, Čile, Argentina, Peru, Paragvaj i Ekvador.

U Aziji su ostala da se podele još dva mesta, dok će jedna reprezentacija ići u baraž. Najbliža plasmanu je Južna Koreja, koja u grupi A ima dva boda više od Sirije i Uzbekistana kolo pre kraja. Korejci će u poslednjem kolu igrati u gostima protiv Uzbekistana, dok će Sirija na noge Iranu.

Saudijska Arabija i Australija su izjednačene u grupi B sa po 16 bodova. Arabija će u poslednjem kolu dočekati Japan i moraće da pobedi ako želi da osvoji drugo mesto i vizu za Mundijal, pošto Australija ima "zicer" kod kuće protiv Tajlanda.

Dve trećeplasirane ekipe će igrati baraž između sebe, a onda će se sudariti sa ekipom iz Konkakaf zone za mesto na Mundijalu.

Što se tiče Severne i Srednje Amerike (Konkakaf), Meksiko je prošao dalje, dok je najveća drama za reprezentaciju SAD, koja je porazom kod kuće od Kostarike (2:0) pala na treće mesto u grupi i ima isti broj bodova kao četvrtoplasirani Honduras, a samo bod više od Paname.

Tri reprezentacije idu direktno na Mundijal, a jedna u baraž. Posle Meksika, najbliža prolasku je Kostarika, kojoj su dovoljna četiri boda iz poslednja tri kola. Za ostala mesta će se žestoko boriti SAD, Honduras i Panama.

Afrika još nije dala nijednog predstavnika za Svetsko prvenstvo. I na crnom kontinentu su kvalifikacije pri kraju, igra se u pet grupa, a na Mundijal ide pet pobednika.

Trenutno su najbliži prolasku Tunis i Nigerija, koji imaju po devet bodova iz tri utakmice, a svoju šansu za istorijski plasman na SP vidi i Uganda, koju trenira naš Milutin Sredojević i koja je prva sa sedam bodova ispred Egipta, ali je čeka upravo gostovanje u Aleksandriji u utorak.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija