• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

11.10.2017

08:30

(FOTO) PRIJOVIĆ OBOŽAVA TETOVAŽE! Na leđima ima lik cara Dušana, na nozi beogradskog Pobednika, a nova će biti posvećena Mundijalu!

Fudbal

(FOTO) PRIJOVIĆ OBOŽAVA TETOVAŽE! Na leđima ima lik cara Dušana, na nozi beogradskog Pobednika, a nova će biti posvećena Mundijalu!

Podeli vest

Napadač "orlova" posle meča sa Gruzijom pokazao da na leđima ima istetoviran lik cara Dušana uz pravoslavni krst * Pored citata, imena najbližih, na desnoj nozi mu je beogradski Pobednik

Istetoviraću se u čast plasmana na Svetsko prvenstvo, najavio je Aleksandar Prijović (27), strelac jedinog gola za Srbiju protiv Gruzije (1:0)! Korpulentni napadač postao je pre dve dana junak nacije jer je njegov pogodak u 74. minutu obezbedio našim fudbalerima direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, a on je tako ostvario dečački san.

Omiljena mi je ta tetovaža cara Dušana, ponosno sam ga prošetao Beogradom
Aleksandar Prijović

Momak rođen u Sent Galenu debitovao je za "orlove" u junu protiv Velsa na "Marakani" (1:1). U ponedeljak veče upisao je svoje ime u istoriju srpskog fudbala. Tokom slavlja je ostao bez dresa, pa su navijači mogli da vide da mu je preko leđa nacrtan lik cara Dušana, uz veliki pravoslavni krst.

Ostvario san

Međutim, to nije sve. Njegovo telo krasi nekoliko tetovaža, kao što su poznati citati, imena najbližih, ali i simbol Beograda...

- Imam na levoj ruci rulet, na njemu je nula, koja je različite boje u odnosu na ostale brojeve. To je zato što sebe vidim kao nekog ko je drugačiji. Tu su i citati iz knjige Čarlsa Bukovskog, imena i rođendani članova porodice. Na desnoj ruci je karta sveta, jer mnogo putujem, kao i tekst koji je supruga napisala o meni. Na desnoj nozi smo moja žena i ja, panorama Beograda i, naravno, spomenik Pobedniku - objasnio je Prijović.
 

Starsportphoto

Prija poređenje sa Ibrahimovićem

Srpskog napadača zbog visine od 191 centimetar, dugačke kose, ali i stila igre mnogi porede sa švedskim asom Zlatanom Ibrahimovićem.
- Ibra je za mene najbolji na svetu, klasa. Zbog načina na koji igra, inteligencije i tehnike savršen je napadač. Ako me porede sa njim, znači da sam jako dobar. Ipak, ja pokušavam da ostavim sopstveni pečat - naglasio je Prijović.

Posle obezbeđene vize za Mundijal, centarfor PAOK-a razmišlja da i taj uspeh ovekoveči crtežom na telu.

- Nije isključeno da istetoviram i nešto vezano za Svetsko prvenstvo. Sada mi je omiljena upravo ta tetovaža cara Dušana na leđima. Ponosno sam ga prošetao Beogradom - istakao je Prijović.

Mogao je Aleksandar i sa Švajcarskom da slavi plasman na SP jer je rođen u Sent Galenu, ali je odlučio da igra za zemlju iz koje vuče korene. Otac mu je iz Priboja, majka je rođena u Prnjavoru, a kao dete je svako leto provodio u Srbiji.

- Nisam mogao da biram gde ću da se rodim. Srbin sam sto odsto, nikad to nisam krio. Postigao sam protiv Gruzije najznačajniji pogodak u karijeri. Još kao dete sam to sanjao, da dajem gol za svoju državu. Predivan je osećaj - naglasio je Prijović.

Trenirao kik-boks

Napadač "orlova" je karijeru počeo u mlađim kategorijama Parme, igrao je i u Engleskoj, Turskoj, Norveškoj, Švedskoj, Poljskoj... Ipak, manje je poznato da se bavio borilačkim veštinama, kao i da je poliglota.

- Pored srpskog, tečno govorim i francuski, nemački i engleski. Trenirao sam kik-boks u Švajcarskoj, a potom i godinu i po dana u Engleskoj. Uživao sam u tome. Pomoglo mi je mnogo da očvrsnem u kukovima, da mogu bolje da se krećem, jer se mnogo koriste noge. Generalno, volim sportove sa kontaktom. Mi sa Balkana smo takvi - zaključio je Prijović.

Starsportphoto
Starsportphoto

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija