• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blik

19.09.2017

09:20

(VIDEO) BOBAN O INCIDENTU NA "MAKSIMIRU": Borio sam se protiv sistema a ne Srba! Oni su mi prijatelji!

Fudbal

(VIDEO) BOBAN O INCIDENTU NA "MAKSIMIRU": Borio sam se protiv sistema a ne Srba! Oni su mi prijatelji!

Podeli vest

Nekadašnji fudbaler Milana i reprezentacije Hrvatske Zvonimir Boban otvoreno je govorio o incidentu koji se dogodio na stadionu "Maksimir", kada je napao policajca

Boban je ostao upamćen i po napadu na policajca u duelu protiv Crvene zvezde odigrano 13. maja 1990. godine na "Maksimiru". Smatra se da je incident na stadionu zagrebačkog Dinama uvog u građanski rat i raspad SFRJ.

To je bio znak otpora režimu i borbe za slobodu. Bili smo godinama ugnjetavani, a bili smo mladi i borili se za ideale. Moj potez je protumačen kao napad na državu, ali je isti taj policajac prethodno pretukao mlade ljude - rekao je Boban u intervjuu za švajcarski Blik i dodao:

Svi oni ljudi, koji su se tog dana branili, su simboli. To je bio ustanak svih. Ali ja sam bio Boban, Dinamova desetka, to je bila razlika. Borio sam se protiv sistema, a ne Srba. Kako bih, kada sam imao prijatelje Srbe, igrao sa njima u istom timu - istakao je jedan od najbližih saradnika predsednika FIFA Đanija Infantina.

Moj potez je protumačen kao napad na državu, ali je isti taj policajac prethodno pretukao mlade ljude

Zvonimir Boban, bivši reprezentativac SFRJ i Hrvatske

On je napomenuo da nikada, čak ni tokom rata u bivšoj Jugoslaviji, nije imao problem sa srpskim prijateljima.

- Nikada nisam delio ljude. Ti koji to rade su idioti. Hvala Bogu da je rat završen i da su odnosi između Hrvata i Srba sve bolji - poručio je bivši fudbaler Milana.

Boban je naglasio da je uvek igrao punim srcem za Hrvatsku, ali i za Jugoslaviju.

- Da li sam sanjao da slušam hrvatsku himnu, odgovor je - da. Da li sam hrvatski patriota? Jesam. Ali, i Jugoslavija je bila moj tim, moja reprezentacije. Na svakom meču davao sam sve od sebe, pa i za Jugoslaviju - objasnio je bivši reprezentativac Hrvatske.

On je potom istakao da je tadašnja reprezentacija Jugoslavija imala previše talentovanih igrača.

Pre raspada, Jugoslavija je bila možda i najtalentovanija selekcija koja se pojavila u Evropi. Da se igralo sa 10 lopti, verovatno bismo bili šampioni svega. Ali, ne mislim da bismo postali. Jednostavno, nije bilo mesta za sve toliko nadarene igrače - istakao je Boban i nastavio:

- Imali smo jedinstvenog Stojkovića, genijalca Savićevića, prefinjenog majstora Prosinečkog... To je toliko talenta na jednom mestu da ga je teško uklopiti. Ja bih, recimo, morao da igram krilo, drugačije ne bih bio u timu - zaključio je Boban.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sigmund

pre 6 godina

A sad potrazite njegove prethodne izjave ... ;)

branko1

pre 6 godina

Možda ti imaš prijatelja Srba,ali Srbi u tebi nemaju prijatelja.Pitam se samo koji je razlog da I posle toliko godina lažeš

Karlo VU

pre 6 godina

Slažem se, prijatelja izmedju naša dva naroda nema niti ce ikad biti. Na zalost nasu sto moramo bti s vama susjedi.

Boban

pre 6 godina

Ovo je licemer nevidjenih razmera. Znamo mi , svedoci tih dogadjaja, da to sto sada pricas nije istina. Necu vise o ovome.\n

Hehe

pre 6 godina

Blago si drzavi kad jedan incident na utakmici stvori gradjanski rat

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija