• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

10.09.2017

09:47

MENADŽERI POKUŠALI DA UTIČU NA SASTAV SRBIJE! Muslinu niko ne sastavlja tim, ali evo kome su se mešali u posao!

Fudbal

MENADŽERI POKUŠALI DA UTIČU NA SASTAV SRBIJE! Muslinu niko ne sastavlja tim, ali evo kome su se mešali u posao!

Podeli vest

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza kaže, ne otkrivajući imena, da su bar petorica menadžera pokušavali da preko prijatelja predsednika FSS utiču na sastav reprezentacije

Više njih je vršilo pritisak na potpredsednika FSS Gorana Bunjevčevića kao i na selektora, Slaviša Kokeza tvrdi da nisu uspeli, ali da je bilo vremena kada je to bilo moguće. Konkretno je pričao slučaju u kome su menadžeri krojili sastav reprezentacije.

-  U kvalifikacijama za Evropsko prvensvo mladih, kada su "orlići" 2015. izgubili na gostovanju od Slovenije sa 2:0. Sat vremena pre tog meča zamenjena su petorica igrača iz startne postave. Tada su neki ljudi iz našeg fudbala uz određeni vid pritiska sastavili ekipu Srbije. Selektor je bio Tomislav Sivić, ali sam ubeđen da u tome nije sam učestvovao i da su izmene u timu napravljene pod pritiskom. Nije imao snage da se bez podrške izbori sa tim stvarima - kazao je za Blic predsednik FSS.

U kvalifikacijama za Evropsko prvensvo mladih, kada su "orlići" 2015. izgubili na gostovanju od Slovenije sa 2:0. Sat vremena pre tog meča zamenjena su petorica igrača iz startne postave

Slaviša Kokeza, predsednik FSS

Mnogo se prašine diglo oko Sergeja Milinković-Savića, što ne dobija poziv selektora Slavoljuba Muslina, pa je pitanje da li se na asa Lacija uošte računa.

- Normalno da računa, jer je on budućnost našeg fudbala. Smatram da je Sergej dobar igrač, a da li su njegovi kvaliteti dovoljno dobri za naš najbolji tim odlučuje jedino Muslin. On kroji sastav Srbije, a ne menadžeri i mediji! Nažalost, Srbija ima previše ’selektora’ u svakoj pekari, mesari, na pijaci ili u autobusu nailazite na ponekog koji misli da bi napravio bolji rezultat nego što to čini selektor, a to je velika greška - poručio je Kokeza. 

Ipak, ne krije da bi voleo da vidi poneko novo ime na spisku A tima.

Ne želim da moje izjave budu protumačene kao pritisak na čoveka koji je zadužen za sastavljanje ekipe. Normalno je da postoje takvi igrači, a jedan od njih je Nemanja Radonjić, fudbaler Crvene zvezde. Kvalitet ovog momka posebno cenim i on je u našem prvenstvu za mene najinteresantniji igrač jer poseduje nešto što ga izdvaja od drugih. Ali da se razumemo, u našoj reprezentaciji samo je selektor Muslin merodavan i jedino on odlučuje ko će igrati, a tako će biti dokle god sam na čelu FSS-a - kazao je prvi čovek srpskog fudbala.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
geras

pre 6 godina

ko o čemu vojnik o skraćenju, a ovi iz fudbala o svom poštenju.-

Dzole

pre 6 godina

Toga je bilo i uvek ce biti, u manjoj ili vecoj meri.

Ron Jeremy

pre 6 godina

Значи, ништа Рајо Божовић ?!

Amater

pre 6 godina

KO TEBE PLACA NAROD SRBIJE ILI MENADZERI,VALJDA JE NORMALNO DA JAVNO KAZES KO JE.

straja

pre 6 godina

Kaze covek "svi srbi su selektori".mozda je i tacno...Ali nije i najbolji sada na mestu selektora a ni na mestu presdenika FSS.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija