• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.10.2017

12:45

HRVATI OSTAJU "DOMA"! U suludom scenariju "kockasti" zavise od Srbije!

Fudbal

HRVATI OSTAJU "DOMA"! U suludom scenariju "kockasti" zavise od Srbije!

Podeli vest

Velike su šanse da hrvatski fudbaleri Svetsko prvenstvo u Rusiji gledaju kraj malih ekrana. "Kockasti" u poslednjem kolu gostuju Ukrajini u direktnom duelu za plasman na Mundijal i samo im pobeda garantuje odlazak u Rusiju

Naši susedi, koji sebe često vole da predstavljaju kao fudbalske lidere u regionu, moraju večeras (20.45, Sport klub 1) da pobede Ukrajinu u Kijevu da bi osigurali baraž za odlazak na Mundijal.

Pobednik kvalifikacione grupe I biće skoro sigurno Island, dok bi "kockastima" i bod bio dovoljan da ostanu drugoplasirani. 

Hrvatska je najlošija drugoplasirana reprezentacija i samo pobeda protiv Ukrajine je vodi na Mundijal

Pred poslednje kolo kvalifikacija, Hrvatska je najlošija drugoplasirana reprezentacija i ima isti broj bodova kao Vels (11), ali "zmajevi" imaju bolju gol razliku, odnosno dali su više golova od Hrvata.

Dakle, "kockastima" će bod protiv Ukrajine biti dovoljan jedino ukoliko Vels i Irska takođe odigraju nerešeno, i to samo ako bude manji broj pogodaka.

U slučaju identične gol razlike nakon poslednjeg kola, uz isti broj postignutih i primljenih pogodaka, odlučuje FIFA fer-plej lista, na kojoj je Hrvatska u prednosti u odnosu na Vels.

Ukoliko neko pobedi u duelu Velsa i Hrvatske, na tabeli drugoplasiranih ekipa, obe selekcije će biti ispred Hrvatske

Postoji još jedna opcija, ali se radi o gotovo nemogućem scenariju. Ako Srbija kod kuće izgubi od Gruzije s dva ili više golova razlike, a Velšani ili Irci pobede u međusobnom susretu, Hrvatska bi s remijem bila ispred Srbije zbog bolje gol razlike na tabeli drugoplasiranih ekipa. 

Nek se ponovi 1999.

Pre tačno 18 godina odigrana je čuvena utakmica Hrvatska - SR Jugoslavija 2:2. To je "plavima" obezbedilo plasman na Evropsko prvenstvo 2000. godine.  Ovaj duel je ostao upamćen i po potezu Zorana Bate Mirković, koji je uhvatio Roberta jarnija za međunožje.

Pritom, u komšiluku vlada pravi javašluk, a u petak uveče posle remija sa Finskom (1:1) i uoči poslednjeg kola smenjen je selektor Ante Čačić i na njegovo mesto doveden anonimni Zlatko Dalić.

Kruže priče da je Daliću selektorsko mesto sredio lično Zdravko Mamić, pošto je novi selektor prethodno pomogao Zdravkovom bratu Zoranu da postane trener u prebogatom Al Ainu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Javnost u komšiluku traži odgovore i kako je moguće da od gotovo sigurnog plasmana na Mundijal, Hrvatska dođe u situaciju da bude najveći gubitnik kvalifikacija.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lucky

pre 6 godina

За дом спремни,хахахахаха :):):).

Alex

pre 6 godina

Ni je ih ne volim, ali ajde malo da sacekamo sa sprdanjem komsija posto ni nama jos pozicija u Rusiji nije obezbedjena a tek trebamo da je obezbedimo.... ako se nasi budi zalagali kao protiv Austrije pre par dana ni mi necemo videti Rusiju... tako da bar sacekamo po tome planu jer sa onim balerinama koje kao da su se kladile na nepovoljan resultat protiv Austrije ne smes verovati...

Croata

pre 6 godina

Plakat ćete vi većeras,vidjet ćeš ,igrate neriješeno,u baražu idete na nas i mi vas po obićaju lako dobijamo:)

The Dziber

pre 6 godina

Javnost u komšiluku traži odgovore i kako je moguće da od gotovo sigurnog plasmana na Mundijal, Hrvatska dođe u situaciju da bude najveći gubitnik kvalifikacija.Pa bajo moj i mi se evo sad pitamo isto pitanje....nn

Marko

pre 6 godina

Proradice njima njihov inat. Jos igraju protiv djelimicno pravoslavne repke. Ostace Srbija prije doma, ako nastave nase zvijezde da se setkaju po terenu.

Roko

pre 6 godina

Napred Ukrainci. Zelim vam puno srece. Kod kuce igrate , mozete pobediti. Samo napred. GO GO GO UKRAINE !!!!!!!\n

Igor

pre 6 godina

Cekajte samo, necemo ni mi gledati nasu reprezentaciju na malim ekranima

Korekcija Luckija

pre 6 godina

Za DOMA spremni aaaahahahahaha !!!

juka

pre 6 godina

maminjo je trgovac ulicni a ne fudbaler i zato ispadaju...

Zg

pre 6 godina

Hahaha, o bijede od clanka! A da niste mozda vi nogometni lideri u regionu?

Cro

pre 6 godina

Ako se kvalificiramo, nadam se da će nam ždrijeb donijeti vas. Bog i Hrvati

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija