• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

02.10.2017

23:02

(VIDEO) "ZIG HAJL" SKUPO KOŠTAO NEMCE! "Panceri" kažjeni zbog nacizma!

Fudbal

(VIDEO) "ZIG HAJL" SKUPO KOŠTAO NEMCE! "Panceri" kažjeni zbog nacizma!

Podeli vest

Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Fudbalski savez Nemačke sa 32.000 švajcarskih franaka pošto su navijači te selekcije na utakmici protiv Češke uzvikivali nacističke parole

Fudbaleri Nemačke su početkom septembra pobedili Češku u Pragu sa 2:1 u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Oko 200 nemačkih navijača je tokom meča uzvikivalo nacističke parole, ali i vredjalo reprezentativca Nemačke Tima Vernera koji je postigao prvi gol. 

FIFA je navela da je kažnjen i Fudbalski savez Češke, koji će morati da plati 5.000 franaka. 

Svetska fudbalska federacija je kaznila i šest federacija zbog homofobičnih ispada navijača reprezentacija tih zemalja.

Argentina je kažnjena sa 65.000 franaka, Panama sa 50.000, a Mađarska sa 20.000 švajcarskih franaka. Kažnjeni su i Čile (35.000 franaka), Ekvador (20.000), Brazil (10.000) i Meksiko (10.000).

Urugvajska federacija je kažnjena sa 25.000 švajcarskih franaka zbog uvredljivog skandiranja navijača na utakmici protiv Argentine. 

FIFA je, takođe, sa po 45.000 švajcarskih franaka kaznila fudbalske saveze Irana i Ukrajine. Iran je sankcionisan zbog incidenata na meču protiv Sirije, a Ukrajina zbog ponašanja svojih navijača na utakmici protiv Turske.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 6 godina

Uh ala su ih "odrali", pa oni toliko potrose na jedan rucak tako da ovo nece ni osetiti.

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija