• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.10.2017

14:41

BANE KAPITENSKI: Polako, nismo se još plasirali! MATIĆ: Jednom nogom smo u Rusiji!

Fudbal

BANE KAPITENSKI: Polako, nismo se još plasirali! MATIĆ: Jednom nogom smo u Rusiji!

Podeli vest

Kapiten fudbalera Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da svi njegovu reprezentaciju "već vide" na Svetskom prvenstvu, ali da se ekipa još nije plasirala

Idemo postepeno, utakmicu po utakmicu. Put je dugačak, daleko je Rusija. Svi nas već vide tamo, ali još se nismo plasirali. Kada to završimo i kada sve bude na svom mestu, moći ćemo da razmišljamo o drugim stvarima - rekao je Ivanović novinarima u Staroj Pazovi.

Poslednje utakmice u kvalifikacijama se igraju pod određenom dozom pritiska. Austrija je jedna od najozbiljnijih ekipa u grupi 

Branislav Ivanović, kapiten Srbije 

Srbija će 6. oktobra na stadionu "Ernst Hapel" u Beču gostovati Austriji u pretposlednjem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, u kom će imati priliku da izbori plasman u Rusiju.

Po njegovim rečima, reprezentativci nisu spremili slavlje, ali je istakao da su sposobni da naprave dobar rezultat u Beču.

- Poslednje utakmice u kvalifikacijama se igraju pod određenom dozom pritiska. Austrija je jedna od najozbiljnijih ekipa u grupi i nadam se da ćemo igrati na nivou kao u Beogradu i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat - istakao je Ivanović.

Branislav Ivanović je uz Vladimira Stojkovića i Ivana Obradovića jedini preostali član generacije koja je 2009. pobedila Austriju u Beču sa 3:0.

- Pričali smo i kada je dolazio Vels, priželjkivali smo da se ponovi 6:1 iz Novog Sada, ali nije. Utakmice i rezultati se teško ponavljaju u fudbalu. Želeli bismo to, bilo bi čarobno veče za nas.

Ivanović je naveo da ne razmišlja o tome da će u narednom periodu imati priliku da obori rekord Dejana Stankovića po broju nastupa za nacionalni tim. Dejan Stanković je za reprezentaciju igrao 103 utakmice, a Branislav Ivanović 96.

Starsportphoto
Nemanja Matić

Njegov saigrač iz reprezentacije Nemanja Matić rekao je da Srbija ide u Beč po pobedu i plasman na Svetsko prvenstvo.

- Svaku utakmicu smo išli da pobedimo, tako će biti i ovaj put. Svesni smo da će biti teško protiv Austrije, koja je dobra selekcija. Oni nemaju šanse da se plasiraju i igraće rasterećeno, a veoma je teško igrati protiv takvih ekipa - rekao je Matić.

On je naveo da navijači srpskog tima mogu da očekuju da će reprezentativci dati sve od sebe, kao i u svim utakmicama do sada. Matić je kazao da je Srbija "jednom nogom u Rusiji".

- Jednom nogom smo u Rusiji, realno. Pritisak uvek postoji kada igrate za reprezentaciju Srbije. Svesni smo toga. Ali, dodatni pritisak moranja nije dobar. Spremaćemo se kao i do sada i videćemo kolike su nam mogućnosti  - kazao je Matić.

Srbija dva kola pre kraja kvalifikacija ima 18 bodova, četiri više od drugoplasiranog Velsa, pet od Irske, a slede Austrija, Gruzija i Moldavija koje su izgubile šanse.  Reprezentacija Srbije će posle utakmice protiv Austrije u Beču dočekati Gruziju u Beogradu 9. oktobra, u poslednjoj kvalifikacionoj utakmici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17