• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.10.2017

22:35

(VIDEO/FOTO) RUSIJO, EVO NAS! SRBIJA IDE NA MUNDIJAL! "Orlovi" pobedili Gruziju i overili plasman na SP!

Fudbal

(VIDEO/FOTO) RUSIJO, EVO NAS! SRBIJA IDE NA MUNDIJAL! "Orlovi" pobedili Gruziju i overili plasman na SP!

Podeli vest

Lete "orlovi" pravo u Rusiju! Posle osam godina fudbalska reprezentacija Srbije igraće ponovo na Svetskom prvenstvu, pošto je u odlučujućem meču večeras, uz mnogo muka, pobedila Gruziju golom Aleksandra Prijovića - 1:0

 

Prepune tribine "Marakane" nosile su fudbalere Srbije do teške, mnogo teške pobede. Celo prvo poluvreme potrošili su nervozni "orlovi", a da čestitu akciju nisu napravili, čak je Gruzija bila bolja u jednom periodu meča.

U nastavak su puleni Slavoljuba Muslina ušli sa namerom da na kraju budu "pukovnici ili pokojnici". A, onda ni lopta nije htela u gol. Rasla je nervoza, nizale se šanse, ali mreža kao da je bila začarana.

I najzad! Igrao se 74. minut, Gruzini su izgubili loptu, sevnula je munjevita kontra, a Aleksandar Prijović je bio pravi čovek na pravom mestu i pogodio za 1:0, za pobedu, za put u Rusiju!

Žreb za grupe Mundijala biće održan 1. decembra u Rusiji.

SRBIJA - GRUZIJA 1:0 (0:0)

Strelac: Prijović u 74. minutu.

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 45.000. Sudija: Pavel Gil (Poljska). Žuti kartoni: Matić (Srbija), Kvilitaja (Gruzija).

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Ivanović, Maksimović, D. Tošić, Kolarov, Matić, Gudelj, Tadić (od 88. Kostić), Ljajić (od 61. Prijović), A. Mitrović (od 77. Milivojević).

GRUZIJA: Makaridze, Kakabadze, Kočolava, Kašija, Navalovski, Kankava, Gvilija, Aburžanija (od 82. Dvališvili), Kazaišvili, Džigauri (od 86. Hufnagel), Kvilitaja (od 78. Merebašvili).

TOK MEČA:

SRBIJA IDE NA SVETSKO PRVENSTVO!!! Veliki vatromet je obasjao "Marakanu!

KRAAAAJJJJJ!!!

90'. Igraće se tri minuta sudijske nadoknade!

88'. Treća izmena: umesto Dušana Tadića na teren ide Filip Kostić.

88'. Povlači se reprezentacija Srbije, sada su svi osim Prijovića na našoj polovini terena.

83'. Mirnije sada igra Srbija, ne mora da juri rezultat, pokušava da kontroliše situaciju na terenu.

77'. Druga izmena u Srbiji: izlazi Aleksandar Mitrović, a ulazi Luka Milivojević.

74'. GOOOOLLLLL!!! PRIJOVIĆ!!! Srbija ima rezultat za put na Mundijal!

73'. NIŠTAAAAAA... Centaršut Tadića iz kornera, Ivanović je bio potpuno sam na petercu, ali je šutirao preko gola!

70'. PA DA LI JE MOGUĆE!? Neće lopta u gol... Udarac Matića posle odbitka nakon kornera, a jedan igrač Gruzije je sa gol-linije skinuo tu loptu!

67'. ŠANSA!!! Najbolja prilika u drugom poluvremenu. Srbija je imala korner, a Ivanović je glavom tukao sa šest-sedam metara, zamalo pored stative!

65'. Dva opasna napada Gruzije! Dva dobra centaršuta sa boka, prvi put je opasnost otklonio Duško Tošić, drugi put Branislav Ivanović.

Starsportphoto©

62'. Dobra vest stiže iz Kardifa: Republika Irska je povela protiv Velsa sa 1:0! Taj rezultat, uz ovih 0:0, drži Srbiju na prvom mestu u grupi zbog bolje gol-razlike u odnosu na Irce!

61'. Prva izmena u timu Srbije: izašao je Adem Ljajić, a u igru je ušao još jedan špic, Aleksandar Prijović.

60'. Još jednom je pokušao Aleksandar Mitrović, lopta je završila pored gola.

56'. Potpuna ofanziva! Centaršut Ivanovića, Mitrović je samo malo zakačio loptu glavom, a ona je prošla pored gola.

54'. ŠANSAAAA!!! Mitrović je tukao glavom sa peterca, a golman Gruzije je sa gol-linije skinuo loptu!

52'. UFFFF! Mogao je to da bude zicer za Mitrovića! Odličan pas Tadića, a Kašija je u poslednjem trenutku klizećim startom izbacio loptu ispred Mitrovića!

49'. Lepa akcija Srbije, pas Tadića petom za Ivanovića, ovaj je centrirao ka Mitroviću, ali je Makaridze paradom boksovao loptu.

47'. Pokušaj Gudelja sa 18 metara, lopta ide pored gola.

Nije bilo promena na početku drugog dela.

Starsportphoto

Kraj poluvremena

45'. Još jednom je Ljajić loše izveo slobodan udarac, centrirao je, ali lopta je pala gotovo na gol-aut liniju.

39'. ŠANSAAA! Dušan Tadić je imao sjajnu priliku da dovede Srbiju do vođstva! Dobio je loptu na sedam-osam metara od Ljajića, pokušao je tako iskosa da pogodio mrežu, ali je Makaridze refleksno odbranio!

39'. I ponovo preti Gruzija! Kakabadze je tukao sa 20-ak metara, srećom pravo u Stojkovića.

37'. Matić sprečava opasan napad Gruzije! Kvilitaja je nanizao trojicu srpskih igrača i kada je trebalo da uđe u šesnaesterac, Matić mu je odneo loptu.

33'. Udarac Džigaurija sa 25 metara, laka odbrana Stojkovića.

32'. Pokušao je Adem Ljajić direktno iz slobodnog udarca da pogodi gol Gruzije, lopta je otišla preko prečke.

29'. Svi pršti na terenu! Gruzini ne odstupaju ni za pedalj, iako im bodovi nisu potrebni. U duelu Kolarova i Kankave gostujućem igraču je od siline sudara otpala patika!

25'. ŠTETA! Matić je sjajno video Ljajića, poslao mu parabolu, a igrač Torina bi bio sam ispred golmana da je uspeo lepo da je primi!

Starsportphoto

24'. Novi korner posle presečenog centaršuta Kolarova.

22'. Mnogo problema u igri Srbije! Gotovo bez čestitog napada za četvrtinu utakmice.

17'. OPASNO! Gvilija je tukao sa 18 metara, Stojković je odbranio, a u nastavku akcije posle centaršuta su se sudarila dvojica igrača Gruzije, pa je lopta otišla u gol aut.

13'. Oprobao se Gvilija sa 25 metara, lopta je otišla visoko preko gola.

11'. Preti i Srbija! Akcija Ljajića i Mitrovića, pas ka Tadiću, a odbrana gostiju ponovo skreće loptu u korner.

10'. Preti Gruzija, centaršut sa leve strane, opasnost otklanja Maksimović.

7'. Gruzija drži loptu već dva minuta... 

3'. Udarac Kolarova sa 35 metara, golman Makaridze je dobro postavljen.

2'. Odmah napad Srbije, Ljajić je dodao do Kolarova, ovaj centrirao, ali je Gruzija izbacila loptu u korner.

Informer
Informer

- "Marakana" je skoro puna!

Informer
Informer

- Sve je više navijača na "Marakani", ali ima i onih koji još traže ulaznicu za utakmicu!

Informer

 

Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BorisDe

pre 6 godina

Orlovi, da budem iskren navijam ali vašom igrom pokazali ste, da niste vredni čak ni da budete na prvenstvu i to iskreno. Ubedio sam se tek posle Austrije, gde ste igrali ko pijane kvočke. Lepo bi bilo da dodjete u Rusiju i da širimo bratstvo ali ako tamo ne uradimo ništa onda je bolje da ni ne idemo. Da dodjemo tamo i da budemo zadnji u grupi sa ovakvom igrom ili šta? Potrebne su drastične promene a nisam zapazio ni volje za pobedom, videt ćemo danas sa Gruzijom kako i šta.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Ма какви "Орлови"...обични ПИЛИЋАРИ....И то авлијанери...

makipaki

pre 6 godina

Kazes bolje da ne idemo ako budemo zadnji.A kako ćemo znati,ako ne odemo..?

Mićko

pre 6 godina

Ma samo vi požurite na splavove,čekaju starlete a prvenstvo sveta kome je to bitno.LUZERI.

Vizionar

pre 6 godina

Propustena je vileka sansa protiva Austrije iako su igrali bez pola tima. Protiv Gruzije bice dobro ako ne izgubimo, jer kod Muslina igraju imena a ne ko je najspremniji. Muslin je osrednji klubaski trener I nije za repku. Jedini koga priznajem za selektora je Antara I tacka.

acaa

pre 6 godina

Bio sam u Beču i žao mi je bilo svakog koji se mučio i dao pare da dođe i gleda Orlove. Posle prvih 10 minuta nasa grupa je rekla da cemo ovo izgubiti. Naparavili smo atmosferu da bolje nije moglo ali opet nisu dobro odigrali. Ko hoće daleko gore ne sme da gubi pogotovo ne protiv Austrije ili sličnih. \n

asid

pre 6 godina

Loša vest ja da ćemo ovaj meč izgubiti, dobra vest je da ćemo ga izgubiti samo sa 1:0, najbolja vest je da nećemo ići u Rusiju da se tamo blamiramo!

AS

pre 6 godina

JOŠ EXTRA VEST. TI SI SE SKROZ ZA*EBAO. GRUZIJA PUCA MI IDEMO U RUSIJU.

sasa

pre 6 godina

Ajde ljudi i oni treba da nesto zarade igrali kladionicu iz 2 u 1 i sta dalje pricati.A i za veceras se suska iz 2 u 1.Videcemo.Daj boze da nije tacno.

Joca

pre 6 godina

Ocajna igra, kao da igramo protiv Spanije a ne Gruzije!

Djole

pre 6 godina

Zanima me koji glupavi izgovor za ovakvu igru,će dati onaj tupson Muslin,a i ovi mamlazi što bauljaju po terenu.Jadna igra da jadnija nemože biti.Čak ako i bude bolje u drugom poluvremenu Muslin nije ni za Pofalički,a ne za mesto selektora Srbije

rade

pre 6 godina

Zadrzati starije koji se trude kao sto su Stojkovic i Matic, a pozvati bar pola tima mlade, Zivkovica i njegovu generaciju. Ovi naduvenci misle da ne moraju trcati, da ce imena igrati. Bezveznjaci.\n

AS

pre 6 godina

OPAAAAAAA! SRBIJA! IDEMO U RUSIJU. HA, HA, HA... DA VAS SADA ČUJEM.

Djole

pre 6 godina

Šta bre da nas čuješ,drago mi je što smo se plasirali,kao i svakom državljaninu Srbije ali jel hoćeš da nam kažeš,kako je ono sinoć,bila dobra igra i dobro pripremljena taktika??Tim mora da se osveži mlađim igračima,koji će da grizu svih 90 min.Mi takve imamo ili si na to zaboravio?Jednostavno Muslin nema tojaše da ih uvede u tim!Šuplji smo nazad kao sir,vreme je da se zahvalimo Banetu,Kolarovu,Tošiću(mada je sinoć odigrao odlično) i još po nekom!! Vremena ima,Mitrovića neko mora da kljuka loptama,a ne da Bane preskače teren i ispucava sa naše polovine neke dubince i da se uzda u sreću.Kada smo se već plasirali,treba i da se potrude da tamo ne igraju samo epizodu,poput one na poslednjem SP.

Penzionerj

pre 6 godina

Sve cestitke za veliki trud i pobedu a ovi komentatori nisu Srbi niti ce ikada biti. Bolest. Do podne mrzite sebe a od podne ceo svet.

aca kg

pre 6 godina

Draganeeeee.....Draganeeee.....Uroseeeee....Nemanjaaaa .....jooojjj ne radite ono sto sam vam reko sunce li vam jebem da vam jebem jooooooojjjjj.....

BorisDe

pre 6 godina

Bravo, idemo u Rusiju i nadam se da pokažemo nekakve rezultate tamo! Sa srečom zemljaci moji dragi. Živeli.

Domzale

pre 6 godina

Šta je sad žuti hejteri i psihopate? Lako je ovim momcima da igraju kada su motivisani vodstvom Predsednika Vučića. Hvala ti Aco i za Migove i za standard i za plasman, Živeo Vulin i živela Srbija!!!

Megi

pre 6 godina

Ako budete ovako igrali u Rusiji, bolje nemojte ni da idete.

Gle Srbin

pre 6 godina

pa dooobro, bice to fine tri ili ako budemo imali srece maksimalno cetiri utakmice utakmice tamo u Rusiji, videce nas svet. Pisu neke novine da moramo da molimo Boga da bi usli u neku laksu grupu itd itd. Mi se vec unapred nadamo laksoj grupi jer znamo da ovi nisu ni za sta! Srbi i fudbal, dodje mu nekako kao Afrikanci i skijanje :-)

Rade

pre 6 godina

Vazno je : Idemo u Rusiju! Sama igra je bila na niskom nivou..malo zbog prevelikog psihickog opterecenja, malo umor posle utakmice sa Austrijom...a ostale reprezentacije nisu mnogo blistale u poslednjim utakmicama...Jedno je jasno: u ovom trenutku nemamo jakog gol igraca..nadam se da ce Muslin bar u Rusiju pozvati neke druge igrace koji to zasluzuju..na primer Milinkovic-savic koji u Italiji igra odlicno!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija