• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

11.10.2017

19:11

FIGO DOBIO FUNKCIJU U UEFA: Nisam sanjao da ću jednog dana raditi sa predsednikom!

Fudbal

FIGO DOBIO FUNKCIJU U UEFA: Nisam sanjao da ću jednog dana raditi sa predsednikom!

Podeli vest

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo postao je savetnik za fudbal u Evropskoj fudbalskoj uniji

Figo će se baviti brojnim aktivnostima kroz tehničke aspekte, pravila same igre, ali i ukupnu atraktivnost sporta. Takođe, Figo će biti i jedan od ambasadora UEFA.

- Otkako sam upoznao predsednika Aleksandera Čeferina, shvatio sam koliko voli fudbal i svoj posao. Vrlo je ozbiljan u onome što radi i hvala mu na ukazanoj prilici. Kada sam 1990. godine počeo da se profesionalno bavim fudbalom, nisam sanjao da ću jednog dana raditi u Uefi uz samog predsednika -  rekao je danas Figo, prenosi Hina.

Figo je za reprezentaciju Portugala odigrao 127 utakmica i postigao 32 gola. U dresu nacionalne selekcije osvojio je drugo mesto na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

Igrao je za Sporting, Barselonu, Real Madrid i Inter osvojivši ukupno 22 trofeja. Bio je četiri puta prvak Španije, četiri puta prvak Italije, s Realom je osvojio Ligu šampiona (2002), a sa Barselonom Kup pobednika kupova (1997).

- Figo je bio fantastičan fudbaler. Pravi uzor na terenu, ali i izvan njega. Njegovo ogromno iskustvo biće dragoceno našoj ekipi - kazao je predsednik Uefe Aleksander Čeferin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija