• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vl.T.

10.10.2017

10:07

MUSLIN OBEĆAO: Bićemo još bolji u Rusiji!

Fudbal

MUSLIN OBEĆAO: Bićemo još bolji u Rusiji!

Podeli vest

Nismo blistali u finišu kvalifikacija, ali najvažnije je da smo se plasirali na Svtsko prvenstvo, a tamo ćemo biti pravi, poručio je selektor Srbije Slavoljub Muslin posle sinoćnje pobede nad Gruzijom 1:0 (0:0)

 

On je istakao da su njegovi igrači bili pod pritiskom i da je to uzrok nešto slabijih partija.

Izgubili igru

Srbija je u petak u Beču izgubila od Austrije 3:2, iako su mnogi očekivali da će već u toj utakmici obezbediti plasman na SP. Zbog toga su naši fudbaleri u duel sa Gruzijom ušli pod velikim pritiskom.

- Izgubili smo igru u poslednje dve utakmice, ali nismo zaboravili da igramo fudbal. Svakako da ćemo u Rusiji morati da igramo bolje nego u duelima sa Austrijom i Gruzijom. Ako budemo igrali kao na početku, onda možemo da očekujemo nešto. Na Svetskom prvenstvu će nas ipak sačekati strašne ekipe. Neću da kažem da ne očekujete ništa od nas na SP, daleko od toga - rekao je Muslin, i dodao:  

Poverenje u igrače

Niko nije verovao da možemo da se kvalifikujemo na Mundijal, ali ja jesam od prvog dana
Slavoljub Muslin, selektor Srbije

- Kao što sam očekivao, utakmica protiv Gruzije bila je teška. Oni ni protiv koga nisu izgubili šest bodova. U poslednje dve utakmice tražili smo tri boda, a odigrali smo dva najgora meča u kvalifikacijama. Kao da smo se uplašili, ali to je sve normalno. Pokušao sam da spremim igrače, nije to bilo dobro, ali dobro se završilo. Ako ćete da budete iskreni, priznaćete da niko nije verovao da možemo da se kvalifikujemo, ali ja jesam od prvog dana. Igrači su najzaslužniji za to, oni su igrali, čestitam im na svemu.

Ne menja sistem

Strateg "orlova" objasnio je koje su to ključne promene u timu dovele do uspeha.

- Da nisam imao onih 15 dana i tri prijateljske utakmice kad sam preuzeo tim, da nisam video šta i koliko mogu igrači, onda sigurno ne bih promenio sistem i ko zna gde bismo bili danas. To je ključno. E sad, što se tiče utakmica, možda gol u Velsu, možda i šansa Gruzije za 2:0 u prvoj utakmici kad smo se izvukli, pa preokrenuli, možda pobeda u Irskoj, a opet večeras je bila odlučujuća utakmica. Ne najvažnija, ali odlučujuća. Ne mogu za jedan detalj da se opredelim - rekao je Muslin.

On je naglasio da ne namerava da odustane od sistema sa trojicom defanzivaca u liniji i jednim klasičnim centarforom.

- Ne razmišljam o prelasku na formaciju 4-4-2. Mi ni sad ne igramo sa jednim špicem, imamo Tadića i Kostića, dali smo 20 golova na 10 utakmica, dakle dva u proseku. Ne znam otkud kritike da ne igramo ofanzivno ili da nam treba još napadača - objasnio je Muslin.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smith

pre 6 godina

Molim te nemoj nista obecavati. Tako si i govorio u Becu kako cemo pobediti protiv Austrije. A protiv Gruzije smo strahovali , jedva ste dali gol ! Ipak velika je cast viditi nase Orlove na SP u Ruskoj Federaciji !\n

samostalni car

pre 6 godina

boga mi ako ne budete bolji  u Rusiji ce vas tako natrpati da ce vam biti krivo sto ste se uopste i kvalifikovali.\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija