• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.09.2017

13:08

STARTUJE UEFA LIGA NACIJA! Kako sada stoje stvari, Srbija možda protiv Albanije!

Fudbal

STARTUJE UEFA LIGA NACIJA! Kako sada stoje stvari, Srbija možda protiv Albanije!

Podeli vest

Takmičenje u Ligi nacija, pod okriljem Evropske fudbalske unije (UEFA), počinje u septembru naredne godine, a prema trenutnom rangiranju, Srbija bi igrala u Ligi C

Liga nacija igraće se umesto prijateljskih utakmica reprezentacija i sastoji se od četiri lige, A, B, C i D. Ekipe će igrati u reprezentativnim terminima, uporedo sa mečevima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u septembru, oktobru i novembru 2018.

U takmičenju će učestovati svih 55 članica UEFA, koje će biti rasporedjene prema koeficijentu po završetku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Rezultati baraža za Mundijal neće biti uračunati.

U Ligama A i B takmičiće se po 12 reprezentacija, u četiri grupe po tri ekipe. U Ligi C igraće 15 ekipa, jedna grupa od tri i tri grupe od po četiri tima, a u Ligi D će 16 reprezentacija biti podeljene u četiri grupe. Pobednici grupa će izboriti plasman u jače lige, a poslednjepsirane ekipe će ispasti u niže lige.

Pobednici liga izboriće plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

U junu 2019. godine igraće se "fajnal for", a u martu 2020. godine na programu je plej-of u kome će učestvovati 16 reprezentacija.

Liga nacija neće mnogo promeniti sistem kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Po dve najboljeplasirane ekipe iz 10 kvalifikacionih grupa plasiraće se na prvenstvo, a ostalih četiri kroz plej-of Lige nacija. Ako plej-of izbori ekipa koja je kroz redovne kvalifikacije prošla na Evropsko prvenstvo, na njeno mesto u plej-ofu dolazi prva sledeća iz lige. 

Prema trenutnom rangiranju u Ligi A učestvovao bi aktuelni svetski prvak Nemačka, evropski šampion Portugal, zatim Belgija, Španija, Švajcarska, Francuska, Engleska, Italija, Poljska, Hrvatska, Island i Vels.

U Ligi B takmičile bi se Rusija, Severna Irska, Slovačka, Švedska, Holandija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Austrija, Turska, Irska, Danska i Mađarska.

U Ligi C igrale bi Slovenija, Albanija, Crna Gora, Srbija, Škotska, Češka, Rumunija, Grčka, Bugarska, Izrael, Norveška, Kipar, Finska, Estonija i Azerbejdžan.

U Ligi D takmičile bi se Litvanija, Belorusija, Gruzija, Jermenija, Makedonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Letonija, Moldavija, Kazahstan, Lihtenštajn, Andora, Malta, Kosovo, San Marino i Gibraltar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17