• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl. Tomkovic

07.09.2017

07:30

SAMO KORAK DELI "ORLOVE" OD PLASMANA NA NOVI MUNDIJAL: Idemo u Beč da završimo sav posao!

Fudbal

SAMO KORAK DELI "ORLOVE" OD PLASMANA NA NOVI MUNDIJAL: Idemo u Beč da završimo sav posao!

Podeli vest

Dušan Tadić i Vladimir Stojković veruju da će Srbija pobedom u Beču 6. oktobra obezbediti direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a da će utakmica sa Gruzijom biti fešta za navijače


Idemo na Svetsko prvenstvo i vizu za Rusiju overićemo već protiv Austrije u Beču, poručuju srpski reprezentativci Dušan Tadić i Vladimir Stojković!

Iskoristiti prvu meč loptu
Nećemo da čekamo poslednje kolo niti da bilo kome od rivala dajemo nadu

Dušan Tadić, fudbaler Srbije

Najbolji igrač "orlova" u kvalifikacijama za Mundijal i fantastični golman koji je u finišu meča u Irskoj sačuvao pobedu (1:0) kaže da želi da Srbija što pre osigura odlazak na šampionat sveta.

Bez kalkulisanja

"Orlovi" su prvi u grupi D, imaju četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, a do kraja kvalifikacija odigraće utakmicu sa Austrijom u Beču i s Gruzijom u Beogradu. Verovatno bi i dva boda bila dovoljna našem državnom timu, ali Tadić kaže da nema potrebe za kalkulacijama.

- Verovatno bi nam zbog gol-razlike bilo dovoljno da osvojimo po bod u naredne dve utakmice, ali s jednom pobedom sigurno smo na Mundijalu u Rusiji. Zato nećemo da čekamo poslednje kolo niti da bilo kome od rivala dajemo nadu i da držimo naše navijače u neizvesnosti. Idemo u Beč da pobedimo Austriju i da već 6. oktobra završimo priču, pa sa našom publikom u Beogradu protiv Gruzije proslavimo veliki uspeh - ističe Tadić.

Da nam se neke stvari nikad ne ponove

Priznaje Stojković da je na mundijalima 2006. i 2010. bilo dešavanja koja nikad ne bi voleo da se ponove, ali nije želeo da otkrije s kakvim su se tačno problemima tad susretali reprezentativci.
- Naučio sam mnogo za ova dva Mundijala na kojima sam bio. Postoje neke stvari koje bih voleo da se ne ponove i nešto što ću savetovati mlađim igračima, ali svakako ne bih da to iznosim javno. Nije to priča za novine, već lične stvari. Nije fer da o tome pričam iako je prošlo sedam godina. Mi smo svi drugovi, na kraju krajeva - ostaje nedorečen Stojković.

Golman Vladimir Stojković ima priliku da treći put u karijeri ode na Svetsko prvenstvo. Poslednji srpski fudbaler kojem je to pošlo za rukom da ide na tri Mundijala bio je Dejan Stanković (1998, 2006. i 2010).

"Orlovi" su prvi u grupi D, imaju četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, a do kraja kvalifikacija odigraće utakmicu sa Austrijom u Beču i s Gruzijom u Beogradu. Verovatno bi i dva boda bila dovoljna našem državnom timu 

Partizanov čuvar mreže ne želi da ispusti priliku da uđe u istoriju domaćeg fudbala.

- Videli smo od početka kvalifikacija, još protiv Irske u Beogradu, da se atmosfera promenila na pozitivno. Svi su od starta bili uz reprezentaciju, od medija do navijača. Imali smo pritisak zbog dva-tri neodigrana velika takmičenja. Borili smo se kao lavovi, zaključno s utakmicom u Dablinu. Zato je najbolje da nastavimo na isti način i da se što pre plasiramo u Rusiju, da već u Austriji završimo posao. Očekujem da bude 20.000 naših navijača, kao 2008. kad smo igrali u Beču. Treba ozbiljno shvatiti mečeve koji su nam preostali - ističe Stojković.

Navijači u euforiji

Navijači uveliko spekulišu koga bi Srbija mogla da izvuče na Mundijalu, ko će proći od favorita iz ostalih grupa, s kim bismo mogli da se sastanemo i koliki je realni domet "orlova" na Svetskom prvenstvu. Stojković razume euforiju koja hvata navijače.

- Nisu navijači razmaženi, nego smo takvi kao nacija. Ili preterano optimistični ili preterano pesimistični. Ili sve ide dobro i hoćemo da budemo prvaci sveta ili nas gaze sa svih strana čim nam krenemo malo slabije. Sve je to normalno, ali mi ćemo ići korak po korak kao do sada. Da pobedimo Austriju, pa će i sam odlazak na Mundijal biti ogroman uspeh. Posle toga ćemo se boriti kao lavovi, pa šta bude - podvlači Stojković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija