• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Stevanović

02.10.2017

18:49

ZVEZDI I PARTIZANU 7,5 MILIONA EVRA! Najbolji srpski klubovi popunili kase od Evrope

Fudbal

ZVEZDI I PARTIZANU 7,5 MILIONA EVRA! Najbolji srpski klubovi popunili kase od Evrope

Podeli vest

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Partizan u dosadašnjem delu sezone zaradili su od nagrada UEFA 7,5 miliona evra! Crveno-beli su inkasirali 3.755.000, a crno-beli 3.720.000 evra

Ukoliko nastave sa dobrim partijama, "večiti" bi mogli da dođu i do sume od 10 miliona evra!

Zvezda je za rezultate u četiri kola kvalifikacija dobila ukupno 675.000 evra. Kao nagrada za plasman u grupu sledovalo joj je još 2,6 miliona evra, a za remi i pobedu u prva dva kola dodatnih 480.000 evra. 

Korist i za državu

PARTIZAN

Kvalifikacije za Ligu šampiona

2. kolo (Budućnost) - 320.000 evra
3. kolo (poraz od Olimpijakosa) - 420.000 evra
šampion države koji ne uđe u grupnu fazu Lige šampiona - 260.000 evra
Plasman u Ligu Evrope - 2.600.000 evra
1. kolo u grupi LE (remi sa Jang Bojsom) - 120.000 evra
2. kolo u grupi LE (poraz od Dinamo Kijeva) - 0 evra
UKUPNO DOSAD: 3.720.000 evra

Partizan je kao šampion države učestvovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa su i nagrade bile veće. Ipak, eliminisani su u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, ali su plasmanom u Ligu Evrope zaradili 3,6 miliona evra. Međutim, u grupi su zasad osvojili samo jedan bod, što je 120.000 evra.

Starsportphoto
Milorad Vučelić
 

 

 

 

 

 

 

 

Predsednik kluba iz Humske Milorad Vučelić ocenio je da je to ozbiljan finansijski dobitak i izrazio nadu da će biti još veći.

- Suma od skoro četiri miliona evra nije zanemarljiva ni milijarderima, a kamoli nama koji uvek imamo neki problem sa novcem. Naravno da sam zadovoljan. Bonusima od UEFA nije samo Partizan na dobitku, već i država Srbija, jer će veliki deo toga otići na plate i premije igrača, plate zaposlenima i neke druge usluge koje koštaju, a na sve to uredno plaćamo porez. Verujem da ćemo se plasirati u nokaut-fazu i samim tim još zaraditi. To nam je cilj - istakao je Vučelić za naš list.

Partizan je bio kažnjen sa dve utakmice bez publike i to je odslužio protiv Videotona u plej-ofu Lige Evrope i Dinamo Kijeva u grupi. Vučelić ističe da je ogroman gubitak što nije bilo novca od ulaznica, jer je procena da bi na tim duelima stadion bio pun.

- Velika je šteta da zbog ispada pojedinaca koji su bacali baklje i razne druge predmete na teren ispašta klub. Osim što nismo imali novac od ulaznica, moramo da platimo i kazne, što će na kraju iznositi negde oko 200.000 evra. Mnogo nas je neodgovornost pojedinaca koštala - zaključio je Vučelić.

CRVENA ZVEZDA

Kvalifikacije za Ligu Evrope:


1. kolo (Florijana) - 215.000 evra
2. kolo (Irtiš) - 225.000 evra
3. kolo (Sparta Prag) - 235.000 evra
Plasman u Ligu Evrope - 2.600.000 evra
1. kolo u grupi LE (remi sa BATE Borisovim) - 120.000 evra
2. kolo u grupi LE (pobeda nad Kelnom) - 360.000 evra
UKUPNO DOSAD: 3.755.000 evra

U Zvezdi imaju razloga za zadovoljstvo, jer su im trenutno vrlo izgledne šanse za plasman u nokaut-fazu, što podrazumeva i veću zaradu.

Biće još para

Generalni direktor Zvezdan Terzić ističe da ni najveći optimisti nisu očekivali ovakav uspeh početkom leta. 

Starsportphoto
Zvezdan Terzić

 

 

 

 

 

- Dosad je zarađeno blizu 4.000.000 evra od bonusa, a očekujemo još između 600.000 i milion evra od sponzora i TV prava i tako dalje. Da ne pričamo o tome koliko je skočila tržišna vrednost igrača. Pritom, napravljena je pozitivna klima oko Zvezde, a to nema cenu - jasan je Terzić.

Plasman u nokaut-fazu iz ugla operativca crveno-belih deluje kao realna opcija.

- Ključna utakmica biće u gostima sa BATE Borisovim. Ako tamo ostanemo neporaženi, imamo ogromne šanse da prođemo dalje. Već smo pokazali da možemo da igramo sa svima u Evropi - istakao je Terzić.

Crvena zvezda je, prema presudi UEFA, dugovala menadžeru Milanu Ćalasanu 1,5 miliona evra plus kamate. Taj dug je sad u potpunosti izmiren. Osim toga, milion evra od crveno-belih preko Evropske kuće fudbala potraživao je i bivši fudbaler Goran Drulić.

- Nema više dugovanja prema Ćalasanu, a to prema Druliću još nije izvesno. I dalje nema pravosnažne presude, slučaj je još na sudu - rečeno nam je sa "Marakane".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija